Dis07272024

Darrera actualitzacióDic, 03 Jul 2024 1pm

Back Estàs aquí:Inicio Tecnologies físiques

Anna Laromaine: “Ens endinsem en el projecte NextGEM sense tenir una idea preconcebuda ni esbiaixada dels camps electromagnètics”

Anna Laromaine és investigadora del grup de Nanopartícules i Nanocompòsits  a l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC). Actualment, aquest grup forma part de NextGEM, un projecte europeu que compta amb la participació de vint organitzacions de deu països, i que té per objectiu comprendre l’impacte dels camps electromagnètics en la freqüència del 5G.

Llegeix més...

Spirs: seguretat basada en hardware i assequible per a dispositius electrònics, IoT i portàtils

El projecte europeu Spirs està desenvolupant solucions basades en maquinari que augmentin la seguretat contra ciberatacs, que siguin assequibles per a petites i mitjanes empreses, i puguin incorporar-les als dispositius sense necessitat d'un increment excessiu del preu final. Es busca dotar de solucions d'alta seguretat fins i tot sistemes de recursos limitats, com els dispositius que formen l'ecosistema IoT (Internet de les Coses), que solen ser portàtils (wearables) i presenten fortes restriccions en mida i pes.

Llegeix més...

NextGem, un projecte europeu per monitorar i avaluar els camps electromagnètics de radiofreqüència i la salut

L’objectiu principal és garantir la seguretat dels ciutadans davant de les tecnologies, existents i futures, de telecomunicacions basades en camps electromagnètics. Han desenvolupat un programari per modelitzar la distribució dels camps electromagnètics en organismes i predir-ne la incidència en el cos. Mitjançant experiments biològics, estudien els efectes de l’exposició a radiofreqüències en proteïnes, cèl·lules i organismes, i desenvolupen sensors portàtils per controlar la intensitat dels camps electromagnètics. Quinze mesos després de l’inici del projecte, que compta amb l’ICMAB-CSIC, els participants s’han reunit a Grècia per mostrar els primers resultats.

Llegeix més...

Equip per al control de les canonades d'acer en servei

Al CENIM-CSIC han desenvolupat un sistema que permet avaluar in situ, de manera no destructiva, les soldadures longitudinals en canonades d'acer, realitzades mitjançant escalfament per inducció d'alta freqüència o per resistència, com les utilitzades en gasoductes i oleductes.

Llegeix més...

Desenvolupada una eina d’Intel·ligència artificial assequible per millorar la producció de les PIME

El CSIC i la Universitat Politècnica de Madrid han desenvolupat un programa que, mitjançant tècniques de ‘machine learning’, genera informació útil i recomanacions que permetin optimitzar els processos productius. El programa, de cost assequible, s'ha creat en el marc del projecte europeu  KITT4SME perquè les pimes puguin accedir a aquest tipus d'eines.

Llegeix més...