Dim05172022

Darrera actualitzacióDil, 09 Mai 2022 2pm

Back Estàs aquí:Inicio Medi Ambient Projectes

Desenvolupen una metodologia per monitorar contaminants a gran escala en aigües d’espais naturals

Ha estat aplicada en 21 espais naturals classificats com a Àrees Importants per a la Conservació de les Aus i la Biodiversitat (IBA) a Espanya, en el marc del projecte Libera. Ha permès detectar 59 contaminants de diferents tipus i permetrà avaluar l'impacte potencial d'aquesta amenaça ambiental sobre la fauna dels ecosistemes aquàtics.

Llegeix més...

Dades de salinitat satel·litals milloren la predicció de la circulació marina a l'Àrtic

La salinitat del mar influeix en la densitat de l’aigua, pel que qfcera a la circulació oceànica i al clima global. Els científics han incorporat les dades de salinitat del mar obtingudes a partir de les mesures del satèl·lit SMOS a un model de predicció de l’Àrtic.

Llegeix més...

Desenvolupen una eina per entendre com interaccionen els microbis marins

Permet millorar les prediccions sobre com interaccionen els microbis marins i es podria aplicar en estudis sobre canvi climàtic, bioremediació i també en altres camps com ara la medicina o l'agricultura. Ho ha desenvolupat un equip internacional liderat per l'Institut de Ciències del Mar del CSIC.

Llegeix més...

Mixotrofia, una estratègia alimentària clau si hi ha desequilibri de nutrients

Els organismes mixòtrofs combinen dues formes d'alimentació: poden fer la fotosíntesi i capturar preses. Segons un nou estudi de l'Institut de Ciències del Mar del CSIC (ICM-CSIC), aquesta estratègia mixta pot afavorir la producció de recursos marins quan falten nutrients o l’activitat humana en modifica la disponibilitat.

Llegeix més...

Arrenca MINKE, un projecte europeu que busca millorar la qualitat de les dades oceanogràfiques

La qualitat de les dades és clau per desenvolupar polítiques mediambientals basades en evidències científiques. El projecte europeu MINKE, coordinat per l'Institut de Ciències del Mar (ICM) de Barcelona, ​​va celebrar el passat mes de juny la seva reunió de llançament de manera virtual. Els socis van aprofitar l'ocasió per explicar no només el paper i les responsabilitats de cada un, sinó també els principals objectius i accions previstes d'un projecte que pretén millorar la qualitat de les dades oceanogràfiques.

Llegeix més...