Regulador de reg per degoteig
- Detalls
- Categoria: Ofertes tecnològiques
-
29 Abr 2021

El CSIC ha desenvolupat un regulador de flux d'aigua de reg per degoteig format per un recipient travessat per un tub destinat a allotjar el cabal d'aigua i un bloquejador de material hidròfil. Permet controlar la quantitat d'aigua que es subministra a una zona de reg de manera automàtica.
Un projecte utilitzarà el làser per eliminar herbes dels cultius sense necessitat de pesticides
- Detalls
- Categoria: Projectes
-
12 Gen 2021

La iniciativa Welaser desenvoluparà un robot autònom amb visió intel·ligent per discriminar les males herbes i aplicar una font làser per matar-i impedir la seva propagació.
Patentat un nou mètode ràpid per detectar la toxina patulina en pomes i els seus derivats
- Detalls
- Categoria: Històries d'èxit
-
26 Nov 2020

Científics de l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments (IATA) desenvolupen el primer mètode inmunoanalític per detectar patulina, una toxina present en pomes i derivats com sucs, compotes i preparats alimentaris per a la població infantil. Dues empreses del sector explotaran la patent.
Tractaments de CO2 senzills i no contaminants milloren la conservació del raïm de taula
- Detalls
- Categoria: Projectes
-
21 Des 2020

Un equip de l'Institut de Ciència i Tecnologia d'Aliments i Nutrició (ICTAN-CSIC) de Madrid i de la Universitat d'Almeria està estudiant solucions viables i no contaminants per conservar millor el raïm de taula i que puguin ser aplicats de forma senzilla en els processos de postcollita.
Nous recobriments naturals a partir de tomàquet milloren la conservació de la carn de porc
- Detalls
- Categoria: Projectes
-
29 Jun 2020
Un equip d'investigadors del CSIC ha aconseguit recobriments de gelatina que retardarien el procés d'oxidació del producte durant l'emmagatzematge. L'estabilitat dels compostos obre vies d'investigació sobre el seu possible efecte antioxidant després de la digestió.