Div12022022

Darrera actualitzacióDim, 29 Nov 2022 9am

Back Estàs aquí:Inicio Biologia i biomedicina

Desenvolupen una composició farmacèutica per tractar el melanoma uveal

El CSIC ha desenvolupat una composició farmacèutica per tractar el melanoma uveal, un càncer que es forma a partir de les cèl·lules que produeixen melanina a l'ull. Tot i que té una incidència baixa, és el càncer ocular més freqüent en adults. Actualment hi ha uns pocs tractaments estàndard per al tumor primari, però no per al melanoma ocular uveal metastàtic.

Llegeix més...

Creen proteïnes inexistents a la natura que imiten les immunoglobulines dels anticossos

El disseny computacional ha permés crear proteïnes inexistents a la natura que imiten les immunoglobulines plegades dels anticossos naturals. Poden servir de base per al desenvolupament de fàrmacs basats en anticossos monoclonals a mida i més econòmics. El treball obre la porta al disseny de proteïnes similars als anticossos, amb estructures adaptades a les necessitats i millors propietats biofísiques que els actuals.

Llegeix més...

Millorar amb nanomaterials l'eficàcia dels tractaments contra el càncer

Un projecte de l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona utilitza els nanomaterials per millorar el tractament del càncer. L’equip, dirigit per Gerard Tobias, ha aconseguit finançament del Consell Europeu de Recerca (ERC) per explorar el potencial comercial i social dels resultats de la investigació.

Llegeix més...

Desenvolupen el primer aparell de ressonància magnètica portàtil

Un equip de l'Institut d'Instrumentació per a Imatge Molecular (i3M), centre mixt del CSIC i de la Universitat Politècnica de València, ha desenvolupat el primer dispositiu de ressonància magnètica portàtil. És de baix cost i el camp magnètic és menys intents, pel que pot ser usat en situacions en les quals aquesta tècnica quedava descartada per raons tècniques o econòmiques.

Llegeix més...

Les embarassades que guanyen poc pes en la gestació transfereixen més contaminants organoclorats a la llet materna

És sabut que alguns contaminants s'acumulen en el teixit adipós del cos. Com afecta a les dones embarassades? Hi ha relació entre això, l'augment de pes i la transferència de contaminants al nounat? Un treball aporta noves dades que poden ajudar a l'administració i als responsables sanitaris en la presa de decisions.

Llegeix més...