Dim11282023

Darrera actualitzacióDil, 30 Oct 2023 8am

Back Estàs aquí:Inicio Tecnologies físiques Ofertes tecnològiques Test ràpid ultrasònic per avaluar l’eficàcia de las mascaretes

Test ràpid ultrasònic per avaluar l’eficàcia de las mascaretes

La pandèmia de la COVID19 ha disparat la demanda de mascaretes per a ús general, fet que ha augmentat la producció de mascaretes. El CSIC ha desenvolupat un test que pot assegurar de forma ràpida i eficient la qualitat del producte permetent un volum de fabricació que atengui la demanda creixent.

El mètode permet realitzar una prova ultrasònica ràpida i senzilla per al control de qualitat en la fabricació de mascaretes o com a prova ràpida per estudiar els canvis en l'eficiència de les mascaretes amb l'ús o després d'un tractament. Imatge: PixabayLa invenció consisteix en un dispositiu i un mètode indirecte per caracteritzar les mascaretes, classificar-les i determinar-ne qualsevol alteració que pugui modificar el seu comportament esperat.

El mètode permet realitzar una prova ultrasònica ràpida i senzilla per al control de qualitat en la fabricació de mascaretes o com a prova ràpida per estudiar els canvis en l'eficiència de les mascaretes amb l'ús o després d'un tractament, com ara la desinfecció.

Tots dos, aparell i procediment, es poden emprar per avaluar mascaretes completes o sols les capes que les formen, al llarg del procés de fabricació.

Una de les seves característiques principals és que permet una mesura ràpida, sense contacte, no destructiva i compatible amb entorns industrials, que permetria testejar el 100% de la producció en temps real.

El disseny presentat permet verificar de forma senzilla les propietats d'eficiència, filtratge i respirabilitat de la mascareta després d'un cert nombre d'hores, o d'exposició a certes condicions ambientals o un cert nombre de cicles de desinfecció

Es tracta d'un mètode econòmic, ràpid i no destructiu que permet verificar ràpidament l'eficiència de filtració, la integritat davant de mètodes de desinfecció, provar el rendiment de nous materials i membranes i optimitzar l'ús de materials.

Contacte:

Abel Díaz Plaza
Vicepresidència Adjunta
de Transferència del Coneixement
del CSIC
Tel.: +34 915681521
email: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.