Div04192024

Darrera actualitzacióDim, 16 Abr 2024 10am

Back Estàs aquí:Inicio Nous materials Projectes

Envasos intel·ligents que controlen la cadena de fred

Un projecte de l’ICMAB explora un nou tipus d'indicadors de temps-temperatura basats en semiconductors orgànics per proporcionar senyals visuals de l'exposició no desitjada a temperatures elevades i verificar la cadena de fred. Estan especialment pensat per a productes farmacèutics, mèdics i de la indústria alimentària.

Llegeix més...

Nou projecte ERC per escalar la fabricació de tintes col·loidals per a cintes superconductores

Un nou projecte a l’ICMAB-CSIC escalarà un mètode per sintetitzar tintes col·loidals multifuncionals destinades a la fabricació de cintes superconductores. És un pas més cap a la generalització dels superconductors.

Llegeix més...

Interruptors moleculars fluorescents intel·ligents basats en compostos a base de bor

Científics han desenvolupat interruptors moleculars extremadament estables d'alta lluminositat que s'auto-acoblen en nanoestructures 1D i formen materials tipus gel. Aquests interruptors moleculars poden ser usats en biomedicina com sondes fluorescents d'imatge o en sensors, en pantalles fluorescents, o en memòries i dispositius de processament d'informació.

Llegeix més...

Materials foto-ferroelèctrics: emprar la llum per emmagatzemar informació

Investigadors de l'ICMAB han descobert que, mitjançant l'aplicació de polsos de llum, els materials ferroelèctrics fotosensibles poden passar d'un estat de baixa resistència a un d'alta resistència. Amb aquests materials s'han dissenyat memòries amb capacitat d'emmagatzemar informació permanent en diferents estats de resistència.

Llegeix més...

Les nanopartícules poden millorar les bateries recarregables de zinc-aire

Científics de l'ICMAB i de l'IMB-CNM, del CSIC, estan treballant per aconseguir una recàrrega eficient de les bateries zinc-aire. Aquestes bateries tenen una major capacitat teòrica que les de ió-liti, i es basen en components barats, d'alta disponibilitat a la naturalesa, i segurs.

Llegeix més...