Div03312023

Darrera actualitzacióDim, 28 Mar 2023 5pm

Back Estàs aquí:Inicio Biologia i biomedicina Projectes

Nou mètode per detectar virus d’ARN com el SARS-CoV-2

Aquesta metodologia innovadora és efectiva, resulta més ràpida que la prova PCR i obre noves opcions per detectar virus com ara el SARS-CoV-2, el virus de la grip A (H1N1) o el virus sincicial respiratori (VSR), un patogen que afecta nounats i que exigeix un atent diagnòstic diferencial.

Llegeix més...

Un projecte desenvolupa biomaterials avançats per a la cicatrització complexa de ferides

El projecte europeu Nabiheal treballarà en la síntesi de biomaterials avançats com a alternativa als apòsits basats en plata, habitualment utilitzats per curar ferides. Els nous materials seran més econòmics, més segurs i sostenibles.

Llegeix més...

Millorar amb nanomaterials l'eficàcia dels tractaments contra el càncer

Un projecte de l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona utilitza els nanomaterials per millorar el tractament del càncer. L’equip, dirigit per Gerard Tobias, ha aconseguit finançament del Consell Europeu de Recerca (ERC) per explorar el potencial comercial i social dels resultats de la investigació.

Llegeix més...

Creen proteïnes inexistents a la natura que imiten les immunoglobulines dels anticossos

El disseny computacional ha permés crear proteïnes inexistents a la natura que imiten les immunoglobulines plegades dels anticossos naturals. Poden servir de base per al desenvolupament de fàrmacs basats en anticossos monoclonals a mida i més econòmics. El treball obre la porta al disseny de proteïnes similars als anticossos, amb estructures adaptades a les necessitats i millors propietats biofísiques que els actuals.

Llegeix més...

Les embarassades que guanyen poc pes en la gestació transfereixen més contaminants organoclorats a la llet materna

És sabut que alguns contaminants s'acumulen en el teixit adipós del cos. Com afecta a les dones embarassades? Hi ha relació entre això, l'augment de pes i la transferència de contaminants al nounat? Un treball aporta noves dades que poden ajudar a l'administració i als responsables sanitaris en la presa de decisions.

Llegeix més...