Dil01242022

Darrera actualitzacióDic, 29 Des 2021 9am

Back Estàs aquí:Inicio Biologia i biomedicina

Una spin-off desenvoluparà un anticòs monoclonal per tractar malalties autoimmunes com la psoriasi

L'anticòs actua sobre el sistema immunitari per augmentar l'activitat antiinflamatòria i atenuar la inflamatòria. El desenvoluparà la companyia Inhibitec Anticuerpos, creada pels científics del CSIC i de la Universitat de Cantàbria que han creat la tecnologia.

Llegeix més...

Dispositiu sobre paper per la detecció primerenca d'infeccions en ferides cròniques

Investigadors de CSIC i de la Universitat Politècnica de Catalunya han desenvolupat un dispositiu point-of-care per detectar infeccions de forma primerenca. Són útils l'anàlisi de fluids corporals, com ara saliva o líquids de ferides cròniques.

Llegeix més...

Malles quirúrgiques de bio-nanocel·lulosa milloren la cirurgia d'hèrnies abdominals

Un grup de recerca de l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC) ha col·laborat amb B. Braun Surgical, fabricant líder en dispositius mèdics per al tractament de ferides internes, per a desenvolupar una malla biològica de nanocel·lulosa bacteriana. Els primers resultats d'un estudi in vivo en animals han donat lloc a resultats molt prometedors.

Llegeix més...

Identificat un mecanisme molecular de l'alternans cardíac, una de les causes d'arrítmia cardíaca greu

Un projecte internacional amb participació de l'IIBB-CSIC ha identificat un dels mecanismes moleculars que causen els anomenats 'alternans cardíacs', una alteració del ritme cardíac que pot causar fibril·lació ventricular i arrítmies cardíaques potencialment letals. La troballa obre noves vies per al desenvolupament de tractaments farmacològics.

Llegeix més...

Dispositiu per a la detecció ràpida de varis marcadors en mostres biològiques

Científics del CSIC han desenvolupat un dispositiu analític compacte per a la detecció ràpida i multiplexada de diversos biomarcadors en fluids biològics. Aquest disseny simplifica l'escalabilitat i redueix costos en la producció, el que és especialment adequat per obtenir dispositius de diagnòstic in situ 'point-of-care'.

Llegeix més...