Dil06012020

Darrera actualitzacióDiv, 22 Mai 2020 11am

Back Estàs aquí:Inicio Biologia i biomedicina Ofertes tecnològiques

Dispositiu d’estimulació de cèl·lules per a ús en pròtesis mèdiques

Científics de l’Institut de Microelectrònica de Barcelona han desenvolupat un dispositiu basat en nanogeneradors per a l’estimulació elèctrica de cèl·lules sense necessitat d’elèctrodes o instruments voluminosos. L’avanç té aplicacions en l’àmbit de la salut per a la regeneració òssia en pròtesi o la rehabilitació de l’atròfia muscular.

Llegeix més...

Monitoritzar el mitocondri de cèl·lules vives per diagnosticar el càncer i altres malalties

Científics de l'Instituto de Química Orgánica del CSIC a Madrid han desenvolupat la primera sonda fluorescent que s'introdueix en el mitocondri per monitoritzar la seva funció en cèl·lules vives. Un descobriment que pot tenir aplicacions en el diagnòstic i tractament de patologies com el càncer, cardiopaties o diabetis, així com altres malalties mitocondrials.

Llegeix més...

Test ràpid per esbrinar la tolerància als triglicerids

El Instituto de la Grasa del CSIC i la Universitat de Sevilla han desenvolupat un procediment ràpid i senzill per analitzar la tolerància oral als greixos (triglicèrids) de la dieta, en humans, en només 4 hores. És un procediment més còmode i ràpid que els actuals.

Llegeix més...

Pèptids sintètics per al control del cáncer lligat a la sobreexpressió del receptor IL13Rα2

El CSIC ha desenvolupat un pèptid capaç d'inhibir la senyalització de la interleuquina 13 mediada pel receptor alfa IL13Rα2, una de les vies que afavoreixen la metàstasi segons estudis recents. El pèptid sintètic, sol o encapsulat, és un possible candidat per a utilitzar-se en el control de la metàstasi de càncer de còlon i altres tumors com glioblastoma, així com en patologies com asma, dermatitis atòpica o fibrosi, relacionades amb el mateix receptor, tot i que encara es necessiten més assajos clínics per confirmar la seva eficàcia en humans.

Llegeix més...

Investigadors desenvolupen una lent acomodativa capaç d'imitar el cristal·lí per corregir la presbícia

Científics de l'Instituto de Óptica a Madrid desenvolupen una nova lent intraocular que canvia la seva forma per enfocar objectes llunyans i propers que imita la funció del cristal·lí. És el resultat del projecte Presbyopia, finançat per l'ERC.

Llegeix més...