Div08142020

Darrera actualitzacióDiv, 10 Jul 2020 12pm

Back Estàs aquí:Inicio Medi Ambient

Pellofa d’arròs transformada com a filtre per eliminar contaminants en l’aigua

Científics de l’Instituto de Recursos Naturales y Agrobiología de Sevilla, en col·laboració amb la Technische Universitat Berlin, han emprat pellofa d’arròs, un producte de rebuig del cultiu de l’arròs que es produeix abundantment a Espanya, com a filtre per a l’eliminació de contaminants orgànics en plantes potabilitzadores d’aigua. El procés genera filtres més eficients que els carbons actius comercials.

Llegeix més...

Desenvolupen un dispositiu biodegradable per a la pesca de tonyina

Experts de l'Institut de Ciències de la Mar (ICM) de Barcelona ​​ha dissenyat un dispositiu biodegradable per a la pesca de tonyina que podria arribar a substituir els de plàstic que es fan servir actualment. La iniciativa forma part d’un projecte dut a terme en col·laboració amb la International Seafood Sustainability Foundation (ISSF) que busca fer més sostenibles les pràctiques d’explotació pesquera.

Llegeix més...

L’expansió dels alzinars pel canvi climàtic amenaça al tritó del Montseny

Un estudi liderat pel CEAB-CSIC i el CREAF conclou amb resultats preocupants per la conservació del tritó del Montseny. L’estudi, recentment publicat, alerta que el canvi climàtic i els canvis de cobertura vegetal que patirà el Parc Natural del Montseny posen en risc la viabilitat a llarg termini d’aquesta espècie en risc d’extincio.

Llegeix més...

Tecnologia basada en bacteris per degradar compostos tòxics de mercuri dels sediments marins

El projecte MER-CLUB, en què participa l’Institut de Ciències del Mar del CSIC a Barcelona, ​​busca desenvolupar una tecnologia basada en l'ús de bacteris marins per a la degradació d’un compost tòxic del mercuri per millorar la qualitat del medi marí. Una substància que s’acumula en els sediments marins i s’incorpora a la xarxa tròfica.

Llegeix més...

UNBIASED: Reduir i controlar la contaminació per millorar la gestió de l’aigua de Barcelona

Un projecte liderat per l’Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l’Aigua del CSIC busca respondre a les demandes de desenvolupament urbà sostenible i aconseguir una millor gestió dels recursos hídrics de la ciutat. Saber la concentració de contaminants orgànics emergents en l’aigua freàtica de Barcelona i la seva evolució en el temps són alguns dels objectius.

Llegeix més...