Dim03282023

Darrera actualitzacióDij, 23 Mar 2023 1pm

Back Estàs aquí:Inicio Nous materials Ofertes tecnològiques

Material adsorbent a partir d'escòries d'acer inoxidable per eliminar contaminants

Equips del CSIC han desenvolupat una metodologia per revaloritzar escòries d'acer inoxidable de les acereries i convertir-lo en material adsorbent per a tractament d'efluents i aigües residuals industrials o per a la purificació de contaminants de l'aire.

Llegeix més...

Fotocatalitzadors per depurar l'aigua utilitzant llum solar

Un nou fotocatalitzador permet eliminar la quasi totalitat dels contaminants orgànics presents a l’aigua utilitzant llum solar com a font d’activació. Desenvolupat pel CSIC, la Universitat Autònoma de Madrid i la Universitat de Castilla-la Mancha, està disponible actualment per a socis industrials interessats en el seu desenvolupament i comercialització.

Llegeix més...

Producció sostenible d’àrids lleugers vitris per a la construcció

Científiques del CSIC han desenvolupat un procés per obtenir àrids lleugers vitris a partir de residus de vidre i de residus de la indústria. La seva implementació és una aposta clara per l’economia circular. El mètode s'ha patentat i està disponible per implementar-lo a la industria.

Llegeix més...

Un procediment senzill i ràpid per obtenir aerogels hidrofòbics

Un equip del CSIC a l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments (IATA) ha desenvolupat un procediment per preparar aerogels hidrofòbics, basats en biopolímers, d'una manera senzilla i ràpida. El material resultant té bones propietats mecàniques i és resistent a la humitat. L'equip busca ara empreses interessades en la llicència de la patent.

Llegeix més...

Supercondensadors de nanocarboni d'elevada potència fabricats amb tècniques làser

Investigadors de l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC) han desenvolupat dues tecnologies làser innovadores que permeten fabricar elèctrodes híbrids de nanocarboni per obtenir supercondensadors d'elevada potència. Aquests últims no només carreguen i descarreguen energia elèctrica ràpidament, sinó que emmagatzemen més energia que els utilitzats habitualment.

Llegeix més...