Dis07272024

Darrera actualitzacióDic, 03 Jul 2024 1pm

Back Estàs aquí:Inicio Nous materials

Producció sostenible de grafè a partir de carbó de coc verd

Un equip de l'Institut de Ciència i Tecnologia del Carboni (INCAR) del CSIC ha desenvolupat un mètode per obtenir grafè a partir del carbó de coc. El mètode evita la fase de grafitització, utilitza la via química i baixes temperatures. És un procés sostenible i efectiu que aprofita un subproducte de la indústria petroquímica.

Llegeix més...

Nou compost a base de gadolini permet temperatures criogèniques per l'electrònica del futur

Un equip liderat per investigadores de ICMAB-CSIC i la Universitat de Barcelona (UB) ha dissenyat un nou compost molecular basat en el gadolini, que obre noves fronteres a la refrigeració magnètica. És d'especial interès en l'àmbit del magnetisme molecular i el disseny de dispositius amb aplicacions tecnològiques a la nanoescala.

Llegeix més...

JEMCA, microscopia electrònica per avançar en la investigació en biologia estructural i nous materials

És una instal·lació pionera que acull dos microscopis electrònics d'alta gamma: un per resoldre l'estructura de grans complexos de proteïnes i àcids nucleics i l'altre per estudiar materials a escala atòmica. Creat gràcies a l'acció conjunta de diverses institucions de recerca, el CSIC entre elles, s'ubica al Sincrotró ALBA (Cerdanyola, Barcelona) i és obert a tota la comunitat científica.

Llegeix més...

Nou dispositiu d'il·luminació sintonitzable que permetrà accelerar el desenvolupament de les fotovoltaiques

Un equip de l'ICMAB-CSIC ha desenvolupat i patentat un dispositiu d'il·luminació amb un espectre conformat a mida, variant la intensitat i el rang de colors, depenent de l'aplicació particular on es faci servir. Permet, a més, la caracterització completa de materials i dispositius optoelectrònics amb un sol aparell. Guanyador del premi EmErgEnt, el dispositiu accelerarà el desenvolupament d'infinitat de tecnologies fotovoltaiques. Ara busquen socis industrials.

Llegeix més...

Distinkt, nova empresa d'ICN2, CSIC i UAB, comercialitzarà tintes d'alta seguretat basades en nanotecnologia

Les tintes es basen en nano i micro partícules que canvien de color o fluorescència quan s'irradien amb llum infraroja. Són dinàmiques i adaptables, per la qual cosa es poden personalitzar i ajustar-ne l'efecte per produir diversos resultats. La solució permet combatre la falsificació de documents oficials, bitllets o productes de luxe, entre d'altres.

Llegeix més...