Dil12112023

Darrera actualitzacióDim, 05 Des 2023 9am

Back Estàs aquí:Inicio Tecnologies físiques Projectes

NextGem, un projecte europeu per monitoritzar i avaluar els camps electromagnètics de radiofreqüència i la salut

L’objectiu principal és garantir la seguretat dels ciutadans davant de les tecnologies, existents i futures, de telecomunicacions basades en camps electromagnètics. Han desenvolupat un programari per modelitzar la distribució dels camps electromagnètics en organismes i predir-ne la incidència en el cos. Mitjançant experiments biològics, estudien els efectes de l’exposició a radiofreqüències en proteïnes, cèl·lules i organismes, i desenvolupen sensors portàtils per controlar la intensitat dels camps electromagnètics. Quinze mesos després de l’inici del projecte, que compta amb l’ICMAB-CSIC, els participants s’han reunit a Grècia per mostrar els primers resultats.

Llegeix més...

Neix el hub Converge per connectar investigadors amb empreses i impulsar la innovació oberta

Aquesta iniciativa del CSIC és un espai de trobada i de cocreació entre científics, empreses i agents socials. Té quatre programes: un d'innovació oberta que fomenta la col·laboració entre empreses i centres de recerca; un altre d'identificació i acceleració de projectes per a la creació de noves empreses; un espai per posar en comú necessitats i reptes de R+D+i a l'àmbit dels serveis públics i la Compra Pública d'Innovació; i un programa de càtedres de patrocini d'empreses a línies de recerca del CSIC.

Llegeix més...

Científics i empreses s'uneixen per "ensenyar" a la IA a explicar-se

El projecte europeu de recerca NL4XAI d'H2020 aborda la qüestió de com cal avaluar la qualitat dels algorismes en el camp emergent de la Intel·ligència Artificial Explicable (XAI), es a dir, es a dir, màquines que puguin justificar i raonar les seves decisions. L'objectiu és formar la primera generació d'experts en aquest camp.

Llegeix més...

Investigadors del CSIC desenvoluparan un software per analitzar dispositius electrònics i millorar la ciberseguretat

L'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM) del CSIC lidera l'apartat tècnic del desenvolupament d'un software que permet accedir a la informació emmagatzemada en un xip. L'objectiu del projecte ForRES, finançat amb més de dos milions d'euros, és millorar l'anàlisi forense digital dels dispositius electrònics.

Llegeix més...

Un prototip de bateria de vanadi per emmagatzemar energia elèctrica a gran escala

El prototip, un demostrador de flux redox de 10 kW, obre el camí cap a una bateria de flux de 50 kW. Ha estat desenvolupat per la Plataforma Temàtica Interdisciplinar PTI TrasnEner+, del CSIC, que treballa per desenvolupar tecnologies d'emmagatzematge d'energia a gran escala per a aplicacions estacionàries.

Llegeix més...