Dis07272024

Darrera actualitzacióDic, 03 Jul 2024 1pm

Back Estàs aquí:Inicio Agroalimentació

Obtingudes noves varietats de mongeta i de pèsol pel CSIC a Galícia

Cada vegada més, el mercat demana varietats vegetals resistents al canvi climàtic ia malalties, que siguin productives amb pocs agroquímics... També demana recuperar varietats autòctones, la conservació de les quals contribueix al manteniment de la biodiversitat. El CSIC a Galícia treballa per recuperar varietats d'interès.

Llegeix més...

Tres dècades de recerca en agrigenòmica

30 anys d'R+D CSIC

El cost de seqüenciar genomes costa un milió de vegades menys que fa una mica més de dues dècades. La dada impressiona. Si l'any 1998, la seqüenciació d'un tros de genoma únic de la planta Arabidopsis va ser una fita, ara les coses han canviat radicalment. Parlem amb alguns dels investigadors pioners en aquesta àrea.

Llegeix més...

Vacunes de RNA sintètic per protegir les plantes

El CSIC i la Universitat Politècnica de València han desenvolupat una nova generació de vacunes per a plantes basades en molècules de RNA. Molt específiques, es poden aplicar de forma no transgènica. El seu principal ús és el control de malalties causades per virus, com a alternativa als pesticides tradicionals.

Llegeix més...

Microsensors per monitorar els processos de fermentació i criança del vi

L'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM-CSIC) participa en un projecte per a millorar el monitoratge de fermentacions i criança de les explotacions vitivinícoles catalanes mitjançant sensors i xips. La sensorització dels cellers busca millorar els resultats econòmics de les explotacions i afrontar millor els efectes del canvi climàtic en les pròximes dècades.

Llegeix més...

Millora de cultius agrícoles amb microRNA artificials

El CSIC i la Universitat Politècnica de València han desenvolupat una nova generació de tractaments basats en microRNA altament específics, que es poden aplicar a les plantes de manera no transgènica per controlar l'expressió de gens d'interès. És una alternativa als tractaments actuals basats en agroquímics tradicionals.

Llegeix més...