Dij03282024

Darrera actualitzacióDij, 29 febrer 2024 11am

Back Estàs aquí:Inicio Agroalimentació

Compostos fenòlics de la ungla de gat

S'ha desenvolupat un procés d'obtenció d'extractes fenòlics a partir de la planta Uncaria tomentosa L. (Ungla de gat). Aquests extractes presenten activitat antioxidant, antimicrobiana, citotòxica i antiproliferativa, i són útils per a elaborar additius alimentaris, composicions cosmètiques i farmacèutiques.

Llegeix més...

Bacteris làctics que milloren la fermentació del vi blanc

Científics del CSIC i del CRSA italià han trobat i aïllat dues soques del bacteri làctic Pediococcus damnosus que milloren la fermentació del vi blanc i aconsegueixen augmentar l'aroma a mel i reduir l'acidesa.

Llegeix més...

Anticossos per mesurar residus de fungicides

El CSIC i la Universitat de València han generat anticossos per mesurar els fungicides boscalid, ciprodinil, pirimetanil i fludioxonil en aliments, i assegurar així que es compleixen els límits màxims de residus en productes agrícoles. Aquest grup de recerca pot obtenir anticossos a demanda per a la detecció de toxines en aliments.

Llegeix més...

Biologia de plantes: trobada entre científics i empreses

Amb l'assistència de més de 60 participants, s'ha celebrat la Jornada "Científics de Plantes i Empreses de Base Tecnològica",  concebuda com una trobada promoure la col·laboració público-privada en aquest sector.

Llegeix més...

Identifiquen una feromona de la llagosta marroquí, plaga agrícola recurrent

Investigadors del CSIC i del Centre d'Investigació i Tecnologia Agroalimentària de Saragossa han identificat un component de la feromona de la llagosta Dociostaurus maroccanus, que causa greus destrosses en els cultius. Actualment s'estan realitzant proves de camp per poder usar-la com possible mètode de control contra la plaga.

Llegeix més...