Dispositiu per preveure la capacitat de recuperació dels arbres després d'un incendi
- Detalls
- Categoria: Ofertes tecnològiques
-
28 Mar 2023

Poder preveure la capacitat de recuperació dels arbres després d'un incendi és essencial per a la presa de decisions. Un equip de científics ha desenvolupat un dispositiu que permet determinar la supervivència de teixits vius sota l'escorça dels arbres a partir de la resistència elèctrica.
Aconseguir una empremta de CO2 nul·la amb cianobacteris
- Detalls
- Categoria: Ofertes tecnològiques
-
29 Nov 2022

Al Centre Nacional de Biotecnologia desenvolupen processos industrials amb empremta nul·la de CO2 mitjançant la construcció de soques recombinants de cianobacteris. Han obtingut una soca que a partir del CO2 produeix sacarosa de manera eficient, i que no necessita un ambient amb alta concentració de sal i estrès osmòtic, per la qual cosa el seu cultiu és més senzill. Ara treballen per transferir el mètode a la indústria.
Biosensor per detectar estrona i estradiol en mostres ambientals
- Detalls
- Categoria: Ofertes tecnològiques
-
21 Abr 2022

Els contaminants estrogènics dispersos en el medi ambient són una causa de preocupació creixent. Un nou biosensor permet detectar específicament els estrògens estradiol i estrona en mostres ambientals i sense necessitat de laboratoris especialitzats, de manera ràpida, eficaç i econòmica. La tecnologia està disponible per a la seva transferència a la indústria.
Analitzar contaminants de l’aigua in situ i amb el mòbil
- Detalls
- Categoria: Ofertes tecnològiques
-
22 Jun 2022

Equips del CSIC han desenvolupat un sensor electroquímic d'un sol ús per detectar contaminants a l'aigua. No cal cap pretractament de la mostra i es pot analitzar l'aigua al moment i sobre el terreny. El sensor es pot connectar a un dispositiu portàtil, com el telèfon mòbil, i no cal cap tipus de formació específica per utilitzar-lo.
Eines biotecnològiques per biodegradar o-ftalat, un contaminant orgànic persistent
- Detalls
- Categoria: Ofertes tecnològiques
-
27 Oct 2020
Científics del CSIC han desenvolupat biocatalitzadors que funcionen com a eines biotecnològiques per a la biodegradació aeròbica i anaeròbica d'o-ftalat (PA), contaminant orgànic persistent detectat en el medi ambient, i la seva bioconversió en polímers biodegradables de valor afegit. L'avenç consisteix en la generació de sequències genètiques ("cassetes genètics") recombinants i unes cèl·lules hostes bacterianes per contenir-los.