Com reduir a quasi zero la contaminació en aliments frescos preparats
- Detalls
- Categoria: Ofertes tecnològiques
-
14 Abr 2011
Investigadors del Centre de Edafologia i Biologia Aplicada del Segura (CEBAS) del CSIC han desenvolupat un sistema que controla la presència de patògens en aliments frescos preparats en la línia de producció industrial. Permet un control ràpid i redueix el risc de contaminació pràcticament a zero.
Productes carnis amb algues i reduït contingut en sal
- Detalls
- Categoria: Ofertes tecnològiques
-
13 Gen 2011

Investigadors del CSIC han desenvolupat un procediment, basat en l'addició d'algues, que permet reduir el contingut de sal en els productes carnis sense perdre qualitat i conservant unes bones propietats organolèptiques. Els productes desenvolupats tenen altres característiques saludables atribuïdes a les algues: antioxidants, important contingut en fibra i en minerals, i poc greix. La nova tecnologia pot resultar una bona aliada per reduir l'excés de consum de sal, que té conseqüències sobre la salut en forma d'hipertensió arterial, danys hepàtics i renals.
Altas presiones a bajas temperaturas para obtener zumos concentrados de mejor calidad
- Detalls
- Categoria: Ofertes tecnològiques
-
29 Abr 2010
Un grupo de investigadores del CSIC ha diseñado un procedimiento para obtener zumos concentrados con mejores características organolépticas y contenido nutricional. Se basa en la aplicación de altas presiones a bajas temperaturas, y se puede aplicar a otros tipos de concentrados, como bebidas de te o café.
Mètode per detectar el risc d'infecció i d'al·lèrgia per Anisakis de forma ràpida i segura
- Detalls
- Categoria: Ofertes tecnològiques
-
29 Jun 2010

Investigadors del CSIC i de l'Hospital Carles III de Madrid han desenvolupat un mètode per detectar al·lèrgens d'Anisakis en el peix, disponible en fase de laboratori i que permetrà obtenir kits de detecció. Entre els seus avantatges està la sensibilitat i la rapidesa d'ús, ja que no es necessita l'etapa de purificació de la mostra.
Nuevos procedimientos para aprovechar subproductos de la pesca
- Detalls
- Categoria: Ofertes tecnològiques
-
16 Mar 2010
Un equipo del CSIC ha elaborado un método de obtención de reestructurados con propiedades saciantes a partir de subproductos de la industria de procesado de pescado y moluscos, y una fibra natural como el glucomanano. Los investigadores han elaborado análogos de filete de pescado, carne de cangrejo, anillas de calamar, salmón ahumado y otros más. Se buscan socios industriales para la licencia de la patente.