Div08142020

Darrera actualitzacióDiv, 10 Jul 2020 12pm

Back Estàs aquí:Inicio Agroalimentació

Nous recobriments naturals a partir de tomàquet milloren la conservació de la carn de porc

Un equip d'investigadors del CSIC ha aconseguit recobriments de gelatina que retardarien el procés d'oxidació del producte durant l'emmagatzematge. L'estabilitat dels compostos obre vies d'investigació sobre el seu possible efecte antioxidant després de la digestió.

Llegeix més...

Sistema de silenciament gènic per controlar la producció de plantes

Investigadors del CSIC han desenvolupat un sistema que permetria controlar la producció i rendibilitat d’un cultiu de plantes mitjançant la regulació fina del grau de silenciament d'algun gen d'interès. Modular el silenciament gènic pot ajudar a controlar els temps de floració d'un cultiu.

Llegeix més...

Dispositiu per predir la durada de l'oli i d'aliments que es poden oxidar

El CSIC ha desenvolupat un dispositiu portàtil per assajar l'oxidació de l'oli i d'aliments que continguin lípids. El sistema permet simular condicions reals de transport i emmagatzematge, i determina l'estabilitat oxidativa de les mostres. Ara, els científics busquen empreses alimentàries interessades en la llicència del model d'utilitat.

Llegeix més...

Millora genètica dels fruiters d'os per obtenir noves varietats

El Grup de Millora Genètica de Fruiters del Centro de Edafología y Biología Aplicada del Segura del CSIC desenvolupa programes de millora d'espècies del gènere Prunus per augmentar la productivitat, millorar l'adaptació a les condicions climàtiques o la resistència al virus de la sharka, entre d'altres.

Llegeix més...

Sistema d'alerta per millorar la producció en peixos de piscifactoria

Investigadors de l'Institut d'Aqüicultura Torre de la Sal (IATS-CSIC), l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM-CSIC) i de la Universidad de Las Palmas de Gran Canaria han desenvolupat un sistema intel·ligent "AE-FishBIT" per monitorar el comportament dels peixos de criança. El dispositiu permet conèixer el grau de benestar de peixos en cultiu per millorar la producció.

Llegeix més...