Dis07272024

Darrera actualitzacióDic, 03 Jul 2024 1pm

Back Estàs aquí:Inicio Medi Ambient

Laura Recasens: “Abans que una espècie desaparegui, la seva pesca haurà deixat de ser rendible. Tot i així, s’ha d’actuar”

Laura Recasens és investigadora del grup de recerca Ecologia i Conservació dels Recursos Marins Vius de l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC), un grup que té com a objectiu proporcionar una base científica per a l’ús sostenible i la conservació dels recursos marins vius i els seus hàbitats.

Llegeix més...

LIFE Spot demostra la viabilitat d'un nou tractament de baix cost per desnitrificar aigües subterrànies

Ha finalitzat el projecte LIFE Spot, dedicat a desenvolupar solucions innovadores per desnitrificar aigües subterrànies. Entre els resultats destaca una combinació de tecnologies de baix cost, microalgues i suro que permet eliminar de l'aigua fins al 99% dels nitrats i el 73% dels pesticides. Aquesta solució podria beneficiar uns 20 milions de persones que viuen a zones rurals europees.

Llegeix més...

Renaturalitzar territoris: elaboren la primera guia amb claus per reduir els conflictes morals

Un equip d’experts ha elaborat la primera guia que identifica els reptes morals que es plantegen en el camí de retornar la vida salvatge a un territori i aporta reflexions per assenyalar les oportunitats i minimitzar els conflictes que se’n poden derivar.

Llegeix més...

Vigilant la salut de l'oceà: Análisi de nutrients a l'Institut de Ciències del Mar

El Laboratori de Química de l'Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) ofereix a institucions i empreses el Servei d'Anàlisi Nutrients, on analitzen els nutrients principals presents en l'aigua. Concretament, la concentració de nutrients inorgànics (nitrat, nitrit, amoni, fosfat i silicat), de nitrogen i fòsfor totals, i de carboni orgànic total i dissolt.

Llegeix més...

Sacs de cafè i restes de poda per depurar aigües residuals

Una investigació de l’Urban River Lab ha revelat una nova solució natural, de quilòmetre zero, per tractar les aigües residuals de cases aïllades o de petits nuclis urbans. L'Urban River Lab està format per professionals del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC), Naturalea Conservació, la Universitat de Barcelona i el Consorci Besòs-Tordera.

Llegeix més...