Dil01242022

Darrera actualitzacióDic, 29 Des 2021 9am

Back Estàs aquí:Inicio Biologia i biomedicina Projectes

Identificat un mecanisme molecular de l'alternans cardíac, una de les causes d'arrítmia cardíaca greu

Un projecte internacional amb participació de l'IIBB-CSIC ha identificat un dels mecanismes moleculars que causen els anomenats 'alternans cardíacs', una alteració del ritme cardíac que pot causar fibril·lació ventricular i arrítmies cardíaques potencialment letals. La troballa obre noves vies per al desenvolupament de tractaments farmacològics.

Llegeix més...

SINGEK forma una nova generació d'experts en genòmica de cèl·lules individuals

Ha finalitzat SINGEK, projecte coordinat per l'Institut de Ciències del Mar, que tenia com a objectiu formar a joves investigadors en l'aplicació de la genòmica de cèl·lules individualsper a l'estudi de l'ecologia i l'evolució de microorganismes eucariotes. Aquesta metodologia emergent té també aplicacions en la biotecnologia i la biomedicina.

Llegeix més...

Una combinació de pèptids i antibiòtics podria ser un tractament més efectiu contra la leishmaniosi

Una combinació de pèptids i antibiòtics podria ser clau per eliminar el paràsit que provoca la leishmaniosi evitant la toxicitat per a les persones i animals dels fàrmacs actuals. Una investigació amb participació del CSIC ha desenvolupat una estratègia que obre les portes a una nova teràpia més efectiva contra la malaltia.

Llegeix més...

Identificada una nova diana terapèutica per al tractament de la malaltia del fetge gras

Investigadors de l’IIBB-CSIC descobreixen un nou paper de l’enzim esfingomielina sintasa 1 en la esteatohepatitis no alcohòlica, una etapa avançada de la malaltia del fetge gras. El treball identifica  la SMS1 com una possible nova diana terapèutica.

Llegeix més...

La immuno estimulació pot contribuir a augmentar la producció aqüícola alterant canvis epigenètics

Científics de l'Institut de Ciències del Mar (ICM) demostren que algunes estimulacions del sistema immunitari durant els primers estadis de desenvolupament dels peixos poden desencadenar modificacions epigenètiques que donen lloc a canvis en el fenotip sexual. Això podria tenir implicacions importants en la producció aqüícola en aquelles espècies on la femella creix més, ja que com més femelles hi hagi major serà la producció.

Llegeix més...