Dim09282021

Darrera actualitzacióDij, 12 Ago 2021 11am

Back Estàs aquí:Inicio Nous materials Laboratoris

Un microscopi permet mesurar de forma precisa les propietats piezoelèctriques dels materials

Un dispositiu tècnic inventat per investigadors de l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB) permet mesurar la piezoelectricitat de forma directa. El nou microscopi permet una caracterització més precisa dels materials piezoelèctrics, millorant les prediccions relatives a la seva activitat en dispositius reals.

Llegeix més...

L'Institut Eduardo Torroja aconsegueix una nova acreditació ENAC

El Laboratori d'Instal·lacions de l'Institut de Ciències de la Construcció Eduardo Torroja del CSIC ha obtingut una nova acreditació ENAC (Entitat Nacional d'Acreditació) sobre assaig i calibratge de materials de construcció.

Llegeix més...

Jornada Nanoquim: servei per crear materials nanoestructurats

El proper 27 de juny, l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona celebra la Jornada Nanoquim. Es donaran a conèixer els serveis científics i tècnics d'aquesta Sala Blanca amb capacitat per crear materials estructurats a escala de nanòmetres.

Llegeix més...

Nanoquim: materials avançats a escala nanomètrica

Els laboratoris de la Plataforma Nanoquim, a l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona del CSIC, estan especialitzats en la preparació de materials nanoestructurats. Aquí es poden obtenir nanopartícules, nanofils, nanorecobriments o acoblaments moleculars per diferents processos químics.

Llegeix més...

Transformant el CO2 en un recurs

A Matgas, agrupació d'interès econòmic creat per l'empresa Carburos Metálicos, el grup Air Products, el CSIC i la UAB, s'investiga per convertir les emissions de CO2 en un recurs. Aquest gas, un dels principals causants de l'efecte hivernacle, té aplicacions en el tractament d'aigües, en l'alimentació, en l'obtenció de plàstics o de materials d'alt valor afegit.

Llegeix més...