Dim05212024

Darrera actualitzacióDim, 30 Abr 2024 4pm

Back Estàs aquí:Inicio Nous materials Laboratoris El servei Soft de l'ICMAB aconsegueix el Certificat de Qualitat ISO 9001:2015

El servei Soft de l'ICMAB aconsegueix el Certificat de Qualitat ISO 9001:2015

L'acreditació garanteix que es compleixen uns estàndards de qualitat en el servei prestat, i marca l’objectiu de continuar la seva millora i extensió en futurs serveis. El laboratori de caracterització i preparació de nano i biomaterials (Soft) està dirigit pel grup Nanomol de l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona del CSIC i del CIBER-BBN.

Servei Soft/U6 Nanbiosis | ICMABEl Servei cientificotècnic de caracterització de nano i biomaterials (Soft) de l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC), té com a objectiu oferir els serveis de caracterització de materials moleculars tous micro- i nanoestructurats a tota la comunitat científica que ho necessiti.

El Servei Soft, a més, forma part de la Unitat 6 de la Plataforma 2 de la ICTS Nanbiosis, un clúster d'equipaments cientificotècnics que ofereixen recursos tecnològics molt avançats als grups d’investigació i a les empreses en l’àmbit dels biomaterials i nanomaterials.

El Servei Soft compta amb diversos laboratoris equipats per a l'estudi de l'estabilitat de solucions, l'estudi de la distribució de mida de partícula, la determinació de la densitat de sòlids porosos o l'estudi d'interaccions biomoleculars de materials, entre d'altres.

Entre altres projectes, aquest laboratori ha participat en la preparació de nanovesícules molt estables basades en lípids que poden transportar fàrmacs, i en el desenvolupament d'un nanomedicament per al tractament de la malaltia Anderson-Fabry, un trastorn rar que afecta 2,6 de cada 10.000 persones a la UE.

Després d'un procés d'auditories que van avaluar els equips i serveis de caracterització de materials del servei Soft, es va aconseguir el certificat de qualitat ISO 9001:2015 al servei a finals del 2021. La norma ISO és el sistema de referència més estès i reconegut per a la implantació i certificació d’un sistema de gestió de qualitat, basat en tres eixos: millora contínua, satisfacció del client i implicació de totes les parts interessades.

El Servei pot estudiar l'estabilitat de les solucions, la distribució de la grandària de les partícules, la densitat de sólids porosos o les interaccions biomoleculars de materials, entre d'altres.

Els principis de la gestió de la qualitat que es tenen en compte són: enfocament al client; lideratge de la direcció; compromís de les persones; enfocament a processos; millora contínua; presa de decisions basada en l’evidència; i gestió de les relacions.

Per això, el servei Soft es responsabilitza, com queda reflectit a la carta de compromís de qualitat, d'oferir les prestacions amb les màximes garanties de qualitat, i de fer el seguiment continu de diversos indicadors per avaluar el grau de compliment dels compromisos de qualitat, incloent-hi el grau de satisfacció del client. Aquestes estadístiques quedaran registrades als informes corresponents i seran revisats per la direcció del servei, com està establert a la política de qualitat del Soft/U6.

El servei Soft de l'ICMAB forma part de la ICTS Nanbiosi a través de la Plataforma 2 (Producció de bio i nanomaterials), Unitat 6 (Processament de biomaterials i unitat de nanoestructuració).

Nanbiosis és una de les 29 ICTS (Infraestructures Científico-Tècniques Singulars) reconegudes pel Consell de Política Científica, Tecnològica i Innovació (CPCTI) del Ministeri de Ciència i Innovació, que està orientada a aplicacions mèdiques, i que ofereix un servei complet i de fàcil accés per a aquelles empreses i institucions de recerca relacionades amb el disseny i la producció de biomaterials i nanomaterials. 

Contacte: https://icmab.es/soft