Dic03292023

Darrera actualitzacióDim, 28 Mar 2023 5pm

Back Estàs aquí:Inicio Biologia i biomedicina Ofertes tecnològiques

Hidrogels per cultivar cèl·lules immunes i mini-òrgans

Un equip científic ha desenvolupat uns nous hidrogels que serveixen com a sistemes de cultiu 3D per a cèl·lules immunes i organoides. Permeten una taxa de creixement cel·lular més gran que els cultius tradicionals. Entre les seves aplicacions, l'equip se centra principalment en dues: creixement de cèl·lules per a immunoteràpies i obtenció de mini-òrgans per a assajos preclínics.

Llegeix més...

Un biosensor basat en grafè permet la detecció ultrasensible del virus de l'hepatitis C

Un equip internacional amb participació del CSIC ha aconseguit construir i validar un nou biosensor per a la detecció ultrasensible del virus de l'hepatitis C (VHC). Aquest dispositiu es basa en transistors de grafè que permet detectar proteïnes clau del virus. Els resultats d'aquesta investigació apareixen a la revista Biosensors and Bioelectronics i la patent internacional de la invenció ja està sol·licitada.

Llegeix més...

Desenvolupen una composició farmacèutica per tractar el melanoma uveal

El CSIC ha desenvolupat una composició farmacèutica per tractar el melanoma uveal, un càncer que es forma a partir de les cèl·lules que produeixen melanina a l'ull. Tot i que té una incidència baixa, és el càncer ocular més freqüent en adults. Actualment hi ha uns pocs tractaments estàndard per al tumor primari, però no per al melanoma ocular uveal metastàtic.

Llegeix més...

Identifiquen tres biomarcadors epigenètics de càncer de tiroide que faciliten el diagnòstic

Un equip del CSIC i la Fundació FINBA ha identificat tres biomarcadors que prediuen amb alta especificitat i sensibilitat la malignitat d'un nòdul tiroidal, i podrien evitar moltes cirurgies innecessàries. Ara estan buscant empreses interessades per desenvolupar kits específics i implementar-los als hospitals per al diagnòstic de càncer de tiroide.

Llegeix més...

Desenvolupen el primer aparell de ressonància magnètica portàtil

Un equip de l'Institut d'Instrumentació per a Imatge Molecular (i3M), centre mixt del CSIC i de la Universitat Politècnica de València, ha desenvolupat el primer dispositiu de ressonància magnètica portàtil. És de baix cost i el camp magnètic és menys intents, pel que pot ser usat en situacions en les quals aquesta tècnica quedava descartada per raons tècniques o econòmiques.

Llegeix més...