Dil06012020

Darrera actualitzacióDiv, 22 Mai 2020 11am

Back Estàs aquí:Inicio Medi Ambient Ofertes tecnològiques

Sistema automatitzat per al bio-monitoratge eficient de la qualitat de l'aigua

Científics del CSIC i la Universitat de Castella-la Manxa han desenvolupat un sistema de baix cost per a la identificació d'espècimens biològics, constituït per un prototip automàtic i programable que permet la determinació dels índexs de la qualitat de l'aigua.

Llegeix més...

Dispositiu per a la restauració de sòls i la creació de cobertes vegetals

Un equip d'investigació del CSIC ha creat un dispositiu per a la revegetació de sòls contaminats o degradats i la conformació de cobertes vegetals. El mecanisme és pot adaptar a les necessitats del sòl i l'ecosistema gràcies a les diferents esmenes que aporta, distribuïdes en dos compartiments diferenciats.

Llegeix més...

Programari per al càlcul automàtic de la fecunditat dels peixos

L'Institut d'Investigacions Marines de Vigo ha liderat el desenvolupament d'un programari que permet el càlcul automàtic del potencial reproductiu dels peixos. L'aplicació, "Govocitos", és gratuïta i ajudarà a millorar la previsió i preservació dels recursos pesquers.

Llegeix més...

Material bionanohíbrid per a l'eliminació ràpida de contaminants orgànics

Un equip de científics de l'Instituto de Catálisis y Petroleoquímica (ICP-CSIC) ha sintetitzat un material bionanohíbrid, format per un enzim i una estructura de nano-fils de carbonat de ferro, que permet l'eliminació completa de molècules orgàniques en temps molt curts.

Llegeix més...

Varietat de mostassa per produir biodièsel

 A l'Institut d'Agricultura Sostenible del CSIC han obtingut una varietat de mostassa etíop molt resistent a la sequera i a les altes temperatures, destinada a la producció de biodièsel. Es pot cultivar en zones marginals, evitant així la competència per terres de cultius alimentaris.

 

Llegeix més...