Dim03192024

Darrera actualitzacióDij, 29 febrer 2024 11am

Back Estàs aquí:Inicio Medi Ambient Projectes

Els bacteris en ambients rics en nutrients redueixen els seus gens (i per què saber això ajuda en biomedicina i bioaplicacions)

Saber com s'adapten els bacteris al seu entorn obre línies prometedores en camps de biotecnologia, biomedicina o medi ambient. Un estudi del CEAB mostra que un ambient ric en nutrients afavoreix els bacteris que han perdut gens implicats en processos com l'autoproducció d'aminoàcids. Prescindir de gens els suposa un estalvi energètic i els dona avantatge en aquests contextos.

Llegeix més...

Bacteris i algues bioluminiscents per a la il·luminació de ciutats

El CRAG s'acaba d'embarcar a BioLumCity, un projecte singular que persegueix oferir una forma avançada de bioluminescència real amb bacteris i algues, amb aplicacions en arquitectura i disseny urbà.

Llegeix més...

Contaminants al medi ambient: de 30 a 40 anys després de la prohibició per arribar a nivells no perjudicials

30 anys d'R+D CSIC

En les últimes tres dècades s'han fet grans passos en la detecció de diversos contaminants al medi ambient i en els éssers vius. Se n'ha confirmat l'acumulació en humans i en animals (peixos, dofins, ballenes, aus, tortugues maries, entre d'altres) així com la seva la seva distribució a la cadena alimentària, i se n'estudien els efectes.

Llegeix més...

El projecte WECANN crea la primera base de dades mundial sobre els usos tradicionals de Cannabis

L'Institut Botànic de Barcelona treballa en Wecann, un estudi integral de Cannabis. En el marc del projecte, han creat la primera base de dades mundial sobre el seu ús tradicional. Els objectius són recollir i analitzar usos tradicionals de la planta, trobar noves molècules d’interès i estudiar la variabilitat morfològica, genètica i fitoquímica.

Llegeix més...

Canvi climàtic i ecologia

30 anys d'R+D CSIC

L’any 1990 es va presentar el primer informe de IPCC sobre canvi climàtic. Què ha canviat des de llavors? Entre altres coses, s'han estudiat els límits de la vegetació per segrestar CO2, com influeix l'equilibri nitrogen/fòsfor i altres elements del sòl. I un treball recent ha revelat que les temperatures a l'Àrtic estan arribant a un llindar crític.

Llegeix més...