Dic05222024

Darrera actualitzacióDim, 30 Abr 2024 4pm

Back Estàs aquí:Inicio Biologia i biomedicina Ofertes tecnològiques

Les 100 tecnologies del CSIC amb més potencial industrial

El Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), depenent del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, ha publicat un catàleg que recopila un centenar de tecnologies punteres en àrees del coneixement com l'agricultura, la biotecnologia, l'energia i les humanitats, entre d'altres.

Llegeix més...

Obtenció de cultius cel·lulars tridimensionals per ultrasons per a estudis in vitro

Un equip de l'ITEFI-CSIC ha desenvolupat un sistema d'ultrasons que permet obtenir aglomerats cel·lulars en forma d'esferes per a estudis in vitro. Permet obtenir cultius cel·lulars tridimensionals estables de forma senzilla i en pocs minuts.

Llegeix més...

Un nou predictor de risc per a càncer de mama millora els tests comercials usats en clínica

El laboratori de bioinformàtica i genòmica funcional del càncer del Centre de Recerca del Càncer, centre mixt del CSIC i la Universitat de Salamanca (USAL), ha dissenyat un predictor de risc per a pacients amb càncer de mama mitjançant tècniques de machine learning. Permet identificar els gens associats a la supervivència i el risc dels pacients. La viabilitat d'incorporar aquest nou test a la clínica oncològica és alta, ja que el cost d'elaboració és similar a altres tècniques rutinàries.

Llegeix més...

Un biomaterial basat en la membrana d’ou per a regeneració ossia

Un treball multicèntric liderat pel CSIC ha desenvolupat un biomaterial basat en la membrana de l'ou, tot aprofitant les seves qualitats naturals per obtenir un material biohíbrid amb futures aplicacions en regeneració òssia guiada i recobriment pulpar.

Llegeix més...

Cistell desmuntable per anàlisi de teixits biològics in vitro

El CSIC i la Universitat Miguel Hernández han desenvolupat un petit cistell per utilitzar en anàlisi de teixits in vitro, que permet fixar la mostra i el seu transport entre pouets sense danyar-la. Té una estructura optimitzada que permet el reemplaçament de la malla, l'aprofitament màxim de la superfície del pouet i un ús eficient dels productes reactius usats.

Llegeix més...