Dis03252023

Darrera actualitzacióDij, 23 Mar 2023 1pm

Back Estàs aquí:Inicio Nous materials

JEMCA, microscopia electrònica per avançar en la investigació en biologia estructural i nous materials

És una instal·lació pionera que acull dos microscopis electrònics d'alta gamma: un per resoldre l'estructura de grans complexos de proteïnes i àcids nucleics i l'altre per estudiar materials a escala atòmica. Creat gràcies a l'acció conjunta de diverses institucions de recerca, el CSIC entre elles, s'ubica al Sincrotró ALBA (Cerdanyola, Barcelona) i és obert a tota la comunitat científica.

Llegeix més...

Distinkt, nova empresa d'ICN2, CSIC i UAB, comercialitzarà tintes d'alta seguretat basades en nanotecnologia

Les tintes es basen en nano i micro partícules que canvien de color o fluorescència quan s'irradien amb llum infraroja. Són dinàmiques i adaptables, per la qual cosa es poden personalitzar i ajustar-ne l'efecte per produir diversos resultats. La solució permet combatre la falsificació de documents oficials, bitllets o productes de luxe, entre d'altres.

Llegeix més...

Material adsorbent a partir d'escòries d'acer inoxidable per eliminar contaminants

Equips del CSIC han desenvolupat una metodologia per revaloritzar escòries d'acer inoxidable de les acereries i convertir-lo en material adsorbent per a tractament d'efluents i aigües residuals industrials o per a la purificació de contaminants de l'aire.

Llegeix més...

Envasos intel·ligents que controlen la cadena de fred

Un projecte de l’ICMAB explora un nou tipus d'indicadors de temps-temperatura basats en semiconductors orgànics per proporcionar senyals visuals de l'exposició no desitjada a temperatures elevades i verificar la cadena de fred. Estan especialment pensat per a productes farmacèutics, mèdics i de la indústria alimentària.

Llegeix més...

Fotocatalitzadors per depurar l'aigua utilitzant llum solar

Un nou fotocatalitzador permet eliminar la quasi totalitat dels contaminants orgànics presents a l’aigua utilitzant llum solar com a font d’activació. Desenvolupat pel CSIC, la Universitat Autònoma de Madrid i la Universitat de Castilla-la Mancha, està disponible actualment per a socis industrials interessats en el seu desenvolupament i comercialització.

Llegeix més...