Patentat un mètode per activar la resistència de les plantes a la sequera
- Detalls
- Categoria: Ofertes tecnològiques
-
13 Mar 2023

Científics de l'Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes (CSIC-UPV) i de l'Institut de Química Física Rocasolano (CSIC) aconsegueixen estimular a voluntat la resistència de plantes a la sequera mitjançant la modificació d'un receptor molecular de la planta i la seva activació amb una molècula mimètica. El desenvolupament ha donat lloc a una patent.
Adhesiu amb propietats reversibles per als envasos que facilita el reciclatge
- Detalls
- Categoria: Ofertes tecnològiques
-
15 Des 2022

Un equip de l'Instituto de Ciencia y Tecnologia de Polímeros del CSIC ha desenvolupat un nou adhesiu per a envasament que permet revertir les propietats d'adhesió i de separació a voluntat. Permet combinar els avantatges dels envasos multicapa amb la millora del reciclatge.
Oleogels que poden substituir els greixos sòlids en l'elaboració d'aliments
- Detalls
- Categoria: Ofertes tecnològiques
-
01 Mar 2022

S'obtenen a partir d'un oli vegetal líquid i agents gelificants, que permeten atrapar l'oli i obtenir un comportament similar al d'un greix sòlid, però amb processos que no fan malbé les propietats de l'oli. Els oleogels eviten l'ús de greixos saturats, associats a problemes i malalties cardiovasculars.
Extreure compostos fenòlics de la pinyolada d'olives amb dissolvents ecològics
- Detalls
- Categoria: Ofertes tecnològiques
-
19 Oct 2022

Equips del CSIC i de la Universitat de Sevilla han desenvolupat una metodologia per extreure compostos fenòlics de la pinyolada (‘alperujo’) mitjançant l'ús de dissolvents naturals i ecològics (NADES) de base acídica. S'aconsegueixen extractes no tòxics 'in vitro' que es poden utilitzar a la indústria agroalimentària i al sector dels nutricèutics, i que tenen propietats antiinflamatòries, neuroprotectores i antimicrobianes.
Conservació de fruits amb un gel de pectines de baix índex glucèmic
- Detalls
- Categoria: Ofertes tecnològiques
-
23 Jun 2021

El CSIC ha desenvolupat un gel comestible de baix índex glucèmic constituït per pectines de baix metoxi i calci, per al recobriment de fruits, que permet perllongar significativament la vida útil d'aquests durant el seu emmagatzematge, alentint el creixement microbià.