Dim07052022

Darrera actualitzacióDiv, 01 Jul 2022 11pm

Back Estàs aquí:Inicio Biologia i biomedicina

Teràpies cardíaques: dissenyen i proven amb èxit betabloquejans controlats amb la llum

Un treball provat en peixos zebra mostra el potencial de la fotofarmacologia per a futures teràpies de cor més precises i amb menys efectes secundaris. L'estudi es publica a la revista Angewandte Chemie International Edition, seleccionat com a 'Hot Paper'.

Llegeix més...

FlyGear, dispositiu robotitzat per al monitoratge automàtic i precís d'insectes

El CSIC i la Universitat Miguel Hernández han desenvolupat un robot i un programari que permeten comptar i mesurar, de manera automatitzada, precisa i fiable, el temps de transició entre fases vitals de la mosca de la fruita i altres insectes.

Llegeix més...

Patentades unes molècules que contraresten l'efecte del fàrmac anticoagulant més comú

Investigadors de l'IQAC-CSIC han provat amb èxit unes molècules que reverteixen l'efecte de l'anticoagulant heparina, utilitzada per tractar malalts amb risc de patir trombes sanguinis. Els pacients tractats amb heparina poden necessitar bloquejar-ne l'efecte en intervencions quirúrgiques. L'únic fàrmac disponible contra l'heparina és d'alt pes molecular i pot comportar efectes secundaris associats. Les noves molècules han estat patentades.

Llegeix més...

Una firma de biomarcadors per predir la resposta a la immunoteràpia contra el càncer

El CSIC ha desenvolupat, juntament amb altres institucions, un mètode per personalitzar estratègies terapèutiques combinades amb inhibidors de punts de control immune (ICI) en pacients amb càncer. Està basat en 10 biomarcadors i facilita l'optimització de les estratègies terapèutiques per a tumors de diversos tipus.

Llegeix més...

Dispositiu miniaturitzat per aplicar estimuls elèctrics en cultius cel·lulars

L'ús de l'estimulació elèctrica en investigació de medicina creix ràpidament pels seus efectes sobre la regeneració cel·lular. El CSIC, la Universitat Autònoma de Madrid i la Universitat de Florida han desenvolupat un dispositiu miniaturitzat per a l'estimulació elèctrica in vitro de cèl·lules i teixits. La tecnologia està disponible per al seu desenvolupament posterior i comercialització.

Llegeix més...