Compostos antioxidants de la pellofa del cafè
- Detalls
- Categoria: Ofertes tecnològiques
-
04 Abr 2013

El CSIC ha desenvolupat i patentat un procediment per extreure els compostos antioxidants de la pellofa del cafè, residu que s'obté després del torrat d'aquest. Els extractes obtinguts tenen altes quantitats de compostos bioactius, com àcid clorogènic i cafeïna, i tenen aplicacions a la cosmètica, alimentació i salut. Es busquen socis industrials interessats en el desenvolupament i la comercialització de la tecnologia.
S’obtenen tres soques de bacteris que milloren l'assimilació de les isoflavones
- Detalls
- Categoria: Ofertes tecnològiques
-
17 Mai 2012

El CSIC ha patentat tres soques bacterianes del gènere Lactobacillus capaces de créixer en llet de soja i de millorar la biodisponibilitat de les isoflavones de la llet. Per la seva resistència a l'acidesa i bilis, així com pel seu origen intestinal, les soques, que es poden fer servir amb els ferments tradicionals per al iogurt, tenen gran potencial com probiòtics.
Nous bifidobacteris amb baix nivell d'àcid acètic
- Detalls
- Categoria: Ofertes tecnològiques
-
02 Nov 2011
Investigadors de l'Institut de Productes Lactis d'Astúries (IPLA) del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) han patentat l'ús de soques de bifidobacteris productores de baixes quantitats d'àcid acètic, el que fa possible l'ús d'aquests bacteris probiòtics en la fermentació de aliments funcionals.
Predir la vida útil del peix blau
- Detalls
- Categoria: Ofertes tecnològiques
-
11 Abr 2012

Un grup d'investigadors de l'Institut d'Investigacions Marines de Vigo ha desenvolupat un mètode que permet predir la rancificació oxidativa i la vida útil del peix blau. El mètode podria ser aplicat als peixos un cop capturats i abans de ser congelats, i pot optimitzar l'ús que es dóna a les captures, cosa fonamental en el context actual d'escassetat de recursos pesquers. També es podria fer servir en altres aliments que es degraden per rancificació.
Una cobertura alimentària natural evita la formació d'acrilamida en els aliments
- Detalls
- Categoria: Ofertes tecnològiques
-
18 Mai 2011
Un equip del CSIC ha patentat una cobertura alimentària que redueix en un 80% la formació d'acrilamida en aliments, i en un 98% la formació de hidroximetilfurfural. Tots dos són compostos potencialment cancerígens que es formen de manera natural durant la cocció de molts aliments. D'aplicació senzilla, és el primer producte que inhibeix simultàniament els dos compostos i pot suposar una solució a un problema que preocupa les agències de seguretat alimentària des de fa anys.