Div12022022

Darrera actualitzacióDim, 29 Nov 2022 9am

Back Estàs aquí:Inicio Agroalimentació Ofertes tecnològiques

Extreure compostos fenòlics de la pinyolada d'olives amb dissolvents ecològics

Equips del CSIC i de la Universitat de Sevilla han desenvolupat una metodologia per extreure compostos fenòlics de la pinyolada (‘alperujo’) mitjançant l'ús de dissolvents naturals i ecològics (NADES) de base acídica. S'aconsegueixen extractes no tòxics 'in vitro' que es poden utilitzar a la indústria agroalimentària i al sector dels nutricèutics, i que tenen propietats antiinflamatòries, neuroprotectores i antimicrobianes.

Llegeix més...

Oleogels que poden substituir els greixos sòlids en l'elaboració d'aliments

S'obtenen a partir d'un oli vegetal líquid i agents gelificants, que permeten atrapar l'oli i obtenir un comportament similar al d'un greix sòlid, però amb processos que no fan malbé les propietats de l'oli. Els oleogels eviten l'ús de greixos saturats, associats a problemes i malalties cardiovasculars.

Llegeix més...

Regulador de reg per degoteig

El CSIC ha desenvolupat un regulador de flux d'aigua de reg per degoteig format per un recipient travessat per un tub destinat a allotjar el cabal d'aigua i un bloquejador de material hidròfil. Permet controlar la quantitat d'aigua que es subministra a una zona de reg de manera automàtica.

Llegeix més...

Conservació de fruits amb un gel de pectines de baix índex glucèmic

El CSIC ha desenvolupat un gel comestible de baix índex glucèmic constituït per pectines de baix metoxi i calci, per al recobriment de fruits, que permet perllongar significativament la vida útil d'aquests durant el seu emmagatzematge, alentint el creixement microbià.

Llegeix més...

Sistema de silenciament gènic per controlar la producció de plantes

Investigadors del CSIC han desenvolupat un sistema que permetria controlar la producció i rendibilitat d’un cultiu de plantes mitjançant la regulació fina del grau de silenciament d'algun gen d'interès. Modular el silenciament gènic pot ajudar a controlar els temps de floració d'un cultiu.

Llegeix més...