Dij08182022

Darrera actualitzacióDil, 01 Ago 2022 12pm

Back Estàs aquí:Inicio Agroalimentació

Una cobertura alimentària natural evita la formació d'acrilamida en els aliments

Un equip del CSIC ha patentat una cobertura alimentària que redueix en un 80% la formació d'acrilamida en aliments, i en un 98% la formació de hidroximetilfurfural. Tots dos són compostos potencialment cancerígens que es formen de manera natural durant la cocció de molts aliments. D'aplicació senzilla, és el primer producte que inhibeix simultàniament els dos compostos i pot suposar una solució a un problema que preocupa les agències de seguretat alimentària des de fa anys.

 

Llegeix més...

El primer ferment autòcton comercial per al Cabrales

Investigadors de l'Institut de Productes Lactis d'Astúries del CSIC ha dedicat diversos anys de treball a identificar i aïllar les millors soques de bacteris làctics en els formatges de Cabrales. El resultat és el primer ferment autòcton que es comercialitzarà a través del Consell Regulador de Cabrales.

Llegeix més...

Productes carnis amb algues i reduït contingut en sal

Investigadors del CSIC han desenvolupat un procediment, basat en l'addició d'algues, que permet reduir el contingut de sal en els productes carnis sense perdre qualitat i conservant unes bones propietats organolèptiques. Els productes desenvolupats tenen altres característiques saludables atribuïdes a les algues: antioxidants, important contingut en fibra i en minerals, i poc greix. La nova tecnologia pot resultar una bona aliada per reduir l'excés de consum de sal, que té conseqüències sobre la salut en forma d'hipertensió arterial, danys hepàtics i renals.

Llegeix més...

Com reduir a quasi zero la contaminació en aliments frescos preparats

Investigadors del Centre de Edafologia i Biologia Aplicada del Segura (CEBAS) del CSIC han desenvolupat un sistema que controla la presència de patògens en aliments frescos preparats en la línia de producció industrial. Permet un control ràpid i redueix el risc de contaminació pràcticament a zero.

Llegeix més...

Ingredient alimentari amb propietats antihipertensives

Un grup d'investigadors de l'Institut d'Investigació en Ciències de l'Alimentació, centre mixte del CSIC i la Universitat Autònoma de Madrid, va identificar, fa un temps, pèptids amb activitat antihipertensiva a partir de proteïnes làcties. Aquesta activitat mai havia estat descrita abans en aquests pèptids. Ara, un assaig clínic de doble cec ha demostrat la seva activitat antihipertensiva en humans. Els pèptids, que es comercialitzarà com a ingredient alimentari a través de l'empresa Innaves, poden ser incorporades a nombrosos productes, ja que resisteixen processos habituals de la indústria alimentària com la pasteurització, la homogeneïtzació i l'assecatge per atomització.

Llegeix més...