Dij09282023

Darrera actualitzacióDic, 27 Set 2023 4pm

Back Estàs aquí:Inicio Medi Ambient

El projecte WECANN crea la primera base de dades mundial sobre els usos tradicionals de Cannabis

L'Institut Botànic de Barcelona treballa en Wecann, un estudi integral de Cannabis. En el marc del projecte, han creat la primera base de dades mundial sobre el seu ús tradicional. Els objectius són recollir i analitzar usos tradicionals de la planta, trobar noves molècules d’interès i estudiar la variabilitat morfològica, genètica i fitoquímica.

Llegeix més...

Paper reforçat per a envasos i embalatge

El Centro de Investigación Forestal de l'INIA-CSIC ha desenvolupat un mètode per augmentar la resistència a la compressió i la rigidesa del paper d'embalatge. Basat en la reutilització de residus ligno-cel·lulòsics, proporciona al paper major resistència amb menor quantitat de fibra, mantenint intactes les seves prestacions i generant menys residus. L'absència de sofre fa al paper reforçat adequat per a tot tipus d'usos, fins i tot els alimentaris. Actualment busquen empreses interessades en el desenvolupament de la tecnologia.

Llegeix més...

Contaminants al medi ambient: de 30 a 40 anys després de la prohibició per arribar a nivells no perjudicials

30 anys d'R+D CSIC

En les últimes tres dècades s'han fet grans passos en la detecció de diversos contaminants al medi ambient i en els éssers vius. Se n'ha confirmat l'acumulació en humans i en animals (peixos, dofins, ballenes, aus, tortugues maries, entre d'altres) així com la seva la seva distribució a la cadena alimentària, i se n'estudien els efectes.

Llegeix més...

Dispositiu per preveure la capacitat de recuperació dels arbres després d'un incendi

Poder preveure la capacitat de recuperació dels arbres després d'un incendi és essencial per a la presa de decisions. Un equip de científics ha desenvolupat un dispositiu que permet determinar la supervivència de teixits vius sota l'escorça dels arbres a partir de la resistència elèctrica.

Llegeix més...

Canvi climàtic i ecologia

30 anys d'R+D CSIC

L’any 1990 es va presentar el primer informe de IPCC sobre canvi climàtic. Què ha canviat des de llavors? Entre altres coses, s'han estudiat els límits de la vegetació per segrestar CO2, com influeix l'equilibri nitrogen/fòsfor i altres elements del sòl. I un treball recent ha revelat que les temperatures a l'Àrtic estan arribant a un llindar crític.

Llegeix més...