Div08142020

Darrera actualitzacióDiv, 10 Jul 2020 12pm

Back Estàs aquí:Inicio Biologia i biomedicina Històries d'èxit

Un bacteri intestinal per tractar la depressió i l'ansietat

Investigadors del CSIC han patentat un bacteri intestinal (Christensenella minuta) amb aplicacions terapèutiques per tractar els trastorns de l'estat d'ànim, com la depressió i l'ansietat. La tecnologia, desenvolupada per un equip de l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia dels Aliments (IATA-CSIC), ja ha estat llicenciada a LNC Therapeutics, empresa biotecnològica francesa especialitzada en la investigació i desenvolupament de medicaments en l'àrea del microbioma intestinal.

Llegeix més...

Desenvolupen el primer fàrmac per tractar de forma selectiva les cèl·lules metastàsiques

Un treball amb participació de l'IQAC-CSIC ha desenvolupat i assajat una molècula per tractar les metàstasis del càncer de còlon. Es tracta del primer fàrmac al món que bloqueja la disseminació metastàsica, la principal causa de mort en pacients oncològics. A més, l'estudi demostra que el fàrmac és menys tòxic pel que redueix els efectes adversos dels tractaments convencionals.

Llegeix més...

Plantes transgèniques per a produir fàrmacs contra la malària

Un gen de la planta Artemisia annua permet obtenir plantes que produeixen el doble d’artemisinina. L’artemisinina és un tractament estàndard a nivell mundial per la malària, avalat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS). La troballa representa un pas important cap a la reducció dels costos de producció de l’artemisinina.

Llegeix més...

Una spin-off per dissenyar i fer estudis pre-clinics de malalties hepàtiques

Barcelona Liver Bioservices (BLB) és una spin-off del CSIC i de l’IDIBAPS per al disseny i desenvolupament d’estudis pre-clínics en el camps de les malalties hepàtiques i de hepatotoxicitat.

Llegeix més...

Creen un microsensor autònom capaç de detectar problemes respiratoris

Investigadors de l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB CNM – CSIC), de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han desenvolupat un sensor termoelèctric basat en nanotecnologia de silici, que s’autoabasteix d’energia i és capaç de detectar problemes respiratoris com l’apnea del son o pneumònies.

Llegeix més...