Div12022022

Darrera actualitzacióDim, 29 Nov 2022 9am

Back Estàs aquí:Inicio Medi Ambient Ofertes tecnològiques

Aconseguir una empremta de CO2 nul·la amb cianobacteris

Al Centre Nacional de Biotecnologia desenvolupen processos industrials amb empremta nul·la de CO2 mitjançant la construcció de soques recombinants de cianobacteris. Han obtingut una soca que a partir del CO2 produeix sacarosa de manera eficient, i que no necessita un ambient amb alta concentració de sal i estrès osmòtic, per la qual cosa el seu cultiu és més senzill. Ara treballen per transferir el mètode a la indústria.

Llegeix més...

Analitzar contaminants de l’aigua in situ i amb el mòbil

Equips del CSIC han desenvolupat un sensor electroquímic d'un sol ús per detectar contaminants a l'aigua. No cal cap pretractament de la mostra i es pot analitzar l'aigua al moment i sobre el terreny. El sensor es pot connectar a un dispositiu portàtil, com el telèfon mòbil, i no cal cap tipus de formació específica per utilitzar-lo.

Llegeix més...

Eines biotecnològiques per biodegradar o-ftalat, un contaminant orgànic persistent

Científics del CSIC han desenvolupat biocatalitzadors que funcionen com a eines biotecnològiques per a la biodegradació aeròbica i anaeròbica d'o-ftalat (PA), contaminant orgànic persistent detectat en el medi ambient, i la seva bioconversió en polímers biodegradables de valor afegit. L'avenç consisteix en la generació de sequències genètiques ("cassetes genètics") recombinants i unes cèl·lules hostes bacterianes per contenir-los.

Llegeix més...

Biosensor per detectar estrona i estradiol en mostres ambientals

Els contaminants estrogènics dispersos en el medi ambient són una causa de preocupació creixent. Un nou biosensor permet detectar específicament els estrògens estradiol i estrona en mostres ambientals i sense necessitat de laboratoris especialitzats, de manera ràpida, eficaç i econòmica. La tecnologia està disponible per a la seva transferència a la indústria.

Llegeix més...

Pellofa d’arròs transformada com a filtre per eliminar contaminants en l’aigua

Científics de l’Instituto de Recursos Naturales y Agrobiología de Sevilla, en col·laboració amb la Technische Universitat Berlin, han emprat pellofa d’arròs, un producte de rebuig del cultiu de l’arròs que es produeix abundantment a Espanya, com a filtre per a l’eliminació de contaminants orgànics en plantes potabilitzadores d’aigua. El procés genera filtres més eficients que els carbons actius comercials.

Llegeix més...