Div08142020

Darrera actualitzacióDiv, 10 Jul 2020 12pm

Back Estàs aquí:Inicio Química Ofertes tecnològiques

Hidrogel lipídic nanoestructurat en condicions altament diluïdes format sols de lípids i aigua

Científics del CSIC han desenvolupat i patentat un hidrogel format exclusivament per lípids dispersats en una gran quantitat d'aigua, sense necessitat d'afegir tensioactius ni polímers, la qual cosa evita risc d'irritacions o respostes adverses en cas d'aplicacions mèdiques. És biocompatible i afavoreix el transport de fàrmacs per via tòpica, ocular o a través de mucoses.

Llegeix més...

Catalitzador per transformar i reutilitzar el CO2 i el metà

Una de les estratègies de lluita contra el canvi climàtic és trobar processos que permetin la reutilització dels gasos d'efecte hivernacle, i així evitar la seva emissió a l'atmosfera. Un grup de científics del CSIC han desenvolupat un catalitzador per a reutilitzar i transformar el CO2 i el metà, i obtenir gas de síntesi (sintegas).

Llegeix més...

Tensioactius biocompatibles derivats d’aminoàcids

S'ha desenvolupat una família de tensioactius biocompatibles derivats de la histidina, un aminoàcid. Aquests tensioactius no són tòxics i tenen activitat antimicrobiana. Són d’interès per a la indústria alimentària, cosmètica, farmacèutica i biotecnològica.

Llegeix més...

Biocatàlisi eficient, ecològica i sense metalls

L'Institut de Química Avançada de Catalunya del CSIC, la Technische Universität Darmstadt i l'empresa espanyola Sustainable Momentum han desenvolupat i patentat un biocatalizador selectiu, eficient i ecològic per sintetitzar productes orgànics tot imitant la natura, evitant l'ús de metalls tipus pal·ladi.

Llegeix més...

Tecnologia de membranes per separar gasos

Investigadors de l'Institut de Tecnologia Química han aconseguit un avanç significatiu en la tecnologia per a la separació de gasos mitjançant membranes. Permet dissenyar les membranes per separar diferents gasos i pot tenir aplicacions en diversos sectors industrials.

Llegeix més...