Diu02252024

Darrera actualitzacióDiv, 23 febrer 2024 1pm

Back Estàs aquí:Inicio Biologia i biomedicina Projectes

Una plataforma per impulsar els oligonucleòtids modificats terapèutics

Són una de les eines farmacològiques més prometedores, dissenyades a mida per a malalties com l'Alzheimer, diferents tipus de càncer o l'esclerosi múltiple. Un projecte multicèntric, amb participació del CSIC, persegueix crear la plataforma XNA-HUB per dissenyar noves molècules terapèutiques basades en àcids nucleics modificats, tot emprant tècniques de supercomputació i models predictius d'Intel·ligència Artificial.

Llegeix més...

Desenvolupen un nou antiinflamatori no esteroidal i regulador immunitari que pot substituir els corticoides

Creat per un equip liderat pel CSIC i la UPV, és capaç d'inhibir la tempesta de citocines associada a la inflamació greu conservant la immunitat innata. És un derivat sintètic de l'andrografòlid, el principi actiu de la planta andrographis  (Andrographis paniculata). Pot ser útil també en el tractament de l'artritis reumatoide, la malaltia de Crohn, la inflamació pulmonar i la malaltia del fetge gras.

Llegeix més...

Cèl·lules mare modificades genèticament per impulsar la immunoteràpia contra el càncer

El CSIC, el Banc de Sang i Teixits de Catalunya i l’Idibell signen un acord per investigar l’obtenció de cèl·lules CAR-NK, més fàcils de produir que les CAR-T que es fan servir amb èxit en immunoteràpia. Assajarà l’edició de cèl·lules mare mitjançant dues tecnologies patentades pel CSIC. Contempla crear un banc de cèl·lules CAR-NK antitumorals d’ús immediat.

Llegeix més...

Desenvolupen un dispositiu per identificar ràpidament quins microorganismes hi ha en una mostra ambiental

El dispositiu, testat a l'Antàrtida, optimitza la recollida eficaç de mostres i en permet l'anàlisi in situ. L'avenç ha estat possible en combinar tecnologies que inclouen l'ús d'un equipament portàtil per obtenir i analitzar seqüències d'ADN i un programari d'anàlisi propi, que ha estat patentat. Aquest desenvolupament pot tenir a més aplicacions a l'àmbit clínic i a la indústria.

Llegeix més...

Empreses basades en el coneixement per travessar la "vall de la mort"

30 anys d'R+D CSIC

Les empreses basades en el coneixement ajuden a portar els resultats científics dels centres de recerca al mercat i la societat. Fa 30 anys no n'existia cap al CSIC. Des del 1999, la institució ha impulsat unes 170 empreses, de les quals al voltant del 60% segueixen actives.

Llegeix més...