Dim07052022

Darrera actualitzacióDiv, 01 Jul 2022 11pm

Back Estàs aquí:Inicio Biologia i biomedicina Ofertes tecnològiques

FlyGear, dispositiu robotitzat per al monitoratge automàtic i precís d'insectes

El CSIC i la Universitat Miguel Hernández han desenvolupat un robot i un programari que permeten comptar i mesurar, de manera automatitzada, precisa i fiable, el temps de transició entre fases vitals de la mosca de la fruita i altres insectes.

Llegeix més...

Una firma de biomarcadors per predir la resposta a la immunoteràpia contra el càncer

El CSIC ha desenvolupat, juntament amb altres institucions, un mètode per personalitzar estratègies terapèutiques combinades amb inhibidors de punts de control immune (ICI) en pacients amb càncer. Està basat en 10 biomarcadors i facilita l'optimització de les estratègies terapèutiques per a tumors de diversos tipus.

Llegeix més...

Dispositiu miniaturitzat per aplicar estimuls elèctrics en cultius cel·lulars

L'ús de l'estimulació elèctrica en investigació de medicina creix ràpidament pels seus efectes sobre la regeneració cel·lular. El CSIC, la Universitat Autònoma de Madrid i la Universitat de Florida han desenvolupat un dispositiu miniaturitzat per a l'estimulació elèctrica in vitro de cèl·lules i teixits. La tecnologia està disponible per al seu desenvolupament posterior i comercialització.

Llegeix més...

Patentades unes molècules que contraresten l'efecte del fàrmac anticoagulant més comú

Investigadors de l'IQAC-CSIC han provat amb èxit unes molècules que reverteixen l'efecte de l'anticoagulant heparina, utilitzada per tractar malalts amb risc de patir trombes sanguinis. Els pacients tractats amb heparina poden necessitar bloquejar-ne l'efecte en intervencions quirúrgiques. L'únic fàrmac disponible contra l'heparina és d'alt pes molecular i pot comportar efectes secundaris associats. Les noves molècules han estat patentades.

Llegeix més...

Sondes d'ADN per a la detecció ràpida de virus SARS-CoV2 i de la grip

Equips del CSIC, de la Universitat de Barcelona i del laboratori en xarxa CIBER han desenvolupat unes sondes d'ADN per a la detecció ràpida de virus de malalties respiratòries, com ara el SARS-CoV2 i el de la grip. La tecnologia està disponible per al desenvolupament posterior a través d'acords amb socis de la indústria.

Llegeix més...