Dim09282021

Darrera actualitzacióDij, 12 Ago 2021 11am

Back Estàs aquí:Inicio Biologia i biomedicina Històries d'èxit

Malles quirúrgiques de bio-nanocel·lulosa milloren la cirurgia d'hèrnies abdominals

Un grup de recerca de l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC) ha col·laborat amb B. Braun Surgical, fabricant líder en dispositius mèdics per al tractament de ferides internes, per a desenvolupar una malla biològica de nanocel·lulosa bacteriana. Els primers resultats d'un estudi in vivo en animals han donat lloc a resultats molt prometedors.

Llegeix més...

Desenvolupat un nanomedicament més eficaç pel tractament de la malaltia rara de Fabry

Es tracta d'un dels triomfs més importants del projecte europeu Smart4Fabry, que acaba ara després de quatre anys. Els resultats han estat possibles gràcies a la nanotecnologia i l'enfocament desenvolupat podria aplicar-se a altres fàrmacs en el futur. El nou medicament millora els tractaments actuals i ajuda a reduir els costos i a millorar la qualitat de vida dels pacients.

Llegeix més...

Un bacteri intestinal per tractar la depressió i l'ansietat

Investigadors del CSIC han patentat un bacteri intestinal (Christensenella minuta) amb aplicacions terapèutiques per tractar els trastorns de l'estat d'ànim, com la depressió i l'ansietat. La tecnologia, desenvolupada per un equip de l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia dels Aliments (IATA-CSIC), ja ha estat llicenciada a LNC Therapeutics, empresa biotecnològica francesa especialitzada en la investigació i desenvolupament de medicaments en l'àrea del microbioma intestinal.

Llegeix més...

Test d'anticossos de Covid-19 amb una fiabilitat de gairebé el 100%

Ha arribat al mercat un nou test serològic d'anticossos de Covid-19 amb una fiabilitat propera a el 100%, desenvolupat pel CSIC en col·laboració amb els hospitals de La Princesa i La Paz, i produït per l'empresa biotecnològica espanyola Immunostep.

Llegeix més...

Desenvolupen el primer fàrmac per tractar de forma selectiva les cèl·lules metastàsiques

Un treball amb participació de l'IQAC-CSIC ha desenvolupat i assajat una molècula per tractar les metàstasis del càncer de còlon. Es tracta del primer fàrmac al món que bloqueja la disseminació metastàsica, la principal causa de mort en pacients oncològics. A més, l'estudi demostra que el fàrmac és menys tòxic pel que redueix els efectes adversos dels tractaments convencionals.

Llegeix més...