El CSIC codesenvolupa una "carn vegetal 'a partir d'un llegum mediterrània
- Detalls
- Categoria: Històries d'èxit
-
01 Jul 2021

Aquest ingredient és baix en greixos saturats, ric en fibra dietètica i la seva composició es basa en la garrofa. El producte, denominat Leggie, l'han desenvolupat Marta Miguel i Marta Garcés, investigadores del CSIC i de la Universitat Francisco de Vitoria respectivament, i serà comercialitzat per l'empresa espanyola MRM.
Patentat un nou mètode ràpid per detectar la toxina patulina en pomes i els seus derivats
- Detalls
- Categoria: Històries d'èxit
-
26 Nov 2020

Científics de l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments (IATA) desenvolupen el primer mètode inmunoanalític per detectar patulina, una toxina present en pomes i derivats com sucs, compotes i preparats alimentaris per a la població infantil. Dues empreses del sector explotaran la patent.
El pa baix en calories surt al carrer
- Detalls
- Categoria: Històries d'èxit
-
28 Set 2012

Amb un 45% menys de calories, aquesta fórmula per fer pa ha estat llicenciada per un restaurant madrileny, que a partir d'aquesta tardor oferirà massa de pizza, pa d'hamburguesa i brioixeria amb baix contingut calòric.
Tritordeum, un novedós cereal natural, arriba al mercat
- Detalls
- Categoria: Històries d'èxit
-
26 Abr 2013

Agrasys, una spin-off del CSIC, ha presentat Tritordeum, un nou cereal que té l'acreditació d'espècie conreada natural i que arriba ara al mercat. Després de 30 anys de millora, el Tritordeum és un cereal amb bones característiques nutritives i agronòmiques (alta resistència a la sequera i les altes temperatures).
Seqüenciat el genoma d'un bacteri emprat per fermentar aliments
- Detalls
- Categoria: Històries d'èxit
-
16 Des 2011

Un grup d'investigadors del CSIC liderat pels científics José Luis Ruiz Barba i Antonio Maldonado han seqüenciat el genoma d'una soca de Lactobacillus pentosus, bacteri que s'empra en fermentacions d'aliments com les olives a l’estil espanyol. Concretament, la soca seqüenciada és la IG1. Els resultats, publicats a la revista Journal of Bacteriology, permetran conèixer les característiques biotecnològiques i pro biòtiques d'aquest bacteri, així com seleccionar les millors per a diferents aplicacions o trobar-ne de noves.