Dim03192024

Darrera actualitzacióDij, 29 febrer 2024 11am

Back Estàs aquí:Inicio Química

Productes cosmètics més sostenibles amb només ingredients bioactius

El CSIC i la spin-off Bioinicia desenvolupen nous productes a partir d'una nova tecnologia, ja patentada, que permet encapsular compostos en fibres ultrafines que es fonen al contacte amb la pell. Es basa en un processat electrohidrodinàmic que augmenta en més de deu vegades la penetració dels actius.

Llegeix més...

El Servei d'Avaluació Dermocosmètica del CSIC obté el certificat de Bones Pràctiques de Laboratori en absorció percutània

És el primer laboratori d'Espanya que rep aquesta certificació per a biocides. La certificació és imprescindible per als assajos no clínics de seguretat sanitària i mediambiental previs a la comercialització de productes. Els assaigs d'absorció percutània permeten avaluar de quina manera penetren a la pell els productes tòpics, cosmètics, fàrmacs i biocides, entre d'altres.

Llegeix més...

Zeolites per a la síntesi de fàrmacs i productes químics quirals

Equips del CSIC han desenvolupat un nou material zeolític quiral per a la síntesi asimètrica de productes quirals. Els científics destaquen que la seva estructura particular permet processar molècules de grans dimensions. Es busquen empreses farmacèutiques i del sector de la química fina interessades en la llicència de la patent per al desenvolupament de processos de síntesi.

Llegeix més...

Un procediment sostenible per obtenir alcohol furfurílic a partir de productes de biorefineria

El CSIC ha desenvolupat un procediment d’obtenció d’alcohol furfurílic basat en la hidrogenació en fase gas en continu de furfural amb àcid fòrmic com a font d’hidrogen. Utilitza catalitzadors basats en nanopartícules metàl·liques que eviten metalls nocius per a la salut i el medi ambient. Es busquen empreses del sector químic o farmacèutic interessades a seguir amb el desenvolupament del procediment.

Llegeix més...

Neteja d'obres d'art mitjançant llum i sense dissolvents

El CSIC i la Universitat de Bolonya han desenvolupat un mètode per a l'eliminació del carbonat de calci a la superfície d'obres d'art, mitjançant el tractament amb una font de llum a una longitud d'ona específica. Es busquen empreses interessades en el desenvolupament i explotació comercial de la tecnologia.

Llegeix més...