Dim09282021

Darrera actualitzacióDij, 12 Ago 2021 11am

Back Estàs aquí:Inicio Medi Ambient Ofertes tecnològiques

Eines biotecnològiques per biodegradar o-ftalat, un contaminant orgànic persistent

Científics del CSIC han desenvolupat biocatalitzadors que funcionen com a eines biotecnològiques per a la biodegradació aeròbica i anaeròbica d'o-ftalat (PA), contaminant orgànic persistent detectat en el medi ambient, i la seva bioconversió en polímers biodegradables de valor afegit. L'avenç consisteix en la generació de sequències genètiques ("cassetes genètics") recombinants i unes cèl·lules hostes bacterianes per contenir-los.

Llegeix més...

Pellofa d’arròs transformada com a filtre per eliminar contaminants en l’aigua

Científics de l’Instituto de Recursos Naturales y Agrobiología de Sevilla, en col·laboració amb la Technische Universitat Berlin, han emprat pellofa d’arròs, un producte de rebuig del cultiu de l’arròs que es produeix abundantment a Espanya, com a filtre per a l’eliminació de contaminants orgànics en plantes potabilitzadores d’aigua. El procés genera filtres més eficients que els carbons actius comercials.

Llegeix més...

Sistema automatitzat per al bio-monitoratge eficient de la qualitat de l'aigua

Científics del CSIC i la Universitat de Castella-la Manxa han desenvolupat un sistema de baix cost per a la identificació d'espècimens biològics, constituït per un prototip automàtic i programable que permet la determinació dels índexs de la qualitat de l'aigua.

Llegeix més...

Desenvolupen un dispositiu biodegradable per a la pesca de tonyina

Experts de l'Institut de Ciències de la Mar (ICM) de Barcelona ​​ha dissenyat un dispositiu biodegradable per a la pesca de tonyina que podria arribar a substituir els de plàstic que es fan servir actualment. La iniciativa forma part d’un projecte dut a terme en col·laboració amb la International Seafood Sustainability Foundation (ISSF) que busca fer més sostenibles les pràctiques d’explotació pesquera.

Llegeix més...

Dispositiu per a la restauració de sòls i la creació de cobertes vegetals

Un equip d'investigació del CSIC ha creat un dispositiu per a la revegetació de sòls contaminats o degradats i la conformació de cobertes vegetals. El mecanisme és pot adaptar a les necessitats del sòl i l'ecosistema gràcies a les diferents esmenes que aporta, distribuïdes en dos compartiments diferenciats.

Llegeix més...