Dim07052022

Darrera actualitzacióDiv, 01 Jul 2022 11pm

Back Estàs aquí:Inicio Medi Ambient

Dos projectes Life per preservar ecosistemes i espècies endèmiques

Les darreres setmanes s'han posat en marxa dos projectes LIFE, un per concretar una estratègia per a la gestió de la flora exòtica invasora, i un altre per preservar ecosistemes aquàtics d'alta muntanya. En ambdós casos, l'objectiu final és preservar ecosistemes i espècies endèmiques.

Llegeix més...

Analitzar contaminants de l’aigua in situ i amb el mòbil

Equips del CSIC han desenvolupat un sensor electroquímic d'un sol ús per detectar contaminants a l'aigua. No cal cap pretractament de la mostra i es pot analitzar l'aigua al moment i sobre el terreny. El sensor es pot connectar a un dispositiu portàtil, com el telèfon mòbil, i no cal cap tipus de formació específica per utilitzar-lo.

Llegeix més...

Biosensor per detectar estrona i estradiol en mostres ambientals

Els contaminants estrogènics dispersos en el medi ambient són una causa de preocupació creixent. Un nou biosensor permet detectar específicament els estrògens estradiol i estrona en mostres ambientals i sense necessitat de laboratoris especialitzats, de manera ràpida, eficaç i econòmica. La tecnologia està disponible per a la seva transferència a la indústria.

Llegeix més...

Desenvolupen una metodologia per monitorar contaminants a gran escala en aigües d’espais naturals

Ha estat aplicada en 21 espais naturals classificats com a Àrees Importants per a la Conservació de les Aus i la Biodiversitat (IBA) a Espanya, en el marc del projecte Libera. Ha permès detectar 59 contaminants de diferents tipus i permetrà avaluar l'impacte potencial d'aquesta amenaça ambiental sobre la fauna dels ecosistemes aquàtics.

Llegeix més...

Dades de salinitat satel·litals milloren la predicció de la circulació marina a l'Àrtic

La salinitat del mar influeix en la densitat de l’aigua, pel que qfcera a la circulació oceànica i al clima global. Els científics han incorporat les dades de salinitat del mar obtingudes a partir de les mesures del satèl·lit SMOS a un model de predicció de l’Àrtic.

Llegeix més...