Dil12112023

Darrera actualitzacióDim, 05 Des 2023 9am

Back Estàs aquí:Inicio Biologia i biomedicina Ofertes tecnològiques

Un biomaterial basat en la membrana d’ou per a regeneració ossia

Un treball multicèntric liderat pel CSIC ha desenvolupat un biomaterial basat en la membrana de l'ou, tot aprofitant les seves qualitats naturals per obtenir un material biohíbrid amb futures aplicacions en regeneració òssia guiada i recobriment pulpar.

Llegeix més...

Un nou predictor de risc per a càncer de mama millora els tests comercials usats en clínica

El laboratori de bioinformàtica i genòmica funcional del càncer del Centre de Recerca del Càncer, centre mixt del CSIC i la Universitat de Salamanca (USAL), ha dissenyat un predictor de risc per a pacients amb càncer de mama mitjançant tècniques de machine learning. Permet identificar els gens associats a la supervivència i el risc dels pacients. La viabilitat d'incorporar aquest nou test a la clínica oncològica és alta, ja que el cost d'elaboració és similar a altres tècniques rutinàries.

Llegeix més...

Anticossos contra l'Alzheimer

Al Centre de Biologia Molecular (CBM) del CSIC i la UAM, s'han desenvolupat anticossos que neutralitzen la proteïna SFRP1, que segons darrers estudis és un actor crucial en la patogènesi de la malaltia d'Alzheimer i una prometedora diana terapèutica. L’objectiu és obtenir un fàrmac que pugui endarrerir l’avenç de la malaltia. Ara busquen socis per escalar l'assaig per a ús clínic.

Llegeix més...

Cistell desmuntable per anàlisi de teixits biològics in vitro

El CSIC i la Universitat Miguel Hernández han desenvolupat un petit cistell per utilitzar en anàlisi de teixits in vitro, que permet fixar la mostra i el seu transport entre pouets sense danyar-la. Té una estructura optimitzada que permet el reemplaçament de la malla, l'aprofitament màxim de la superfície del pouet i un ús eficient dels productes reactius usats.

Llegeix més...

Hidrogels per cultivar cèl·lules immunes i mini-òrgans

Un equip científic ha desenvolupat uns nous hidrogels que serveixen com a sistemes de cultiu 3D per a cèl·lules immunes i organoides. Permeten una taxa de creixement cel·lular més gran que els cultius tradicionals. Entre les seves aplicacions, l'equip se centra principalment en dues: creixement de cèl·lules per a immunoteràpies i obtenció de mini-òrgans per a assajos preclínics.

Llegeix més...