Dim03192024

Darrera actualitzacióDij, 29 febrer 2024 11am

Back Estàs aquí:Inicio Tecnologies físiques Projectes

Spirs: seguretat basada en hardware i assequible per a dispositius electrònics, IoT i portàtils

El projecte europeu Spirs està desenvolupant solucions basades en maquinari que augmentin la seguretat contra ciberatacs, que siguin assequibles per a petites i mitjanes empreses, i puguin incorporar-les als dispositius sense necessitat d'un increment excessiu del preu final. Es busca dotar de solucions d'alta seguretat fins i tot sistemes de recursos limitats, com els dispositius que formen l'ecosistema IoT (Internet de les Coses), que solen ser portàtils (wearables) i presenten fortes restriccions en mida i pes.

Llegeix més...

NextGem, un projecte europeu per monitorar i avaluar els camps electromagnètics de radiofreqüència i la salut

L’objectiu principal és garantir la seguretat dels ciutadans davant de les tecnologies, existents i futures, de telecomunicacions basades en camps electromagnètics. Han desenvolupat un programari per modelitzar la distribució dels camps electromagnètics en organismes i predir-ne la incidència en el cos. Mitjançant experiments biològics, estudien els efectes de l’exposició a radiofreqüències en proteïnes, cèl·lules i organismes, i desenvolupen sensors portàtils per controlar la intensitat dels camps electromagnètics. Quinze mesos després de l’inici del projecte, que compta amb l’ICMAB-CSIC, els participants s’han reunit a Grècia per mostrar els primers resultats.

Llegeix més...

Investigadors del CSIC desenvoluparan un software per analitzar dispositius electrònics i millorar la ciberseguretat

L'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM) del CSIC lidera l'apartat tècnic del desenvolupament d'un software que permet accedir a la informació emmagatzemada en un xip. L'objectiu del projecte ForRES, finançat amb més de dos milions d'euros, és millorar l'anàlisi forense digital dels dispositius electrònics.

Llegeix més...

Neix el hub Converge per connectar investigadors amb empreses i impulsar la innovació oberta

Aquesta iniciativa del CSIC és un espai de trobada i de cocreació entre científics, empreses i agents socials. Té quatre programes: un d'innovació oberta que fomenta la col·laboració entre empreses i centres de recerca; un altre d'identificació i acceleració de projectes per a la creació de noves empreses; un espai per posar en comú necessitats i reptes de R+D+i a l'àmbit dels serveis públics i la Compra Pública d'Innovació; i un programa de càtedres de patrocini d'empreses a línies de recerca del CSIC.

Llegeix més...

Científics i empreses s'uneixen per "ensenyar" a la IA a explicar-se

El projecte europeu de recerca NL4XAI d'H2020 aborda la qüestió de com cal avaluar la qualitat dels algorismes en el camp emergent de la Intel·ligència Artificial Explicable (XAI), es a dir, es a dir, màquines que puguin justificar i raonar les seves decisions. L'objectiu és formar la primera generació d'experts en aquest camp.

Llegeix més...