Dim07052022

Darrera actualitzacióDiv, 01 Jul 2022 11pm

Back Estàs aquí:Inicio Biologia i biomedicina Projectes

Teràpies cardíaques: dissenyen i proven amb èxit betabloquejans controlats amb la llum

Un treball provat en peixos zebra mostra el potencial de la fotofarmacologia per a futures teràpies de cor més precises i amb menys efectes secundaris. L'estudi es publica a la revista Angewandte Chemie International Edition, seleccionat com a 'Hot Paper'.

Llegeix més...

Estudien un nanosistema per administrar fàrmacs de forma localitzada al cervell després d’un ictus

L'administració a través de l'artèria caròtida fins al cervell de nanomaterials amb fàrmacs que ajudin a la recuperació del teixit podria ser un mètode efectiu per reduir els efectes indesitjables en altres òrgans i millorar l'arribada del fàrmac al cervell. Un estudi ha posat a prova nanocàpsules dissenyades a l'ICMAB-CSIC per portar fàrmacs a les zones afectades per l'ictus a través d'un microcatèter.

Llegeix més...

SINGEK forma una nova generació d'experts en genòmica de cèl·lules individuals

Ha finalitzat SINGEK, projecte coordinat per l'Institut de Ciències del Mar, que tenia com a objectiu formar a joves investigadors en l'aplicació de la genòmica de cèl·lules individualsper a l'estudi de l'ecologia i l'evolució de microorganismes eucariotes. Aquesta metodologia emergent té també aplicacions en la biotecnologia i la biomedicina.

Llegeix més...

Identificat un mecanisme molecular de l'alternans cardíac, una de les causes d'arrítmia cardíaca greu

Un projecte internacional amb participació de l'IIBB-CSIC ha identificat un dels mecanismes moleculars que causen els anomenats 'alternans cardíacs', una alteració del ritme cardíac que pot causar fibril·lació ventricular i arrítmies cardíaques potencialment letals. La troballa obre noves vies per al desenvolupament de tractaments farmacològics.

Llegeix més...

Identificada una nova diana terapèutica per al tractament de la malaltia del fetge gras

Investigadors de l’IIBB-CSIC descobreixen un nou paper de l’enzim esfingomielina sintasa 1 en la esteatohepatitis no alcohòlica, una etapa avançada de la malaltia del fetge gras. El treball identifica  la SMS1 com una possible nova diana terapèutica.

Llegeix més...