Dic05222024

Darrera actualitzacióDim, 30 Abr 2024 4pm

Back Estàs aquí:Inicio Agroalimentació Ofertes tecnològiques

Vacunes de RNA sintètic per protegir les plantes

El CSIC i la Universitat Politècnica de València han desenvolupat una nova generació de vacunes per a plantes basades en molècules de RNA. Molt específiques, es poden aplicar de forma no transgènica. El seu principal ús és el control de malalties causades per virus, com a alternativa als pesticides tradicionals.

Llegeix més...

Millora de cultius agrícoles amb microRNA artificials

El CSIC i la Universitat Politècnica de València han desenvolupat una nova generació de tractaments basats en microRNA altament específics, que es poden aplicar a les plantes de manera no transgènica per controlar l'expressió de gens d'interès. És una alternativa als tractaments actuals basats en agroquímics tradicionals.

Llegeix més...

Pèptids d'origen alimentari que indueixen la secreció d'insulina i hormones saciants

El CSIC ha identificat pèptids alimentaris que indueixen la secreció d'hormones supressores de la gana (anorexigèniques) i que estan implicades en el metabolisme de la glucosa. Ara busquen empreses farmacèutiques o alimentàries interessades en la llicència de la patent per desenvolupar productes per al tractament de l'obesitat i la diabetis. Experiments molt recents demostren que els pèptids eviten els pics de glucosa.

Llegeix més...

Filtres de palla d'arròs i encenalls de pi per descontaminar l’aigua

Un equip del CSIC ha desenvolupat un procediment per fabricar filtres de carbó actiu a partir de palla d'arròs i encenalls de fusta de pi. El procés permet obtenir filtres més eficients que els actuals per a l'eliminació de contaminants orgànics emergents en aigües i es valoritzen biomassa residual sense gairebé valor econòmic. Es busquen empreses interessades a la llicència de la patent.

Llegeix més...

Patentat un mètode per activar la resistència de les plantes a la sequera

Científics de l'Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes (CSIC-UPV) i de l'Institut de Química Física Rocasolano (CSIC) aconsegueixen estimular a voluntat la resistència de plantes a la sequera mitjançant la modificació d'un receptor molecular de la planta i la seva activació amb una molècula mimètica. El desenvolupament ha donat lloc a una patent.

Llegeix més...