Dis07272024

Darrera actualitzacióDic, 03 Jul 2024 1pm

Back Estàs aquí:Inicio Agroalimentació Ofertes tecnològiques

Obtingudes noves varietats de mongeta i de pèsol pel CSIC a Galícia

Cada vegada més, el mercat demana varietats vegetals resistents al canvi climàtic ia malalties, que siguin productives amb pocs agroquímics... També demana recuperar varietats autòctones, la conservació de les quals contribueix al manteniment de la biodiversitat. El CSIC a Galícia treballa per recuperar varietats d'interès.

Llegeix més...

Vacunes de RNA sintètic per protegir les plantes

El CSIC i la Universitat Politècnica de València han desenvolupat una nova generació de vacunes per a plantes basades en molècules de RNA. Molt específiques, es poden aplicar de forma no transgènica. El seu principal ús és el control de malalties causades per virus, com a alternativa als pesticides tradicionals.

Llegeix més...

Filtres de palla d'arròs i encenalls de pi per descontaminar l’aigua

Un equip del CSIC ha desenvolupat un procediment per fabricar filtres de carbó actiu a partir de palla d'arròs i encenalls de fusta de pi. El procés permet obtenir filtres més eficients que els actuals per a l'eliminació de contaminants orgànics emergents en aigües i es valoritzen biomassa residual sense gairebé valor econòmic. Es busquen empreses interessades a la llicència de la patent.

Llegeix més...

Millora de cultius agrícoles amb microRNA artificials

El CSIC i la Universitat Politècnica de València han desenvolupat una nova generació de tractaments basats en microRNA altament específics, que es poden aplicar a les plantes de manera no transgènica per controlar l'expressió de gens d'interès. És una alternativa als tractaments actuals basats en agroquímics tradicionals.

Llegeix més...

Pèptids d'origen alimentari que indueixen la secreció d'insulina i hormones saciants

El CSIC ha identificat pèptids alimentaris que indueixen la secreció d'hormones supressores de la gana (anorexigèniques) i que estan implicades en el metabolisme de la glucosa. Ara busquen empreses farmacèutiques o alimentàries interessades en la llicència de la patent per desenvolupar productes per al tractament de l'obesitat i la diabetis. Experiments molt recents demostren que els pèptids eviten els pics de glucosa.

Llegeix més...