Dispositiu per preveure la capacitat de recuperació dels arbres després d'un incendi
- Detalls
- Categoria: Ofertes tecnològiques
-
28 Mar 2023

Poder preveure la capacitat de recuperació dels arbres després d'un incendi és essencial per a la presa de decisions. Un equip de científics ha desenvolupat un dispositiu que permet determinar la supervivència de teixits vius sota l'escorça dels arbres a partir de la resistència elèctrica.
Contaminants al medi ambient: de 30 a 40 anys després de la prohibició per arribar a nivells no perjudicials
- Detalls
- Categoria: Projectes
-
29 Des 2022

30 anys d'R+D CSIC
En les últimes tres dècades s'han fet grans passos en la detecció de diversos contaminants al medi ambient i en els éssers vius. Se n'ha confirmat l'acumulació en humans i en animals (peixos, dofins, ballenes, aus, tortugues maries, entre d'altres) així com la seva la seva distribució a la cadena alimentària, i se n'estudien els efectes.
Un mètode encapsula residus miners tòxics en ciment apte per emplenar mines
- Detalls
- Categoria: Projectes
-
12 Des 2022

Un treball demostra el potencial de l'encapsulació en ciment per gestionar residus miners que contenen antimoni, un contaminant tòxic considerat prioritari per la Unió Europea. S'ha aconseguit convertir aquest residu tòxic en un de no tòxic i apte per emplenar mines.
Canvi climàtic i ecologia
- Detalls
- Categoria: Projectes
-
22 Des 2022

30 anys d'R+D CSIC
L’any 1990 es va presentar el primer informe de IPCC sobre canvi climàtic. Què ha canviat des de llavors? Entre altres coses, s'han estudiat els límits de la vegetació per segrestar CO2, com influeix l'equilibri nitrogen/fòsfor i altres elements del sòl. I un treball recent ha revelat que les temperatures a l'Àrtic estan arribant a un llindar crític.
Aconseguir una empremta de CO2 nul·la amb cianobacteris
- Detalls
- Categoria: Ofertes tecnològiques
-
29 Nov 2022

Al Centre Nacional de Biotecnologia desenvolupen processos industrials amb empremta nul·la de CO2 mitjançant la construcció de soques recombinants de cianobacteris. Han obtingut una soca que a partir del CO2 produeix sacarosa de manera eficient, i que no necessita un ambient amb alta concentració de sal i estrès osmòtic, per la qual cosa el seu cultiu és més senzill. Ara treballen per transferir el mètode a la indústria.