Div04192024

Darrera actualitzacióDim, 16 Abr 2024 10am

Back Estàs aquí:Inicio Nous materials Històries d'èxit

Distinkt, nova empresa d'ICN2, CSIC i UAB, comercialitzarà tintes d'alta seguretat basades en nanotecnologia

Les tintes es basen en nano i micro partícules que canvien de color o fluorescència quan s'irradien amb llum infraroja. Són dinàmiques i adaptables, per la qual cosa es poden personalitzar i ajustar-ne l'efecte per produir diversos resultats. La solució permet combatre la falsificació de documents oficials, bitllets o productes de luxe, entre d'altres.

Llegeix més...

Creix Oxolutia, spin-off líder en superconductivitat

Oxolutia és una empresa de base tecnològica participada per un grup de recerca de l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC) de reconegut prestigi internacional en superconductivitat, que és la propietat de resistència elèctrica nul·la de certs materials, millorant l'eficiència energètica.

Llegeix més...

Crean un sensor que permite pesar átomos con una resolución inédita

There is no translation available.

Los científicos han desarrollado un sensor de masa que tiene una resolución inédita hasta la fecha. Detecta masas cercanas a un zeptogramo, la milésima parte de la millonésima de la millonésima de la millonésima de un gramo, y permitiría detectar la masa de proteínas con resolución atómica o monitorizar reacciones químicas y nucleares a nivel molecular.

Llegeix més...

Patentat un mètode per transformar mercuri i emmmagatzemar-lo de forma segura

Investigadors del CSIC ha patentat un procediment per estabilitzar i immobilitzar mercuri líquid integrant-lo dins d'un ciment polimèric de sofre molt estable. Es tracta d'una metodologia molt innovadora, que permet transformar aquest contaminant perillós en un material inert i molt resistent al trencament, i que portarà al mercat l'empresa Mayasa. El procediment també es pot aplicar a terres contaminades per mercuri, que suposen un considerable risc de contaminació.

Llegeix més...

El misterioso azul del románico catalán

There is no translation available.

Un investigador del CSIC ha resuelto la estructura de la aerinita, el pigmento azul por excelencia del románico catalán. El descubrimiento no sólo puede permitir en el futuro obtener las diferentes coloraciones de este pigmento de manera controlada en laboratorio y ayudar en el ámbito de la restauración artística, sino que pone fin al misterio que rodeaba a la aerinita.

Llegeix més...