Dic07062022

Darrera actualitzacióDiv, 01 Jul 2022 11pm

Back Estàs aquí:Inicio Medi Ambient Ofertes tecnològiques

Analitzar contaminants de l’aigua in situ i amb el mòbil

Equips del CSIC han desenvolupat un sensor electroquímic d'un sol ús per detectar contaminants a l'aigua. No cal cap pretractament de la mostra i es pot analitzar l'aigua al moment i sobre el terreny. El sensor es pot connectar a un dispositiu portàtil, com el telèfon mòbil, i no cal cap tipus de formació específica per utilitzar-lo.

Llegeix més...

Biosensor per detectar estrona i estradiol en mostres ambientals

Els contaminants estrogènics dispersos en el medi ambient són una causa de preocupació creixent. Un nou biosensor permet detectar específicament els estrògens estradiol i estrona en mostres ambientals i sense necessitat de laboratoris especialitzats, de manera ràpida, eficaç i econòmica. La tecnologia està disponible per a la seva transferència a la indústria.

Llegeix més...

Pellofa d’arròs transformada com a filtre per eliminar contaminants en l’aigua

Científics de l’Instituto de Recursos Naturales y Agrobiología de Sevilla, en col·laboració amb la Technische Universitat Berlin, han emprat pellofa d’arròs, un producte de rebuig del cultiu de l’arròs que es produeix abundantment a Espanya, com a filtre per a l’eliminació de contaminants orgànics en plantes potabilitzadores d’aigua. El procés genera filtres més eficients que els carbons actius comercials.

Llegeix més...

Eines biotecnològiques per biodegradar o-ftalat, un contaminant orgànic persistent

Científics del CSIC han desenvolupat biocatalitzadors que funcionen com a eines biotecnològiques per a la biodegradació aeròbica i anaeròbica d'o-ftalat (PA), contaminant orgànic persistent detectat en el medi ambient, i la seva bioconversió en polímers biodegradables de valor afegit. L'avenç consisteix en la generació de sequències genètiques ("cassetes genètics") recombinants i unes cèl·lules hostes bacterianes per contenir-los.

Llegeix més...

Desenvolupen un dispositiu biodegradable per a la pesca de tonyina

Experts de l'Institut de Ciències de la Mar (ICM) de Barcelona ​​ha dissenyat un dispositiu biodegradable per a la pesca de tonyina que podria arribar a substituir els de plàstic que es fan servir actualment. La iniciativa forma part d’un projecte dut a terme en col·laboració amb la International Seafood Sustainability Foundation (ISSF) que busca fer més sostenibles les pràctiques d’explotació pesquera.

Llegeix més...