Div08142020

Darrera actualitzacióDiv, 10 Jul 2020 12pm

Back Estàs aquí:Inicio Biologia i biomedicina Laboratoris

Comunitat TEC-SALUT: projectes RIS3CAT per a la innovació en salut

Les comunitats RIS3 són agrupacions entre institucions de recerca i empreses, creades a instàncies de la Unió Europea, per definir i impulsar projectes científics en sectors estratègics en les diferents regions europees. A Catalunya, TEC-SALUT és una d'aquestes comunitats RIS3CAT. Engloba diversos projectes i compta amb la participació de diferents centres del CSIC. L'objectiu és crear un espai de col·laboració que respongui als reptes del sistema sanitari i les tecnologies de la salut.

Llegeix més...

Un nou servei de producció d'anticossos

Recentment es va posar en marxa la plataforma de producció d'anticossos cabs (Custom Antibody Service) localitzada a l'Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC-CSIC), una iniciativa recolzada pel CIBER-BBN (Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa en Bioenginyeria, Biomaterials i Nanomedicina) i el CSIC (Consell Superior d'Investigacions Científiques).

Llegeix més...

La relevancia creciente de los esfingolípidos en la biología celular

There is no translation available.

Los esfingolípidos, lípidos que se caracterizan por su estructura química, se han revelado como inesperados protagonistas de la señalización celular. Un grupo del Instituto de Química Avanzada de Cataluña del CSIC estudia diferentes esfingolípidos naturales y ha sintetizado algunos análogos que podrían aplicarse al tratamiento de la enfermedad pulmonar obstructiva crónica (EPOC). Es, además, uno de los pocos laboratorios europeos y el único en España que realiza mapas de esfingolípidos de tejidos y células para laboratorios externos y empresas.

Llegeix més...