Dil09252023

Darrera actualitzacióDij, 03 Ago 2023 1pm

Back Estàs aquí:Inicio Agroalimentació Ofertes tecnològiques

Pèptids d'origen alimentari que indueixen la secreció d'insulina i hormones saciants

El CSIC ha identificat pèptids alimentaris que indueixen la secreció d'hormones supressores de la gana (anorexigèniques) i que estan implicades en el metabolisme de la glucosa. Ara busquen empreses farmacèutiques o alimentàries interessades en la llicència de la patent per desenvolupar productes per al tractament de l'obesitat i la diabetis. Experiments molt recents demostren que els pèptids eviten els pics de glucosa.

Llegeix més...

Patentat un mètode per activar la resistència de les plantes a la sequera

Científics de l'Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes (CSIC-UPV) i de l'Institut de Química Física Rocasolano (CSIC) aconsegueixen estimular a voluntat la resistència de plantes a la sequera mitjançant la modificació d'un receptor molecular de la planta i la seva activació amb una molècula mimètica. El desenvolupament ha donat lloc a una patent.

Llegeix més...

Extreure compostos fenòlics de la pinyolada d'olives amb dissolvents ecològics

Equips del CSIC i de la Universitat de Sevilla han desenvolupat una metodologia per extreure compostos fenòlics de la pinyolada (‘alperujo’) mitjançant l'ús de dissolvents naturals i ecològics (NADES) de base acídica. S'aconsegueixen extractes no tòxics 'in vitro' que es poden utilitzar a la indústria agroalimentària i al sector dels nutricèutics, i que tenen propietats antiinflamatòries, neuroprotectores i antimicrobianes.

Llegeix més...

Adhesiu amb propietats reversibles per als envasos que facilita el reciclatge

Un equip de l'Instituto de Ciencia y Tecnologia de Polímeros del CSIC ha desenvolupat un nou adhesiu per a envasament que permet revertir les propietats d'adhesió i de separació a voluntat. Permet combinar els avantatges dels envasos multicapa amb la millora del reciclatge.

Llegeix més...

Oleogels que poden substituir els greixos sòlids en l'elaboració d'aliments

S'obtenen a partir d'un oli vegetal líquid i agents gelificants, que permeten atrapar l'oli i obtenir un comportament similar al d'un greix sòlid, però amb processos que no fan malbé les propietats de l'oli. Els oleogels eviten l'ús de greixos saturats, associats a problemes i malalties cardiovasculars.

Llegeix més...