Dic11292023

Darrera actualitzacióDic, 29 Nov 2023 4pm

Back Estàs aquí:Inicio Medi Ambient Ofertes tecnològiques

Paper reforçat per a envasos i embalatge

El Centro de Investigación Forestal de l'INIA-CSIC ha desenvolupat un mètode per augmentar la resistència a la compressió i la rigidesa del paper d'embalatge. Basat en la reutilització de residus ligno-cel·lulòsics, proporciona al paper major resistència amb menor quantitat de fibra, mantenint intactes les seves prestacions i generant menys residus. L'absència de sofre fa al paper reforçat adequat per a tot tipus d'usos, fins i tot els alimentaris. Actualment busquen empreses interessades en el desenvolupament de la tecnologia.

Llegeix més...

Dispositiu per preveure la capacitat de recuperació dels arbres després d'un incendi

Poder preveure la capacitat de recuperació dels arbres després d'un incendi és essencial per a la presa de decisions. Un equip de científics ha desenvolupat un dispositiu que permet determinar la supervivència de teixits vius sota l'escorça dels arbres a partir de la resistència elèctrica.

Llegeix més...

Analitzar contaminants de l’aigua in situ i amb el mòbil

Equips del CSIC han desenvolupat un sensor electroquímic d'un sol ús per detectar contaminants a l'aigua. No cal cap pretractament de la mostra i es pot analitzar l'aigua al moment i sobre el terreny. El sensor es pot connectar a un dispositiu portàtil, com el telèfon mòbil, i no cal cap tipus de formació específica per utilitzar-lo.

Llegeix més...

Aconseguir una empremta de CO2 nul·la amb cianobacteris

Al Centre Nacional de Biotecnologia desenvolupen processos industrials amb empremta nul·la de CO2 mitjançant la construcció de soques recombinants de cianobacteris. Han obtingut una soca que a partir del CO2 produeix sacarosa de manera eficient, i que no necessita un ambient amb alta concentració de sal i estrès osmòtic, per la qual cosa el seu cultiu és més senzill. Ara treballen per transferir el mètode a la indústria.

Llegeix més...

Biosensor per detectar estrona i estradiol en mostres ambientals

Els contaminants estrogènics dispersos en el medi ambient són una causa de preocupació creixent. Un nou biosensor permet detectar específicament els estrògens estradiol i estrona en mostres ambientals i sense necessitat de laboratoris especialitzats, de manera ràpida, eficaç i econòmica. La tecnologia està disponible per a la seva transferència a la indústria.

Llegeix més...