Dic05222024

Darrera actualitzacióDim, 30 Abr 2024 4pm

Back Estàs aquí:Inicio Biologia i biomedicina

Les 100 tecnologies del CSIC amb més potencial industrial

El Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), depenent del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, ha publicat un catàleg que recopila un centenar de tecnologies punteres en àrees del coneixement com l'agricultura, la biotecnologia, l'energia i les humanitats, entre d'altres.

Llegeix més...

Arriba al mercat la vacuna desenvolupada pel CSIC i Zendal contra la leishmaniosi canina

La vacuna Neoleish, amb participació del Centre d'Investigacions Biològiques Margarita Salas (CIB-CSIC), pot prevenir la infecció i disminueix la presència del paràsit en més d'un 90%.

Llegeix més...

Una plataforma per impulsar els oligonucleòtids modificats terapèutics

Són una de les eines farmacològiques més prometedores, dissenyades a mida per a malalties com l'Alzheimer, diferents tipus de càncer o l'esclerosi múltiple. Un projecte multicèntric, amb participació del CSIC, persegueix crear la plataforma XNA-HUB per dissenyar noves molècules terapèutiques basades en àcids nucleics modificats, tot emprant tècniques de supercomputació i models predictius d'Intel·ligència Artificial.

Llegeix més...

Obtenció de cultius cel·lulars tridimensionals per ultrasons per a estudis in vitro

Un equip de l'ITEFI-CSIC ha desenvolupat un sistema d'ultrasons que permet obtenir aglomerats cel·lulars en forma d'esferes per a estudis in vitro. Permet obtenir cultius cel·lulars tridimensionals estables de forma senzilla i en pocs minuts.

Llegeix més...

Desenvolupen un nou antiinflamatori no esteroidal i regulador immunitari que pot substituir els corticoides

Creat per un equip liderat pel CSIC i la UPV, és capaç d'inhibir la tempesta de citocines associada a la inflamació greu conservant la immunitat innata. És un derivat sintètic de l'andrografòlid, el principi actiu de la planta andrographis  (Andrographis paniculata). Pot ser útil també en el tractament de l'artritis reumatoide, la malaltia de Crohn, la inflamació pulmonar i la malaltia del fetge gras.

Llegeix més...