Dil09252023

Darrera actualitzacióDij, 03 Ago 2023 1pm

Back Estàs aquí:Inicio Tecnologies físiques Ofertes tecnològiques

Desenvolupen un sistema d'imatge ultrasònica 3D autoenfocada, en temps real i calibració automàtica

El CSIC ha desenvolupat un sistema per a l'avaluació no destructiva de components i materials, mitjançant ultrasons capaç d'obtenir, en temps real, imatges tridimensionals autoenfocades fins i tot si es tracta de materials compostos (composites) de geometria complexa. És especialment útil per a la inspecció de composites i té aplicació als àmbits de l'aeronàutica, l'automoció d'altes prestacions i similars.

Llegeix més...

Generació d´hidrogen per electròlisi de l´aigua amb baix consum energètic i alta eficiència

El CSIC i la Universitat Politècnica de València han desenvolupat un sistema d'electrohidròlisi per obtenir hidrogen amb una innovadora estructura dels elèctrodes. Permet maximitzar la reacció, reduint el voltatge necessari i el consum energètic de la reacció.

Llegeix més...

Patentat un dispositiu portàtil que monitoritza alhora radiació gamma i de neutrons

Un equip de l'Institut de Física Corpuscular (IFIC) ha patentat un dispositiu compacte i portàtil que monitoritza de manera simultània radiació gamma i neutrons produïts en processos radioactius i reaccions nuclears. Pot donar lloc a múltiples aplicacions: des de la detecció de materials radioactius en seguretat fins la mitigació dels efectes secundaris de l'hadronteràpia, una nova teràpia contra el càncer.

Llegeix més...

Test ràpid ultrasònic per avaluar l’eficàcia de las mascaretes

La pandèmia de la COVID19 ha disparat la demanda de mascaretes per a ús general, fet que ha augmentat la producció de mascaretes. El CSIC ha desenvolupat un test que pot assegurar de forma ràpida i eficient la qualitat del producte permetent un volum de fabricació que atengui la demanda creixent.

Llegeix més...

Desenvolupen un sensor de temperatura sobre suport de paper

Un equip del CSIC ha desenvolupat un sensor de temperatura sobre un substrat de paper. L'ús de paper com a substrat fa que aquest sensor sigui barat, fàcil de produir i biodegradable. Pot aplicar-se en el sector tèxtil, per monitoritzar la temperatura corporal a través de la roba, o en els envasos, per al control de temperatura de conservació d'aliments.

Llegeix més...