Div08142020

Darrera actualitzacióDiv, 10 Jul 2020 12pm

Back Estàs aquí:Inicio Medi Ambient Projectes

Tecnologia basada en bacteris per degradar compostos tòxics de mercuri dels sediments marins

El projecte MER-CLUB, en què participa l’Institut de Ciències del Mar del CSIC a Barcelona, ​​busca desenvolupar una tecnologia basada en l'ús de bacteris marins per a la degradació d’un compost tòxic del mercuri per millorar la qualitat del medi marí. Una substància que s’acumula en els sediments marins i s’incorpora a la xarxa tròfica.

Llegeix més...

L’expansió dels alzinars pel canvi climàtic amenaça al tritó del Montseny

Un estudi liderat pel CEAB-CSIC i el CREAF conclou amb resultats preocupants per la conservació del tritó del Montseny. L’estudi, recentment publicat, alerta que el canvi climàtic i els canvis de cobertura vegetal que patirà el Parc Natural del Montseny posen en risc la viabilitat a llarg termini d’aquesta espècie en risc d’extincio.

Llegeix més...

Les plantes silvestres segreguen compostos que ens estalviarien pesticides i fertilitzants

Un treball del CSIC i del CREAF destaca que les plantes silvestres són més fèrtils i resistents a les plagues que les varietats de cultius tradicionals gràcies a que les seves arrels alliberen substàncies que les ajuden a captar més nutrients i defensar-se de bacteris i fongs patògens de terra. Si es traspassessin aquestes propietats naturals a les varietats que es conreen, es podria millorar el rendiment agrícola i reduir els impactes ecològics de pesticides i fertilitzants industrials.

Llegeix més...

UNBIASED: Reduir i controlar la contaminació per millorar la gestió de l’aigua de Barcelona

Un projecte liderat per l’Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l’Aigua del CSIC busca respondre a les demandes de desenvolupament urbà sostenible i aconseguir una millor gestió dels recursos hídrics de la ciutat. Saber la concentració de contaminants orgànics emergents en l’aigua freàtica de Barcelona i la seva evolució en el temps són alguns dels objectius.

Llegeix més...

Com afecta el trànsit als diferents nivells de contaminació de l'aire?

Un anàlisi encapçalat per l'Institut de Diagnòstic Ambiental i d'Estudis de l'Aigua (IDAEA-CSIC) revela com varien els nivells de contaminació de l'aire a les ciutats. L'estudi, que s'ha ocupat de mesurar els nivells de Barcelona, valora la qualitat de l'aire segons les distàncies de les vies de trànsit i les diferents alçades dels edificis a la ciutat.

Llegeix més...