Div08142020

Darrera actualitzacióDiv, 10 Jul 2020 12pm

Back Estàs aquí:Inicio Agroalimentació Històries d'èxit

Tritordeum, un novedós cereal natural, arriba al mercat

Agrasys, una spin-off del CSIC, ha presentat Tritordeum, un nou cereal que té l'acreditació d'espècie conreada natural i que arriba ara al mercat. Després de 30 anys de millora, el Tritordeum és un cereal amb bones característiques nutritives i agronòmiques (alta resistència a la sequera i les altes temperatures).

Llegeix més...

El pa baix en calories surt al carrer

Amb un 45% menys de calories, aquesta fórmula per fer pa ha estat llicenciada per un restaurant madrileny, que a partir d'aquesta tardor oferirà massa de pizza, pa d'hamburguesa i brioixeria amb baix contingut calòric.

 

Llegeix més...

Noves dades sobre els beneficis de la D-fagomina, un nou ingredient funcional

Científics de Bioglane, una spin-off del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), mostren a la revista British Journal of Nutrition que l'iminosucre D-fagomina usat com a agent funcional rebaixa els nivells postprandials de glucosa en sang i modula de manera selectiva l'adhesió bacteriana.

Llegeix més...

Seqüenciat el genoma d'un bacteri emprat per fermentar aliments

Un grup d'investigadors del CSIC liderat pels científics José Luis Ruiz Barba i Antonio Maldonado han seqüenciat el genoma d'una soca de Lactobacillus pentosus, bacteri que s'empra en fermentacions d'aliments com les olives a l’estil espanyol. Concretament, la soca seqüenciada és la IG1. Els resultats, publicats a la revista Journal of Bacteriology, permetran conèixer les característiques biotecnològiques i pro biòtiques d'aquest bacteri, així com seleccionar les millors per a diferents aplicacions o trobar-ne de noves. 

Llegeix més...

El primer ferment autòcton comercial per al Cabrales

Investigadors de l'Institut de Productes Lactis d'Astúries del CSIC ha dedicat diversos anys de treball a identificar i aïllar les millors soques de bacteris làctics en els formatges de Cabrales. El resultat és el primer ferment autòcton que es comercialitzarà a través del Consell Regulador de Cabrales.

Llegeix més...