Dic09282022

Darrera actualitzacióDim, 27 Set 2022 11am

Back Estàs aquí:Inicio Agroalimentació Històries d'èxit

Noves dades sobre els beneficis de la D-fagomina, un nou ingredient funcional

Científics de Bioglane, una spin-off del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), mostren a la revista British Journal of Nutrition que l'iminosucre D-fagomina usat com a agent funcional rebaixa els nivells postprandials de glucosa en sang i modula de manera selectiva l'adhesió bacteriana.

Llegeix més...

El primer ferment autòcton comercial per al Cabrales

Investigadors de l'Institut de Productes Lactis d'Astúries del CSIC ha dedicat diversos anys de treball a identificar i aïllar les millors soques de bacteris làctics en els formatges de Cabrales. El resultat és el primer ferment autòcton que es comercialitzarà a través del Consell Regulador de Cabrales.

Llegeix més...

Una spin-off del CSIC comercialitzarà una molècula natural que pot ajudar a controlar el pes

Una empresa spin-off del CSIC, Bioglane, portarà al mercat una molècula natural que pot permetre el desenvolupament eficaç de nous aliments funcionals per al control del pes. Es tracta de l'iminosucre fagomina, un component natural anàleg de la glucosa que es troba en la llavor del fajol, un cereal, en quantitats molt petites.

Llegeix més...

Ingredient alimentari amb propietats antihipertensives

Un grup d'investigadors de l'Institut d'Investigació en Ciències de l'Alimentació, centre mixte del CSIC i la Universitat Autònoma de Madrid, va identificar, fa un temps, pèptids amb activitat antihipertensiva a partir de proteïnes làcties. Aquesta activitat mai havia estat descrita abans en aquests pèptids. Ara, un assaig clínic de doble cec ha demostrat la seva activitat antihipertensiva en humans. Els pèptids, que es comercialitzarà com a ingredient alimentari a través de l'empresa Innaves, poden ser incorporades a nombrosos productes, ja que resisteixen processos habituals de la indústria alimentària com la pasteurització, la homogeneïtzació i l'assecatge per atomització.

Llegeix més...

Microsistemas y tecnologías para la seguridad alimentaria

There is no translation available.

El CSIC presentará en el estand de FITEC en el Salón Alimentaria 2006, el próximo 7 de marzo, algunos de los proyectos que está desarrollando en el área de la agroalimentación. Entre otros, el proyecto europeo GoodFood, un sistema automático de análisis en continuo de la evolución del vino que puede ser controlado desde Internet y sistemas de detección del gluten en alimentos.

Llegeix més...