Div08142020

Darrera actualitzacióDiv, 10 Jul 2020 12pm

Back Estàs aquí:Inicio Biologia i biomedicina Projectes

Conversa amb Frederic Bartumeus sobre un projecte per estudiar l’expansió de la Covid-19

Parlem amb Frederic Bartumeus, investigador del CEAB-CSIC i del CREAF, que colidera un projecte per estudiar l’expansió de la Covid-19 mitjançant geolocalització al costat de Javier Ramasco, de l’Institut de Física de Sistemes Complexos (del CSIC i la Universitat de les Illes Balears). L’equip estudia la mobilitat de la població durant el confinament per obtenir dades sobre el risc de transmissió.

Llegeix més...

Parlem amb la investigadora Pilar Marco sobre el seu projecte de Covid-19

Parlem amb Pilar Marco, líder del grup de Nanobiotecnologia pel Diagnòstic de l’Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC-CSIC), sobre el projecte POC4COVID.

Llegeix més...

Tecnologia de silici en la lluita contra la Covid-19

A la Sala Blanca de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM-CSIC) s'estan desenvolupant dispositius destinats a ser utilitzats com a sensors de diagnòstic per a la COVID-19, en el marc de dos projectes de recerca: Convat, liderat pel ICN2 , i POC4CoV, co-liderat per l'Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC-CSIC) i l'IMB-CNM, CSIC.

Llegeix més...

Parlem amb la investigadora Anna Planas sobre la seva recerca de la Covid-19

El CSIC llança un estudi genètic per identificar el risc individual de desenvolupar formes greus de Covid-19. Parlem amb Anna Planas, investigadora del CSIC a l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona (IIBB-CSIC) sobre el projecte.

Llegeix més...

Un projecte desenvolupa una eina de diagnòstic i seguiment de la cistinosi

L'Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC) del CSIC està desenvolupant una eina per al diagnòstic i seguiment de la cistinosi. El resultat podria permetre el diagnòstic precoç i reduir el temps que els pacients, sobretot nens, han de passar a l'hospital per al seu seguiment. El projecte ha rebut una ajuda de l'AGAUR, i està finançat pel fons europeu FEDER.

Llegeix més...