Dil12112023

Darrera actualitzacióDim, 05 Des 2023 9am

Back Estàs aquí:Inicio Biologia i biomedicina

Un biomaterial basat en la membrana d’ou per a regeneració ossia

Un treball multicèntric liderat pel CSIC ha desenvolupat un biomaterial basat en la membrana de l'ou, tot aprofitant les seves qualitats naturals per obtenir un material biohíbrid amb futures aplicacions en regeneració òssia guiada i recobriment pulpar.

Llegeix més...

Desenvolupen un dispositiu per identificar ràpidament quins microorganismes hi ha en una mostra ambiental

El dispositiu, testat a l'Antàrtida, optimitza la recollida eficaç de mostres i en permet l'anàlisi in situ. L'avenç ha estat possible en combinar tecnologies que inclouen l'ús d'un equipament portàtil per obtenir i analitzar seqüències d'ADN i un programari d'anàlisi propi, que ha estat patentat. Aquest desenvolupament pot tenir a més aplicacions a l'àmbit clínic i a la indústria.

Llegeix més...

Cistell desmuntable per anàlisi de teixits biològics in vitro

El CSIC i la Universitat Miguel Hernández han desenvolupat un petit cistell per utilitzar en anàlisi de teixits in vitro, que permet fixar la mostra i el seu transport entre pouets sense danyar-la. Té una estructura optimitzada que permet el reemplaçament de la malla, l'aprofitament màxim de la superfície del pouet i un ús eficient dels productes reactius usats.

Llegeix més...

Un nou predictor de risc per a càncer de mama millora els tests comercials usats en clínica

El laboratori de bioinformàtica i genòmica funcional del càncer del Centre de Recerca del Càncer, centre mixt del CSIC i la Universitat de Salamanca (USAL), ha dissenyat un predictor de risc per a pacients amb càncer de mama mitjançant tècniques de machine learning. Permet identificar els gens associats a la supervivència i el risc dels pacients. La viabilitat d'incorporar aquest nou test a la clínica oncològica és alta, ja que el cost d'elaboració és similar a altres tècniques rutinàries.

Llegeix més...

Cèl·lules mare modificades genèticament per impulsar la immunoteràpia contra el càncer

El CSIC, el Banc de Sang i Teixits de Catalunya i l’Idibell signen un acord per investigar l’obtenció de cèl·lules CAR-NK, més fàcils de produir que les CAR-T que es fan servir amb èxit en immunoteràpia. Assajarà l’edició de cèl·lules mare mitjançant dues tecnologies patentades pel CSIC. Contempla crear un banc de cèl·lules CAR-NK antitumorals d’ús immediat.

Llegeix més...