Dim07052022

Darrera actualitzacióDiv, 01 Jul 2022 11pm

Back Estàs aquí:Inicio Agroalimentació

Oleogels que poden substituir els greixos sòlids en l'elaboració d'aliments

S'obtenen a partir d'un oli vegetal líquid i agents gelificants, que permeten atrapar l'oli i obtenir un comportament similar al d'un greix sòlid, però amb processos que no fan malbé les propietats de l'oli. Els oleogels eviten l'ús de greixos saturats, associats a problemes i malalties cardiovasculars.

Llegeix més...

Robòtica per ajudar en les tasques del camp

El Centre d'Automàtica i Robòtica, centre mixt del CSIC i la Universidad Politécnica de Madrid, ha desenvolupat un prototip de robot per ajudar a la verema del raïm. És un dels resultats del projecte H2020 FlexiGroBots, que compta amb la participació de vuit països europeus, i ha estat presentat al fòrum Transfiere.

Llegeix més...

El CSIC codesenvolupa una "carn vegetal 'a partir d'un llegum mediterrània

Aquest ingredient és baix en greixos saturats, ric en fibra dietètica i la seva composició es basa en la garrofa. El producte, denominat Leggie, l'han desenvolupat Marta Miguel i Marta Garcés, investigadores del CSIC i de la Universitat Francisco de Vitoria respectivament, i serà comercialitzat per l'empresa espanyola MRM.

Llegeix més...

La clau perquè l'arròs s'adapti al canvi climàtic pot estar en el seu ADN

Més d'un centenar d'experts internacionals i empreses es van reunir al 18è Simposi Internacional de Genòmica Funcional d'Arròs, centrat en l'impacte del canvi climàtic al cultiu d'aquest cereal. Els reptes del canvi climàtic, les possibilitats de les noves eines CRISPR d'edició gènica i el marc legislatiu europeu van centrar el debat.

Llegeix més...

Conservació de fruits amb un gel de pectines de baix índex glucèmic

El CSIC ha desenvolupat un gel comestible de baix índex glucèmic constituït per pectines de baix metoxi i calci, per al recobriment de fruits, que permet perllongar significativament la vida útil d'aquests durant el seu emmagatzematge, alentint el creixement microbià.

Llegeix més...