Dil12112023

Darrera actualitzacióDim, 05 Des 2023 9am

Back Estàs aquí:Inicio Biologia i biomedicina Ofertes tecnològiques Cistell desmuntable per anàlisi de teixits biològics in vitro

Cistell desmuntable per anàlisi de teixits biològics in vitro

El CSIC i la Universitat Miguel Hernández han desenvolupat un petit cistell per utilitzar en anàlisi de teixits in vitro, que permet fixar la mostra i el seu transport entre pouets sense danyar-la. Té una estructura optimitzada que permet el reemplaçament de la malla, l'aprofitament màxim de la superfície del pouet i un ús eficient dels productes reactius usats.

La principal aplicació de la nova cistella és en laboratoris biològics, per a l'anàlisi de teixits in vitro, i en qualsevol tècnica que requereixi l'ús de pouets.

Les anàlisis in vitro de teixits són un procediment molt comú en els laboratoris biològics, per exemple, en les anàlisis immunohistoquímiques, per a les quals s'utilitzen pouets de reacció. Tot i això, el procés de manipulació del teixit analitzat sol ser complex, tant per la fragilitat del propi teixit com per la mida de les mostres i els pouets d'anàlisi. D'altra banda, les cistelles disponibles actualment no estan optimitzades per aprofitar la superfície del pouet i els reactius usats, i no permeten la substitució de les malles.

Científics del CSIC i de la Universitat Miguel Hernández han ideat una mena de cistellet desmuntable que permet el reemplaçament de la malla sobre la qual es diposita el teixit, i per tant és versàtil i adaptable. A més, el seu acoblament al pouet ha estat optimitzat per evitar fuites de reactius i permetre’n el contacte complet amb el teixit. Aquest disseny evita l'existència d'unions irregulars que poden fer malbé de les mostres, cosa que permet un aprofitament màxim de la superfície del cistell. A més, les dimensions del cistell i les de la malla s'adapten fàcilment a qualsevol ús que calgui.

La cistella desmuntable permet la substitució de la malla de forma ràpida i senzilla, ja que la unió de les peces es realitza per pressió. El seu disseny maximitza la superfície de contacte entre les parets del cistell i les parets del pouet, maximitzant la superfície útil per a l’anàlisi i evitant un ús ineficient dels reactius. La seva fabricació és senzilla i econòmica, no requereix instal·lacions o materials especials, i és fàcilment escalable. La seva principal aplicació és en laboratoris biològics, per a l'anàlisi de teixits in vitro, i en qualsevol tècnica que requereixi l'ús de pouets. L'equip cerca empreses fabricants de material de laboratori biològic interessades en la llicència de la patent per a la comercialització de la cistella.

Contacte:

Marc Escamilla
Vicepresidencia Adjunta
de Transferencia del Conocimiento - CSIC
Tel.: 96 161 29 95
Correo-e: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.