Div03312023

Darrera actualitzacióDim, 28 Mar 2023 5pm

Back Estàs aquí:Inicio Agroalimentació

Patentat un mètode per activar la resistència de les plantes a la sequera

Científics de l'Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes (CSIC-UPV) i de l'Institut de Química Física Rocasolano (CSIC) aconsegueixen estimular a voluntat la resistència de plantes a la sequera mitjançant la modificació d'un receptor molecular de la planta i la seva activació amb una molècula mimètica. El desenvolupament ha donat lloc a una patent.

Llegeix més...

Un projecte rastrejarà les preferències de pol·linitzadors per seleccionar plantes més resistents

DARkWIN rastrejarà les preferències de borinots (que seran seguits per radiofreqüència) perquè serveixin de guia en la selecció natural i millora de plantes. Ho faran en un cultiu experimental, exposat a la calor i a la sequera, i amb tecnologia Internet de les coses vives (Living IoT).

Llegeix més...

Extreure compostos fenòlics de la pinyolada d'olives amb dissolvents ecològics

Equips del CSIC i de la Universitat de Sevilla han desenvolupat una metodologia per extreure compostos fenòlics de la pinyolada (‘alperujo’) mitjançant l'ús de dissolvents naturals i ecològics (NADES) de base acídica. S'aconsegueixen extractes no tòxics 'in vitro' que es poden utilitzar a la indústria agroalimentària i al sector dels nutricèutics, i que tenen propietats antiinflamatòries, neuroprotectores i antimicrobianes.

Llegeix més...

Adhesiu amb propietats reversibles per als envasos que facilita el reciclatge

Un equip de l'Instituto de Ciencia y Tecnologia de Polímeros del CSIC ha desenvolupat un nou adhesiu per a envasament que permet revertir les propietats d'adhesió i de separació a voluntat. Permet combinar els avantatges dels envasos multicapa amb la millora del reciclatge.

Llegeix més...

Oleogels que poden substituir els greixos sòlids en l'elaboració d'aliments

S'obtenen a partir d'un oli vegetal líquid i agents gelificants, que permeten atrapar l'oli i obtenir un comportament similar al d'un greix sòlid, però amb processos que no fan malbé les propietats de l'oli. Els oleogels eviten l'ús de greixos saturats, associats a problemes i malalties cardiovasculars.

Llegeix més...