Div02032023

Darrera actualitzacióDiv, 03 febrer 2023 11am

Back Estàs aquí:Inicio Tecnologies físiques Ofertes tecnològiques

Test ràpid ultrasònic per avaluar l’eficàcia de las mascaretes

La pandèmia de la COVID19 ha disparat la demanda de mascaretes per a ús general, fet que ha augmentat la producció de mascaretes. El CSIC ha desenvolupat un test que pot assegurar de forma ràpida i eficient la qualitat del producte permetent un volum de fabricació que atengui la demanda creixent.

Llegeix més...

Patentat un dispositiu portàtil que monitoritza alhora radiació gamma i de neutrons

Un equip de l'Institut de Física Corpuscular (IFIC) ha patentat un dispositiu compacte i portàtil que monitoritza de manera simultània radiació gamma i neutrons produïts en processos radioactius i reaccions nuclears. Pot donar lloc a múltiples aplicacions: des de la detecció de materials radioactius en seguretat fins la mitigació dels efectes secundaris de l'hadronteràpia, una nova teràpia contra el càncer.

Llegeix més...

Intel·ligència artificial per a viatges compartits i sostenibles en cotxe per la ciutat

Un projecte de l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial del CSIC (IIIA-CSIC) ha desenvolupat una tecnologia de ride-sharing per a entorns urbans. L’objectiu és permetre que la gent pugui compartir el seu cotxe amb usuaris que realitzen un mateix trajecte, fer un ús més sostenible del vehicle i reduir el trànsit de les ciutats.

Llegeix més...

Desenvolupen un sensor de temperatura sobre suport de paper

Un equip del CSIC ha desenvolupat un sensor de temperatura sobre un substrat de paper. L'ús de paper com a substrat fa que aquest sensor sigui barat, fàcil de produir i biodegradable. Pot aplicar-se en el sector tèxtil, per monitoritzar la temperatura corporal a través de la roba, o en els envasos, per al control de temperatura de conservació d'aliments.

Llegeix més...

Suport per analitzar films i mostres de pols ajustant temperatura i angle de mesura

Investigadors del CSIC i de l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) han desenvolupat i patentat un suport de mostres per analitzar films o mostres de pols en un fluorímetre o un espectròmetre UV-Vis-NIR en mode de transmissió o de reflexió. Permet controlar la temperatura i l’angle de mesurament. Es pot adaptar a equips de diferents marques.

Llegeix més...