Dic05222024

Darrera actualitzacióDim, 30 Abr 2024 4pm

Back Estàs aquí:Inicio Biologia i biomedicina Històries d'èxit

Arriba al mercat la vacuna desenvolupada pel CSIC i Zendal contra la leishmaniosi canina

La vacuna Neoleish, amb participació del Centre d'Investigacions Biològiques Margarita Salas (CIB-CSIC), pot prevenir la infecció i disminueix la presència del paràsit en més d'un 90%.

Llegeix més...

Noves patents de gels biomimètics per la pell, desenvolupades a l’IQAC-CSIC, són adquirides per Bicosome

Dues noves patents desenvolupades en l'Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC) del CSIC seran portades al mercat per l’empresa Bicosome. Aquestes noves tecnologies permeten preparar gels basats únicament en lípids i aigua, sense necessitat de polímers, tensioactius ni altres agents gelificants. Això beneficia la pell, especialment la sensible.

Llegeix més...

Malles quirúrgiques de bio-nanocel·lulosa milloren la cirurgia d'hèrnies abdominals

Un grup de recerca de l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC) ha col·laborat amb B. Braun Surgical, fabricant líder en dispositius mèdics per al tractament de ferides internes, per a desenvolupar una malla biològica de nanocel·lulosa bacteriana. Els primers resultats d'un estudi in vivo en animals han donat lloc a resultats molt prometedors.

Llegeix més...

Una spin-off desenvoluparà un anticòs monoclonal per tractar malalties autoimmunes com la psoriasi

L'anticòs actua sobre el sistema immunitari per augmentar l'activitat antiinflamatòria i atenuar la inflamatòria. El desenvoluparà la companyia Inhibitec Anticuerpos, creada pels científics del CSIC i de la Universitat de Cantàbria que han creat la tecnologia.

Llegeix més...

Desenvolupat un nanomedicament més eficaç pel tractament de la malaltia rara de Fabry

Es tracta d'un dels triomfs més importants del projecte europeu Smart4Fabry, que acaba ara després de quatre anys. Els resultats han estat possibles gràcies a la nanotecnologia i l'enfocament desenvolupat podria aplicar-se a altres fàrmacs en el futur. El nou medicament millora els tractaments actuals i ajuda a reduir els costos i a millorar la qualitat de vida dels pacients.

Llegeix més...