Dic05222024

Darrera actualitzacióDim, 30 Abr 2024 4pm

Back Estàs aquí:Inicio Tecnologies físiques Ofertes tecnològiques

Equip per al control de les canonades d'acer en servei

Al CENIM-CSIC han desenvolupat un sistema que permet avaluar in situ, de manera no destructiva, les soldadures longitudinals en canonades d'acer, realitzades mitjançant escalfament per inducció d'alta freqüència o per resistència, com les utilitzades en gasoductes i oleductes.

Llegeix més...

Desenvolupada una eina d’Intel·ligència artificial assequible per millorar la producció de les PIME

El CSIC i la Universitat Politècnica de Madrid han desenvolupat un programa que, mitjançant tècniques de ‘machine learning’, genera informació útil i recomanacions que permetin optimitzar els processos productius. El programa, de cost assequible, s'ha creat en el marc del projecte europeu  KITT4SME perquè les pimes puguin accedir a aquest tipus d'eines.

Llegeix més...

Generació d´hidrogen per electròlisi de l´aigua amb baix consum energètic i alta eficiència

El CSIC i la Universitat Politècnica de València han desenvolupat un sistema d'electrohidròlisi per obtenir hidrogen amb una innovadora estructura dels elèctrodes. Permet maximitzar la reacció, reduint el voltatge necessari i el consum energètic de la reacció.

Llegeix més...

Desenvolupen un sistema d'imatge ultrasònica 3D autoenfocada, en temps real i calibració automàtica

El CSIC ha desenvolupat un sistema per a l'avaluació no destructiva de components i materials, mitjançant ultrasons capaç d'obtenir, en temps real, imatges tridimensionals autoenfocades fins i tot si es tracta de materials compostos (composites) de geometria complexa. És especialment útil per a la inspecció de composites i té aplicació als àmbits de l'aeronàutica, l'automoció d'altes prestacions i similars.

Llegeix més...

Test ràpid ultrasònic per avaluar l’eficàcia de las mascaretes

La pandèmia de la COVID19 ha disparat la demanda de mascaretes per a ús general, fet que ha augmentat la producció de mascaretes. El CSIC ha desenvolupat un test que pot assegurar de forma ràpida i eficient la qualitat del producte permetent un volum de fabricació que atengui la demanda creixent.

Llegeix més...