Dis04132024

Darrera actualitzacióDim, 02 Abr 2024 11am

Back Estàs aquí:Inicio Biologia i biomedicina Laboratoris Un nou servei de producció d'anticossos

Un nou servei de producció d'anticossos

Recentment es va posar en marxa la plataforma de producció d'anticossos cabs (Custom Antibody Service) localitzada a l'Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC-CSIC), una iniciativa recolzada pel CIBER-BBN (Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa en Bioenginyeria, Biomaterials i Nanomedicina) i el CSIC (Consell Superior d'Investigacions Científiques).

Instal·lacions de la plataforma.La plataforma CAbS (Custom Antibody Service) ofereix els seus serveis de producció d'anticossos monoclonals i policlonals tant a grups pertanyents al CSIC i al CIBER-BBN, com a altres grups de recerca d'institucions públiques o privades i empreses.

El servei, que s'adapta a la necessitat de cada client, pot produir anticossos enfront a proteïnes, pèptids, molècules orgàniques o altres antígens, a través de protocols estandarditzats o personalitzats, i fent especial èmfasi en la fase de disseny del immunògens, una cosa essencial per modular la selectivitat i afinitat de l'anticòs, segons expliquen els responsables del servei. És, a més, un dels pocs laboratoris que ofereix el servei d'assessorament i assistència en relació a la preparació de immunògens i producció d'anticossos per molècules de baix pes molecular, com pigments, hormones o anabolitzants.

Els anticossos tenen una infinitat d'aplicacions en la indústria i en l'àmbit de la investigació. La seva capacitat per reconèixer, acoblar-se a diferents molècules i bloquejar-les ha estat explotat en diversos àmbits. En el de la biomedicina, els anticossos s'han utilitzat en aplicacions terapèutiques com el bloqueig de rutes metabòliques o teràpies dirigides, entre d'altres. També per al diagnòstic de malalties en totes les seves etapes (diagnòstic precoç, seguiment i control terapèutic) i en diverses configuracions (equips de laboratoris centralitzats, dispositius de monitoratge, biosensors ...). Paral·lelament, el seu ús es troba molt consolidat en altres àmbits com en el de la seguretat alimentària i el control mediambiental, i en vies de desenvolupament en àrees com el control i seguiment de processos industrials.

Instal·lacions i procediment

Ubicada a l'Institut de Química Avançada de Catalunya del CSIC (Barcelona), la plataforma disposa d'un laboratori de cultius cel·lulars, on hi ha instal·lats els equips necessaris per a l'obtenció, selecció, creixement i emmagatzematge dels Hibridoma (les cèl·lules productores d'anticossos. El servei també disposa de laboratoris equipats per a la síntesi de immunògens i caracterització dels anticossos produïts

La gestió del servei està en mans del grup de Receptors Moleculars Aplicats del CSIC, un equip amb una àmplia experiència en aquest camp i que proporciona l'assessoria i el suport tècnic per a cadascuna de les sol licituds que arriben al cabs.

Cada nova petició de servei és examinada per un Comitè Científic, que elabora un informe de viabilitat, previ a l'acceptació del projecte. L'usuari queda informat de l'evolució del projecte en totes les seves etapes i és consultat abans de seguir endavant, en funció dels resultats aconseguits. En finalitzar el projecte, l'anticòs generat es lliura acompanyat d'un informe amb les dades relatives a la seva caracterització, així com els aspectes relacionats amb la seva producció. Tots aquests serveis del CAbS estan disponibles en l'actualitat i ja estan sent utilitzats per grups de recerca de diferents institucions.

 

Més informació:
Núria Pascual, directora tècnica del servei
M. Pilar Marco, directora científica de la Plataforma CAbS
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..