Dij09212023

Darrera actualitzacióDij, 03 Ago 2023 1pm

Back Estàs aquí:Inicio Tecnologies físiques

Desenvolupen un sistema d'imatge ultrasònica 3D autoenfocada, en temps real i calibració automàtica

El CSIC ha desenvolupat un sistema per a l'avaluació no destructiva de components i materials, mitjançant ultrasons capaç d'obtenir, en temps real, imatges tridimensionals autoenfocades fins i tot si es tracta de materials compostos (composites) de geometria complexa. És especialment útil per a la inspecció de composites i té aplicació als àmbits de l'aeronàutica, l'automoció d'altes prestacions i similars.

Llegeix més...

Neix el hub Converge per connectar investigadors amb empreses i impulsar la innovació oberta

Aquesta iniciativa del CSIC és un espai de trobada i de cocreació entre científics, empreses i agents socials. Té quatre programes: un d'innovació oberta que fomenta la col·laboració entre empreses i centres de recerca; un altre d'identificació i acceleració de projectes per a la creació de noves empreses; un espai per posar en comú necessitats i reptes de R+D+i a l'àmbit dels serveis públics i la Compra Pública d'Innovació; i un programa de càtedres de patrocini d'empreses a línies de recerca del CSIC.

Llegeix més...

Generació d´hidrogen per electròlisi de l´aigua amb baix consum energètic i alta eficiència

El CSIC i la Universitat Politècnica de València han desenvolupat un sistema d'electrohidròlisi per obtenir hidrogen amb una innovadora estructura dels elèctrodes. Permet maximitzar la reacció, reduint el voltatge necessari i el consum energètic de la reacció.

Llegeix més...

Investigadors del CSIC desenvoluparan un software per analitzar dispositius electrònics i millorar la ciberseguretat

L'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM) del CSIC lidera l'apartat tècnic del desenvolupament d'un software que permet accedir a la informació emmagatzemada en un xip. L'objectiu del projecte ForRES, finançat amb més de dos milions d'euros, és millorar l'anàlisi forense digital dels dispositius electrònics.

Llegeix més...

Científics i empreses s'uneixen per "ensenyar" a la IA a explicar-se

El projecte europeu de recerca NL4XAI d'H2020 aborda la qüestió de com cal avaluar la qualitat dels algorismes en el camp emergent de la Intel·ligència Artificial Explicable (XAI), es a dir, es a dir, màquines que puguin justificar i raonar les seves decisions. L'objectiu és formar la primera generació d'experts en aquest camp.

Llegeix més...