Dil12112023

Darrera actualitzacióDim, 05 Des 2023 9am

Back Estàs aquí:Inicio Nous materials

Nou dispositiu d'il·luminació sintonitzable que permetrà accelerar el desenvolupament de les fotovoltaiques

Un equip de l'ICMAB-CSIC ha desenvolupat i patentat un dispositiu d'il·luminació amb un espectre conformat a mida, variant la intensitat i el rang de colors, depenent de l'aplicació particular on es faci servir. Permet, a més, la caracterització completa de materials i dispositius optoelectrònics amb un sol aparell. Guanyador del premi EmErgEnt, el dispositiu accelerarà el desenvolupament d'infinitat de tecnologies fotovoltaiques. Ara busquen socis industrials.

Llegeix més...

JEMCA, microscopia electrònica per avançar en la investigació en biologia estructural i nous materials

És una instal·lació pionera que acull dos microscopis electrònics d'alta gamma: un per resoldre l'estructura de grans complexos de proteïnes i àcids nucleics i l'altre per estudiar materials a escala atòmica. Creat gràcies a l'acció conjunta de diverses institucions de recerca, el CSIC entre elles, s'ubica al Sincrotró ALBA (Cerdanyola, Barcelona) i és obert a tota la comunitat científica.

Llegeix més...

Envasos intel·ligents que controlen la cadena de fred

Un projecte de l’ICMAB explora un nou tipus d'indicadors de temps-temperatura basats en semiconductors orgànics per proporcionar senyals visuals de l'exposició no desitjada a temperatures elevades i verificar la cadena de fred. Estan especialment pensat per a productes farmacèutics, mèdics i de la indústria alimentària.

Llegeix més...

Distinkt, nova empresa d'ICN2, CSIC i UAB, comercialitzarà tintes d'alta seguretat basades en nanotecnologia

Les tintes es basen en nano i micro partícules que canvien de color o fluorescència quan s'irradien amb llum infraroja. Són dinàmiques i adaptables, per la qual cosa es poden personalitzar i ajustar-ne l'efecte per produir diversos resultats. La solució permet combatre la falsificació de documents oficials, bitllets o productes de luxe, entre d'altres.

Llegeix més...

Material adsorbent a partir d'escòries d'acer inoxidable per eliminar contaminants

Equips del CSIC han desenvolupat una metodologia per revaloritzar escòries d'acer inoxidable de les acereries i convertir-lo en material adsorbent per a tractament d'efluents i aigües residuals industrials o per a la purificació de contaminants de l'aire.

Llegeix més...