Diu08142022

Darrera actualitzacióDil, 01 Ago 2022 12pm

Back Estàs aquí:Inicio Agroalimentació Ofertes tecnològiques

Anticossos per mesurar residus de fungicides

El CSIC i la Universitat de València han generat anticossos per mesurar els fungicides boscalid, ciprodinil, pirimetanil i fludioxonil en aliments, i assegurar així que es compleixen els límits màxims de residus en productes agrícoles. Aquest grup de recerca pot obtenir anticossos a demanda per a la detecció de toxines en aliments.

Llegeix més...

Beguda funcional de vi i llúpol amb beneficis cardiovasculars

Investigadors del CSIC, de la Universidad Autónoma de Madrid i l'Hospital de la Paz han desenvolupat una beguda funcional que combina vi sense alcohol i extracte de llúpol. Molt similar en el seu aspecte al vi, té propietats antioxidants, antiinflamatòries i, segons han mostrat assaigs in vivo, ajuda a reduir els triglicèrids. És una interessant alternativa per a la prevenció de les malalties cardiovasculars. Es busquen companyies interessades en el seu desenvolupament i comercialització.

Llegeix més...

S’obtenen tres soques de bacteris que milloren l'assimilació de les isoflavones

El CSIC ha patentat tres soques bacterianes del gènere Lactobacillus capaces de créixer en llet de soja i de millorar la biodisponibilitat de les isoflavones de la llet. Per la seva resistència a l'acidesa i bilis, així com pel seu origen intestinal, les soques, que es poden fer servir amb els ferments tradicionals per al iogurt,  tenen gran potencial com probiòtics.

Llegeix més...

Compostos antioxidants de la pellofa del cafè

El CSIC ha desenvolupat i patentat un procediment per extreure els compostos antioxidants de la pellofa del cafè, residu que s'obté després del torrat d'aquest. Els extractes obtinguts tenen altes quantitats de compostos bioactius, com àcid clorogènic i cafeïna, i tenen aplicacions a la cosmètica, alimentació i salut. Es busquen socis industrials interessats en el desenvolupament i la comercialització de la tecnologia.

Llegeix més...

Predir la vida útil del peix blau

Un grup d'investigadors de l'Institut d'Investigacions Marines de Vigo ha desenvolupat un mètode que permet predir la rancificació oxidativa i la vida útil del peix blau. El mètode podria ser aplicat als peixos un cop capturats i abans de ser congelats, i pot optimitzar l'ús que es dóna a les captures, cosa fonamental en el context actual d'escassetat de recursos pesquers. També es podria fer servir en altres aliments que es degraden per rancificació.

Llegeix més...