Materials foto-ferroelèctrics: emprar la llum per emmagatzemar informació
- Detalls
- Categoria: Projectes
-
02 febrer 2021

Investigadors de l'ICMAB han descobert que, mitjançant l'aplicació de polsos de llum, els materials ferroelèctrics fotosensibles poden passar d'un estat de baixa resistència a un d'alta resistència. Amb aquests materials s'han dissenyat memòries amb capacitat d'emmagatzemar informació permanent en diferents estats de resistència.
Interruptors moleculars fluorescents intel·ligents basats en compostos a base de bor
- Detalls
- Categoria: Projectes
-
28 Oct 2020

Científics han desenvolupat interruptors moleculars extremadament estables d'alta lluminositat que s'auto-acoblen en nanoestructures 1D i formen materials tipus gel. Aquests interruptors moleculars poden ser usats en biomedicina com sondes fluorescents d'imatge o en sensors, en pantalles fluorescents, o en memòries i dispositius de processament d'informació.
Un envàs de cel·lulosa sostenible i comestible per substituir els plàstics d'un sol ús
- Detalls
- Categoria: Projectes
-
30 Gen 2020

Un projecte de col·laboració entre investigadors de l'IMB-CNM-CSIC, l'ICMAB-CSIC i la UAB ha estat escollit el més innovador de la 10a edició del Programa Generació d'Idees sobre Smart Food del Parc de Recerca UAB. Amb Cellupack es busca desenvolupar un material de cel·lulosa per substituir els plàstics d'un sol ús en l'alimentació.
Les nanopartícules poden millorar les bateries recarregables de zinc-aire
- Detalls
- Categoria: Projectes
-
03 Jul 2020

Científics de l'ICMAB i de l'IMB-CNM, del CSIC, estan treballant per aconseguir una recàrrega eficient de les bateries zinc-aire. Aquestes bateries tenen una major capacitat teòrica que les de ió-liti, i es basen en components barats, d'alta disponibilitat a la naturalesa, i segurs.
Microesferes de sílice autoensamblades per refredar superfícies sense consumir energia
- Detalls
- Categoria: Projectes
-
11 Nov 2019

Investigadors de l’ICN2 i l’ICMM-CSIC han desenvolupat un nou material capaç de refredar-ne un altre mitjançant l’emissió de radiació infraroja. S’espera que els resultats, publicats a Small, s’utilitzin en dispositius on un augment de temperatura té efectes dràstics en el seu rendiment, com panells solars i sistemes informàtics entre d’altres aplicacions.