Dij09212023

Darrera actualitzacióDij, 03 Ago 2023 1pm

Back Estàs aquí:Inicio Agroalimentació Històries d'èxit El pa baix en calories surt al carrer

El pa baix en calories surt al carrer

Amb un 45% menys de calories, aquesta fórmula per fer pa ha estat llicenciada per un restaurant madrileny, que a partir d'aquesta tardor oferirà massa de pizza, pa d'hamburguesa i brioixeria amb baix contingut calòric.

 

 

El producte es caracteritza per incorporar fibra de diferents fonts vegetals (tubercles, plantes, lleguminoses), a més de tenir fibres solubles.El producte desenvolupat per Cristina Molina-Rosell i Concha Collar, investigadores del CSIC a l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments, pot ser emprat directament, com un ingredient més de la fórmula, en la fabricació de productes de fleca, pastisseria i galeteria.

Les autores del treball asseguren que, a més de poder-se etiquetar com baix en calories i ric en fibres, el pa resultant té un sabor i una textura agradables.

"Resulta molt gratificant que els resultats de les investigacions es transfereixin al sector empresarial i contribueixin a la innovació i competitivitat del teixit productiu. A més, en aquest cas concret, la satisfacció és doble ja que la transferència dels resultats tindrà una repercussió social immediata en aplicar a un aliment saludable de gran demanda i escassa oferta al mercat actual ", explica Cristina Molina-Rosell.

Concha Collar afegeix: "Aquesta transferència significa un avenç en l'apropament de dos grups diferenciats: d'una banda, consumidor i empresari, i per una altra, científics i tecnòlegs d'aliments, el treball dels quals es mostra, sovint, aparentment allunyat de les necessitats reals i dels interessos industrials ".

Massa amb fibra de vegetals

La barreja redueix fins a un 45% l'aportació calòrica respecte a la mitjana de referència, al que se sumen els efectes beneficiosos per a la salut de les fibres, tant metabòlics (baixada de nivells de colesterol i sucre en sang) com fisiològics ( millora del trànsit intestinal).


El producte es caracteritza per incorporar fibra de diferents fonts vegetals (tubercles, plantes, lleguminoses), a més de tenir fibres solubles, que suposen entre el 10% i el 40% del total de la fibra afegida. La tecnologia desenvolupada pel CSIC ha estat llicenciada per l'empresa Fit & Fast.