Dis04132024

Darrera actualitzacióDim, 02 Abr 2024 11am

Back Estàs aquí:Inicio Nous materials Ofertes tecnològiques

Nou dispositiu d'il·luminació sintonitzable que permetrà accelerar el desenvolupament de les fotovoltaiques

Un equip de l'ICMAB-CSIC ha desenvolupat i patentat un dispositiu d'il·luminació amb un espectre conformat a mida, variant la intensitat i el rang de colors, depenent de l'aplicació particular on es faci servir. Permet, a més, la caracterització completa de materials i dispositius optoelectrònics amb un sol aparell. Guanyador del premi EmErgEnt, el dispositiu accelerarà el desenvolupament d'infinitat de tecnologies fotovoltaiques. Ara busquen socis industrials.

Llegeix més...

Material adsorbent a partir d'escòries d'acer inoxidable per eliminar contaminants

Equips del CSIC han desenvolupat una metodologia per revaloritzar escòries d'acer inoxidable de les acereries i convertir-lo en material adsorbent per a tractament d'efluents i aigües residuals industrials o per a la purificació de contaminants de l'aire.

Llegeix més...

Un procediment senzill i ràpid per obtenir aerogels hidrofòbics

Un equip del CSIC a l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments (IATA) ha desenvolupat un procediment per preparar aerogels hidrofòbics, basats en biopolímers, d'una manera senzilla i ràpida. El material resultant té bones propietats mecàniques i és resistent a la humitat. L'equip busca ara empreses interessades en la llicència de la patent.

Llegeix més...

Fotocatalitzadors per depurar l'aigua utilitzant llum solar

Un nou fotocatalitzador permet eliminar la quasi totalitat dels contaminants orgànics presents a l’aigua utilitzant llum solar com a font d’activació. Desenvolupat pel CSIC, la Universitat Autònoma de Madrid i la Universitat de Castilla-la Mancha, està disponible actualment per a socis industrials interessats en el seu desenvolupament i comercialització.

Llegeix més...

Producció sostenible d’àrids lleugers vitris per a la construcció

Científiques del CSIC han desenvolupat un procés per obtenir àrids lleugers vitris a partir de residus de vidre i de residus de la indústria. La seva implementació és una aposta clara per l’economia circular. El mètode s'ha patentat i està disponible per implementar-lo a la industria.

Llegeix més...