Dil06052023

Darrera actualitzacióDij, 01 Jun 2023 12pm

Back Estàs aquí:Inicio Agroalimentació Ofertes tecnològiques

Compostos antioxidants de la pellofa del cafè

El CSIC ha desenvolupat i patentat un procediment per extreure els compostos antioxidants de la pellofa del cafè, residu que s'obté després del torrat d'aquest. Els extractes obtinguts tenen altes quantitats de compostos bioactius, com àcid clorogènic i cafeïna, i tenen aplicacions a la cosmètica, alimentació i salut. Es busquen socis industrials interessats en el desenvolupament i la comercialització de la tecnologia.

Llegeix més...

S’obtenen tres soques de bacteris que milloren l'assimilació de les isoflavones

El CSIC ha patentat tres soques bacterianes del gènere Lactobacillus capaces de créixer en llet de soja i de millorar la biodisponibilitat de les isoflavones de la llet. Per la seva resistència a l'acidesa i bilis, així com pel seu origen intestinal, les soques, que es poden fer servir amb els ferments tradicionals per al iogurt,  tenen gran potencial com probiòtics.

Llegeix més...

Nous bifidobacteris amb baix nivell d'àcid acètic

Investigadors de l'Institut de Productes Lactis d'Astúries (IPLA) del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) han patentat l'ús de soques de bifidobacteris productores de baixes quantitats d'àcid acètic, el que fa possible l'ús d'aquests bacteris probiòtics en la fermentació de aliments funcionals.

Llegeix més...

Predir la vida útil del peix blau

Un grup d'investigadors de l'Institut d'Investigacions Marines de Vigo ha desenvolupat un mètode que permet predir la rancificació oxidativa i la vida útil del peix blau. El mètode podria ser aplicat als peixos un cop capturats i abans de ser congelats, i pot optimitzar l'ús que es dóna a les captures, cosa fonamental en el context actual d'escassetat de recursos pesquers. També es podria fer servir en altres aliments que es degraden per rancificació.

Llegeix més...

Una cobertura alimentària natural evita la formació d'acrilamida en els aliments

Un equip del CSIC ha patentat una cobertura alimentària que redueix en un 80% la formació d'acrilamida en aliments, i en un 98% la formació de hidroximetilfurfural. Tots dos són compostos potencialment cancerígens que es formen de manera natural durant la cocció de molts aliments. D'aplicació senzilla, és el primer producte que inhibeix simultàniament els dos compostos i pot suposar una solució a un problema que preocupa les agències de seguretat alimentària des de fa anys.

 

Llegeix més...