Dic05222024

Darrera actualitzacióDim, 30 Abr 2024 4pm

Back Estàs aquí:Inicio Tecnologies físiques Històries d'èxit

L'empresa INBRAIN Neuroelectronics signa un acord per desenvolupar neurotecnologia patentada pel CSIC

És una empresa de base tecnològica per al desenvolupament de tecnologies basades en grafè que puguin tractar malalties neurològiques, fundada per investigadors de l’IMB-CNM-CSIC, ICN2 i ICREA, que lideren algunes de les àrees de recerca de Graphene Flagship. L’acord estableix les bases per desenvolupar tecnologia patentada amb cotitularitat del CSIC, de l’ICN2, ICREA, CIBER, UAB i IDIBAPS.

Llegeix més...

Christian Blum: “El nostre algorisme híbrid resol problemes d’optimització de la vida real”

Christian Blum, investigador de l'IIIA-CSIC, ha estat guardonat amb el premi SEIO-Fundación BBVA, pel desenvolupament d'un algorisme híbrid que combina les metaheurístiques  i la investigació operativa (IO) d’una manera innovadora  per resoldre problemes complexos, on hi ha moltes variables i moltes possibles solucions. Es pot aplicar, per exemple, a sectors industrials i educatius.

Llegeix més...

Un innovador relé d'estat sòlid, fruit de la col·laboració entre empresa i científics

Una col·laboració de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM) del CSIC amb l'empresa BSH ha generat el concepte d'un innovador relé d'estat sòlid per a les cuines d'inducció. Es basa en un dels materials més prometedors per a l'electrònica de potència, el nitrur de gal·li i és un exemple de col•laboració amb l'empresa.

Llegeix més...

Dispositiu portàtil per al control automàtic de gas radó en edificis

L'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM-CSIC), ha col·laborat en el disseny i desenvolupament d'un prototip per a la detecció de radó, un gas radioactiu d'origen natural que es pot trobar en els espais interiors d'edificis. És el resultat de el projecte CARE, dirigit per l'empresa Alibava Systems i desenvolupat per centres d'investigació i empreses.

Llegeix més...

Plataforma digital per a la compra de roba on-line

Pure Inspiration, una spin-off sorgida de l’Institut d’Investigació en Intel•ligència Artificial (IIIA-CSIC), ha creat la plataforma WWWOWWW. La aplicació utilitza algoritmes de recomanació per facilitar la compra on-line i crear una experiència personalitzada i atractiva, amb l’opció d'adquirir els productes en un sol clic.

Llegeix més...