Dic04242024

Darrera actualitzacióDim, 23 Abr 2024 9am

Back Estàs aquí:Inicio Medi Ambient Històries d'èxit

Una app que guia a través dels ecosistemes aquàtics del Pirineu

Els investigadors del CSIC i del CREAF en l’Observatori Limnològic dels Pirineus (LOOP) i en el laboratori MoveLab han creat l’aplicació ‘Eth Holet’ per a dispositius mòbils, que permet seguir itineraris de natura guiats per GPS.

Llegeix més...

Un curtmetratge europeu dedicat al pla de la gamba vermella

L'any passat es va aprovar el Pla de gestió de la gamba vermella, projecte pioner desenvolupat per científics del CSIC en col•laboració amb la Confraria de Palamós. La iniciativa europea GAP2 li dedica un dels seus reportatges.

Llegeix més...

AFORO. Otòlits en 3D per identificar peixos

AFORO és una de les més importants bases d’otòlits (estructures internes de la oïda dels peixos). Ara, en un treball interdisciplinari, han entrat en una nova fase, AFORO3D, tot incorporant models virtuals en 3D dels otòlits i obrint la porta a un ventall de possibilitats fins fa poc impossibles.

Llegeix més...

Científics i empresa col·laboren en la creació d'una app

Es diu FungiNote, és una app per a la identificació d'espècies de fongs, i és fruit de la col•laboració dels científics del Real Jardín Botánico del CSIC i de l'empresa Wake App!.

Llegeix més...

Central de biomassa vegetal per generar electricitat i biooli millorat

L'Institut de Carboquímica del CSIC ha signat un contracte amb l'empresa UxúeBioenergia i Renovables per a dissenyar i posar a punt, a Saragossa, una planta de combustió de biomassa vegetal per a l'obtenció paral·lela d'electricitat i de biooli.

Llegeix més...