Investigadors del CSIC ha patentat un procediment per estabilitzar i immobilitzar mercuri líquid integrant-lo dins d'un ciment polimèric de sofre molt estable. Es tracta d'una metodologia molt innovadora, que permet transformar aquest contaminant perillós en un material inert i molt resistent al trencament, i que portarà al mercat l'empresa Mayasa. El procediment també es pot aplicar a terres contaminades per mercuri, que suposen un considerable risc de contaminació.
S'ha desenvolupat una cambra acústica que permet avaluar la funció auditiva en models animals i que millora notablement les condicions dels assaigs realitzats fins ara.
Un grup d'investigadors del CSIC ha desenvolupat una composició amb la qual s'aconsegueix retardar l'ennegriment que es produeix en algunes flors després de ser tallades. Les primeres flors per a les quals s'ha aplicat de forma experimental aquests compostos són les proteas, unes plantes arbustives pertanyents a les proteàcies i originàries de Sud-àfrica i Austràlia, amb unes flors molt cridaneres i de colors vius.
Científics del CSIC han desenvolupat un mètode per generar varietats de cucurbitàcies (que agrupen espècies com el meló, el cogombre, la síndria o la carbassa) resistents a vàries malalties víriques. Es basa en el silenciament d’un gen propi de les plantes, de forma que no s’introdueix cap element aliè a la pròpia especie, el que redueix les possibilitats que hi hagi repercussions inesperades.
Un grup d'investigadors del CSIC ha desenvolupat un mètode per extreure els lípids interns de la llana, un producte que conté una alta concentració de ceramides de molts tipus i molt similars a les humanes, i que podria aplicar-se al tractament de problemes de la pell com l'atopia.
Investigadors del CSIC han desenvolupat sensors químics i un dispositiu electrònic portàtil que permeten mesurar l'acidesa ambiental. És el primer sistema que permet controlar el pH en fase gasosa, cosa fins ara impossible, i pot trobar aplicació en instal·lacions on es conserven béns culturals d'interès artístic i històric del Patrimoni, així com per al control d'ambients en la indústria.
Investigadors del CSIC han desenvolupat un procediment, basat en l'addició d'algues, que permet reduir el contingut de sal en els productes carnis sense perdre qualitat i conservant unes bones propietats organolèptiques. Els productes desenvolupats tenen altres característiques saludables atribuïdes a les algues: antioxidants, important contingut en fibra i en minerals, i poc greix. La nova tecnologia pot resultar una bona aliada per reduir l'excés de consum de sal, que té conseqüències sobre la salut en forma d'hipertensió arterial, danys hepàtics i renals.
Investigadores del CSIC han participat en un treball en el qual s'ha caracteritzat una nova microalga anomenada DE2009, que presenta una major capacitat de segrestar el plom que altres microorganismes estudiats fins ara, i que obre noves vies a la bioremediació. L'objectiu del treball era desenvolupar un mètode per determinar l'efecte tòxic dels metalls pesants és més ràpid i precís.
Investigadores del CSIC han participat en un treball en el qual s'ha caracteritzat una nova microalga anomenada DE2009, que presenta una major capacitat de segrestar el plom que altres microorganismes estudiats fins ara, i que obre noves vies a la bioremediació. L'objectiu del treball era desenvolupar un mètode per determinar l'efecte tòxic dels metalls pesants és més ràpid i precís.
- Un protector solar més eficaç basat en micropartícules de silici
- Derivats del resveratrol per tractar malalties inflamatòries intestinals
- Noves molècules multipotents i neuroprotectores per l'Alzheimer i el Parkinson
- Ingredient alimentari amb propietats antihipertensives
- Microagulles per estudiar l'activitat neuronal