Div03312023

Darrera actualitzacióDim, 28 Mar 2023 5pm

Back Estàs aquí:Inicio Biologia i biomedicina

JEMCA, microscopia electrònica per avançar en la investigació en biologia estructural i nous materials

És una instal·lació pionera que acull dos microscopis electrònics d'alta gamma: un per resoldre l'estructura de grans complexos de proteïnes i àcids nucleics i l'altre per estudiar materials a escala atòmica. Creat gràcies a l'acció conjunta de diverses institucions de recerca, el CSIC entre elles, s'ubica al Sincrotró ALBA (Cerdanyola, Barcelona) i és obert a tota la comunitat científica.

Llegeix més...

Nou mètode per detectar virus d’ARN com el SARS-CoV-2

Aquesta metodologia innovadora és efectiva, resulta més ràpida que la prova PCR i obre noves opcions per detectar virus com ara el SARS-CoV-2, el virus de la grip A (H1N1) o el virus sincicial respiratori (VSR), un patogen que afecta nounats i que exigeix un atent diagnòstic diferencial.

Llegeix més...

Noves patents de gels biomimètics per la pell, desenvolupades a l’IQAC-CSIC, són adquirides per Bicosome

Dues noves patents desenvolupades en l'Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC) del CSIC seran portades al mercat per l’empresa Bicosome. Aquestes noves tecnologies permeten preparar gels basats únicament en lípids i aigua, sense necessitat de polímers, tensioactius ni altres agents gelificants. Això beneficia la pell, especialment la sensible.

Llegeix més...

Hidrogels per cultivar cèl·lules immunes i mini-òrgans

Un equip científic ha desenvolupat uns nous hidrogels que serveixen com a sistemes de cultiu 3D per a cèl·lules immunes i organoides. Permeten una taxa de creixement cel·lular més gran que els cultius tradicionals. Entre les seves aplicacions, l'equip se centra principalment en dues: creixement de cèl·lules per a immunoteràpies i obtenció de mini-òrgans per a assajos preclínics.

Llegeix més...

Un projecte desenvolupa biomaterials avançats per a la cicatrització complexa de ferides

El projecte europeu Nabiheal treballarà en la síntesi de biomaterials avançats com a alternativa als apòsits basats en plata, habitualment utilitzats per curar ferides. Els nous materials seran més econòmics, més segurs i sostenibles.

Llegeix més...