Dil09262022

Darrera actualitzacióDij, 15 Set 2022 5pm

Back Estàs aquí:Inicio Agroalimentació Ofertes tecnològiques

Mètode portàtil per determinar el sexe de les aus

Un procediment, basat en marcadors moleculars, permet determinar el sexe d'ocells en menys de 90 minuts, en el propi lloc de treball, sense necessitat de disposar d'un laboratori especialitzat i sense posar en perill la integritat física de l'animal.

Llegeix més...

Pèptid d'origen vegetal amb activitat antiinflamatòria

L'Institut de la Grasa del CSIC ha desenvolupat un pèptid d'origen vegetal que presenta activitat antiinflamatòria i immuno-moduladora. Amb una alta solubilitat en un ampli rang de pH i considerat com hipo-al·lergogen, te possibles aplicacions per a fàrmacs, aliments funcionals o complements cosmètics.

Llegeix més...

Compostos fenòlics de la ungla de gat

S'ha desenvolupat un procés d'obtenció d'extractes fenòlics a partir de la planta Uncaria tomentosa L. (Ungla de gat). Aquests extractes presenten activitat antioxidant, antimicrobiana, citotòxica i antiproliferativa, i són útils per a elaborar additius alimentaris, composicions cosmètiques i farmacèutiques.

Llegeix més...

Les mongetes també poden ser un aperitiu

Investigadors de la Missió Biològica de Galícia del CSIC han obtingut noves varietats de mongetes, entre elles les denominades tipus Pop, o nuñas, que poden destinar-se a aperitiu, i les Ollo de pita, una varietat tradicional amb gran valor gastronòmic i culinari. En aquest centre es dediquen a millorar els cultius de la regió gallega ia la conservació dels seus recursos fitogenètics.

Llegeix més...

Bacteris làctics que milloren la fermentació del vi blanc

Científics del CSIC i del CRSA italià han trobat i aïllat dues soques del bacteri làctic Pediococcus damnosus que milloren la fermentació del vi blanc i aconsegueixen augmentar l'aroma a mel i reduir l'acidesa.

Llegeix més...