Dil12112023

Darrera actualitzacióDim, 05 Des 2023 9am

Back Estàs aquí:Inicio Tecnologies físiques Projectes Neix el hub Converge per connectar investigadors amb empreses i impulsar la innovació oberta

Neix el hub Converge per connectar investigadors amb empreses i impulsar la innovació oberta

Aquesta iniciativa del CSIC és un espai de trobada i de cocreació entre científics, empreses i agents socials. Té quatre programes: un d'innovació oberta que fomenta la col·laboració entre empreses i centres de recerca; un altre d'identificació i acceleració de projectes per a la creació de noves empreses; un espai per posar en comú necessitats i reptes de R+D+i a l'àmbit dels serveis públics i la Compra Pública d'Innovació; i un programa de càtedres de patrocini d'empreses a línies de recerca del CSIC.

Aquest espai virtual está impulsat per la Vicepresidència d'Innovació i Transferència (VIT) del CSIC i ha estat concebuda per dinamitzar la col·laboració del CSIC amb l'ecosistema innovador i generar solucions a desafiaments globals en biotecnologia, nous materials, ciències de l'alimentació i les varietats vegetals, entre d'altres. Els programes que nodreixen inicialment aquest nou espai d'innovació estan enfocats al desenvolupament de projectes de col·laboració publico-privada, foment de l'emprenedoria i compra pública innovadora.

Converge va ser presentat el febrer passat, en una jornada que va comptar amb la participació de Diana Morant, ministra de Ciència i Innovació; Eloísa del Pino, presidenta del CSIC; Ana Castro, vicepresidenta d'Innovació i Transferència del CSIC; Judith Saladrigas, sòcia de l'Àrea d'Innovació i Emprenedoria de DWF-RCD; Carmen Vela, directora de Projectes Col·laboratius de Gold Standard Diagnostics; Carlos Dorronsoro, director executiu de 2EyesVision, una spin-off del CSIC; Pablo Cironi, director de Fons d'Inversió de Ciències de la Vida de Caixa Capital Risc, i Sandra Blázquez, responsable d'Innovació Oberta de Repsol.

“Per aprofitar al màxim el potencial innovador del CSIC cal afavorir fórmules que potenciïn la col·laboració interna i externa i que millorin la transversalitat, que permetin el desenvolupament de projectes disruptius i que fomentin l'emprenedoria. A més, cal un esforç encara més gran entre empreses i centres de recerca d'escoltar i entendre millor les necessitats i desafiaments, i treballar conjuntament per trobar solucions”, destaca Ana Castro, la unitat del qual, la Vicepresidència d'Innovació i Transferència del CSIC, s'encarrega transferir a la societat el coneixement generat en forma de productes i serveis capaços de millorar el benestar social i el creixement econòmic.

Converge té quatre programes principals: un d'innovació oberta i de cocreació que persegueix fomentar la col·laboració entre les empreses i el centres de recerca (CSIC Open Lab); un altre d'identificació i acceleració de projectes per a la creació de noves empreses a partir de les tecnologies o coneixement desenvolupats (CSIC Emprende); un espai de trobada d'administracions públiques, empreses i CSIC, per posar en comú necessitats i reptes de R+D+i a l'àmbit dels serveis públics i la Compra Pública d'Innovació (CSIC Living Lab); i un programa que permetrà la creació de càtedres de patrocini d'empreses en línies de recerca del CSIC per fomentar el desenvolupament de coneixement cientificotecnològic i social (CSIC Cátedras empresa).

Converge està pensat per ser un espai per impulsar la valorització del coneixement excel·lent i la seva introducció al mercat en forma de productes, serveis i processos. L’objectiu final és contribuir a reforçar l’ecosistema d’innovació a la societat.