Dic05222024

Darrera actualitzacióDim, 30 Abr 2024 4pm

Back Estàs aquí:Inicio Biologia i biomedicina Laboratoris

JEMCA, microscopia electrònica per avançar en la investigació en biologia estructural i nous materials

És una instal·lació pionera que acull dos microscopis electrònics d'alta gamma: un per resoldre l'estructura de grans complexos de proteïnes i àcids nucleics i l'altre per estudiar materials a escala atòmica. Creat gràcies a l'acció conjunta de diverses institucions de recerca, el CSIC entre elles, s'ubica al Sincrotró ALBA (Cerdanyola, Barcelona) i és obert a tota la comunitat científica.

Llegeix més...

L'IBMB-CSIC adquireix un microscopi electrònic d'última generació amb el detector d'electrons més avançat

L'adquisició està emmarcada dins d'un projecte cooperatiu encapçalat pel CSIC, a través de l'IBMB, i ha estat cofinançada pels fons europeus FEDER. És una tecnologia puntera per a la resolució d'estructures de proteïnes, que permetrà afrontar els nous reptes de la biomedicina i la biotecnologia.

Llegeix més...

Comunitat TEC-SALUT: projectes RIS3CAT per a la innovació en salut

Les comunitats RIS3 són agrupacions entre institucions de recerca i empreses, creades a instàncies de la Unió Europea, per definir i impulsar projectes científics en sectors estratègics en les diferents regions europees. A Catalunya, TEC-SALUT és una d'aquestes comunitats RIS3CAT. Engloba diversos projectes i compta amb la participació de diferents centres del CSIC. L'objectiu és crear un espai de col·laboració que respongui als reptes del sistema sanitari i les tecnologies de la salut.

Llegeix més...

Acreditació de Laboratori de nivell de contenció biològica nivell 2 per al IQAC-CSIC

L'Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC-CSIC) disposa d'un laboratori que acaba de ser acreditat per treballar amb agents biològics classificats en el grup de risc 2.

Llegeix més...

Un nou servei de producció d'anticossos

Recentment es va posar en marxa la plataforma de producció d'anticossos cabs (Custom Antibody Service) localitzada a l'Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC-CSIC), una iniciativa recolzada pel CIBER-BBN (Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa en Bioenginyeria, Biomaterials i Nanomedicina) i el CSIC (Consell Superior d'Investigacions Científiques).

Llegeix més...