Els investigadors del CSIC i del CREAF en l’Observatori Limnològic dels Pirineus (LOOP) i en el laboratori MoveLab han creat l’aplicació ‘Eth Holet’ per a dispositius mòbils, que permet seguir itineraris de natura guiats per GPS.
L'any passat es va aprovar el Pla de gestió de la gamba vermella, projecte pioner desenvolupat per científics del CSIC en col•laboració amb la Confraria de Palamós. La iniciativa europea GAP2 li dedica un dels seus reportatges.
Es diu FungiNote, és una app per a la identificació d'espècies de fongs, i és fruit de la col•laboració dels científics del Real Jardín Botánico del CSIC i de l'empresa Wake App!.
AFORO és una de les més importants bases d’otòlits (estructures internes de la oïda dels peixos). Ara, en un treball interdisciplinari, han entrat en una nova fase, AFORO3D, tot incorporant models virtuals en 3D dels otòlits i obrint la porta a un ventall de possibilitats fins fa poc impossibles.
L'Institut de Carboquímica del CSIC ha signat un contracte amb l'empresa UxúeBioenergia i Renovables per a dissenyar i posar a punt, a Saragossa, una planta de combustió de biomassa vegetal per a l'obtenció paral·lela d'electricitat i de biooli.
Investigadores del CSIC han participat en un treball en el qual s'ha caracteritzat una nova microalga anomenada DE2009, que presenta una major capacitat de segrestar el plom que altres microorganismes estudiats fins ara, i que obre noves vies a la bioremediació. L'objectiu del treball era desenvolupar un mètode per determinar l'efecte tòxic dels metalls pesants és més ràpid i precís.