Div12022022

Darrera actualitzacióDim, 29 Nov 2022 9am

Back Estàs aquí:Inicio Biologia i biomedicina Projectes

Creen proteïnes inexistents a la natura que imiten les immunoglobulines dels anticossos

El disseny computacional ha permés crear proteïnes inexistents a la natura que imiten les immunoglobulines plegades dels anticossos naturals. Poden servir de base per al desenvolupament de fàrmacs basats en anticossos monoclonals a mida i més econòmics. El treball obre la porta al disseny de proteïnes similars als anticossos, amb estructures adaptades a les necessitats i millors propietats biofísiques que els actuals.

Llegeix més...

Millorar amb nanomaterials l'eficàcia dels tractaments contra el càncer

Un projecte de l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona utilitza els nanomaterials per millorar el tractament del càncer. L’equip, dirigit per Gerard Tobias, ha aconseguit finançament del Consell Europeu de Recerca (ERC) per explorar el potencial comercial i social dels resultats de la investigació.

Llegeix més...

Teràpies cardíaques: dissenyen i proven amb èxit betabloquejans controlats amb la llum

Un treball provat en peixos zebra mostra el potencial de la fotofarmacologia per a futures teràpies de cor més precises i amb menys efectes secundaris. L'estudi es publica a la revista Angewandte Chemie International Edition, seleccionat com a 'Hot Paper'.

Llegeix més...

Les embarassades que guanyen poc pes en la gestació transfereixen més contaminants organoclorats a la llet materna

És sabut que alguns contaminants s'acumulen en el teixit adipós del cos. Com afecta a les dones embarassades? Hi ha relació entre això, l'augment de pes i la transferència de contaminants al nounat? Un treball aporta noves dades que poden ajudar a l'administració i als responsables sanitaris en la presa de decisions.

Llegeix més...

Estudien un nanosistema per administrar fàrmacs de forma localitzada al cervell després d’un ictus

L'administració a través de l'artèria caròtida fins al cervell de nanomaterials amb fàrmacs que ajudin a la recuperació del teixit podria ser un mètode efectiu per reduir els efectes indesitjables en altres òrgans i millorar l'arribada del fàrmac al cervell. Un estudi ha posat a prova nanocàpsules dissenyades a l'ICMAB-CSIC per portar fàrmacs a les zones afectades per l'ictus a través d'un microcatèter.

Llegeix més...