Dil06012020

Darrera actualitzacióDiv, 22 Mai 2020 11am

Back Estàs aquí:Inicio Biologia i biomedicina

Conversa amb Frederic Bartumeus sobre un projecte per estudiar l’expansió de la Covid-19

Parlem amb Frederic Bartumeus, investigador del CEAB-CSIC i del CREAF, que colidera un projecte per estudiar l’expansió de la Covid-19 mitjançant geolocalització al costat de Javier Ramasco, de l’Institut de Física de Sistemes Complexos (del CSIC i la Universitat de les Illes Balears). L’equip estudia la mobilitat de la població durant el confinament per obtenir dades sobre el risc de transmissió.

Llegeix més...

Parlem amb la investigadora Pilar Marco sobre el seu projecte de Covid-19

Parlem amb Pilar Marco, líder del grup de Nanobiotecnologia pel Diagnòstic de l’Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC-CSIC), sobre el projecte POC4COVID.

Llegeix més...

Tecnologia de silici en la lluita contra la Covid-19

A la Sala Blanca de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM-CSIC) s'estan desenvolupant dispositius destinats a ser utilitzats com a sensors de diagnòstic per a la COVID-19, en el marc de dos projectes de recerca: Convat, liderat pel ICN2 , i POC4CoV, co-liderat per l'Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC-CSIC) i l'IMB-CNM, CSIC.

Llegeix més...

Parlem amb la investigadora Anna Planas sobre la seva recerca de la Covid-19

El CSIC llança un estudi genètic per identificar el risc individual de desenvolupar formes greus de Covid-19. Parlem amb Anna Planas, investigadora del CSIC a l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona (IIBB-CSIC) sobre el projecte.

Llegeix més...

Un bacteri intestinal per tractar la depressió i l'ansietat

Investigadors del CSIC han patentat un bacteri intestinal (Christensenella minuta) amb aplicacions terapèutiques per tractar els trastorns de l'estat d'ànim, com la depressió i l'ansietat. La tecnologia, desenvolupada per un equip de l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia dels Aliments (IATA-CSIC), ja ha estat llicenciada a LNC Therapeutics, empresa biotecnològica francesa especialitzada en la investigació i desenvolupament de medicaments en l'àrea del microbioma intestinal.

Llegeix més...