Div12022022

Darrera actualitzacióDim, 29 Nov 2022 9am

Back Estàs aquí:Inicio Biologia i biomedicina Ofertes tecnològiques

Desenvolupen una composició farmacèutica per tractar el melanoma uveal

El CSIC ha desenvolupat una composició farmacèutica per tractar el melanoma uveal, un càncer que es forma a partir de les cèl·lules que produeixen melanina a l'ull. Tot i que té una incidència baixa, és el càncer ocular més freqüent en adults. Actualment hi ha uns pocs tractaments estàndard per al tumor primari, però no per al melanoma ocular uveal metastàtic.

Llegeix més...

Desenvolupen el primer aparell de ressonància magnètica portàtil

Un equip de l'Institut d'Instrumentació per a Imatge Molecular (i3M), centre mixt del CSIC i de la Universitat Politècnica de València, ha desenvolupat el primer dispositiu de ressonància magnètica portàtil. És de baix cost i el camp magnètic és menys intents, pel que pot ser usat en situacions en les quals aquesta tècnica quedava descartada per raons tècniques o econòmiques.

Llegeix més...

Una firma de biomarcadors per predir la resposta a la immunoteràpia contra el càncer

El CSIC ha desenvolupat, juntament amb altres institucions, un mètode per personalitzar estratègies terapèutiques combinades amb inhibidors de punts de control immune (ICI) en pacients amb càncer. Està basat en 10 biomarcadors i facilita l'optimització de les estratègies terapèutiques per a tumors de diversos tipus.

Llegeix més...

FlyGear, dispositiu robotitzat per al monitoratge automàtic i precís d'insectes

El CSIC i la Universitat Miguel Hernández han desenvolupat un robot i un programari que permeten comptar i mesurar, de manera automatitzada, precisa i fiable, el temps de transició entre fases vitals de la mosca de la fruita i altres insectes.

Llegeix més...

Patentades unes molècules que contraresten l'efecte del fàrmac anticoagulant més comú

Investigadors de l'IQAC-CSIC han provat amb èxit unes molècules que reverteixen l'efecte de l'anticoagulant heparina, utilitzada per tractar malalts amb risc de patir trombes sanguinis. Els pacients tractats amb heparina poden necessitar bloquejar-ne l'efecte en intervencions quirúrgiques. L'únic fàrmac disponible contra l'heparina és d'alt pes molecular i pot comportar efectes secundaris associats. Les noves molècules han estat patentades.

Llegeix més...