Dim06222021

Darrera actualitzacióDic, 16 Jun 2021 10am

Back Estàs aquí:Inicio Tecnologies físiques Històries d'èxit

Un innovador relé d'estat sòlid, fruit de la col·laboració entre empresa i científics

Una col·laboració de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM) del CSIC amb l'empresa BSH ha generat el concepte d'un innovador relé d'estat sòlid per a les cuines d'inducció. Es basa en un dels materials més prometedors per a l'electrònica de potència, el nitrur de gal·li i és un exemple de col•laboració amb l'empresa.

Llegeix més...

Plataforma digital per a la compra de roba on-line

Pure Inspiration, una spin-off sorgida de l’Institut d’Investigació en Intel•ligència Artificial (IIIA-CSIC), ha creat la plataforma WWWOWWW. La aplicació utilitza algoritmes de recomanació per facilitar la compra on-line i crear una experiència personalitzada i atractiva, amb l’opció d'adquirir els productes en un sol clic.

Llegeix més...

El CSIC, l’empresa Alibava Systems i el sincrotró ALBA, desenvolupen un detector de raigs X

L’empresa Alibava Systems i científics de l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM) del CSIC i del Sincrotó ALBA, han treballat per desenvolupar un detector de radiació que permet mesurar de manera precisa la intensitat del feix de llum de sincrotró quan s’està realitzant un experiment.

Llegeix més...

Intel·ligència artificial per millorar l'aprenentatge online

En el marc del projecte europeu PRAISE s'ha desenvolupat una plataforma social per a l'aprenentatge musical de nom Music Circle i altres eines avançades d'aprenentatge en línia que permeten, entre altres coses, l'intercanvi d'opinions entre els usuaris, i una millor avaluació dels treballs dels alumnes.

Llegeix més...

Una spin-off crea el primer 'provador' per detectors de radiació

Alibava Systems, una spin-off formada per investigadors de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM) del CSIC, de l'Institut de Física Corpuscular (CSIC-UV) a València, i de la Universitat de Liverpool (Regne Unit), han creat el primer 'provador' per detectors de radiació.

Llegeix més...