Dim05212024

Darrera actualitzacióDim, 30 Abr 2024 4pm

Back Estàs aquí:Inicio Agroalimentació Ofertes tecnològiques Biopolimer per guarir les ferides de les plantes

Biopolimer per guarir les ferides de les plantes

El ICMAB-CSIC i el Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG) han desenvolupat i patentat un mètode per accelerar la curació de ferides en plantes. Basat en un biopolímer de cel·lulosa bacteriana, millora la formació de noves capes de cèl·lules i accelera el procés de curació. El mètode té interès per agro-empreses, per a la reproducció per esqueixos i similars.

 
Detall de dues ferides en una fulla d'una planta Nicotiana benthamiana. Només una ferida (a la dreta) va ser tractada amb la cel·lulosa bacteriana. Les dues imatges van ser preses 48 hores després de la ferida i el tractament.Els danys i ferides a les plantes causats per la meteorologia adversa (calamarsa, vent...), predadors (trencaments, mossegades, esgarrapades...) o humans (poda, esqueixos...) poden ser una porta d'entrada a patògens causants de malalties que, en alguns casos, poden ser molt greus.

Científics de l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC) i del Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG) han desenvolupat un mètode per accelerar la curació d'aquestes ferides. Està basat en l'ús d'un biopolímer de cel·lulosa bacteriana.

La cel·lulosa bacteriana s'usa actualment en medicina per a la curació de ferides per la seva alta biocompatibilitat. Després de diversos assajos amb diferents espècies vegetals, els científics han observat que també és efectiva per a la regeneració de teixit en plantes. El biopolímer té l'avantatge que la seva estructura molecular és idèntica a la de la cel•lulosa de la planta, i que té una puresa química alta. Un altre avantatge és que, gràcies a la seva estructura, es pot combinar amb nanopartícules amb activitat antimicrobiana.

L'aplicació d'aquest material directament a la planta millora la formació de noves capes de cèl•lules i accelera així el procés de curació (en unes 48 hores o menys). El material és porós, té una alta capacitat per absorbir l'aigua i és transparent.

 

Contacte:

Virginia Cousté
Parc de Recerca UAB (CSIC–IRTA–UAB)
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

 

 

El CSIC i el Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG) han desenvolupat i patentat un mètode per accelerar la curació de ferides en plantes. Basat en un biopolímer de cel·lulosa bacteriana, millora la formació de noves capes de cèl·lules i accelera el procés de curació. El mètode té interès per agro-empreses, per a la reproducció per esqueixos i similars.

 

Els danys i ferides a les plantes causats per la meteorologia adversa (calamarsa, vent ...), predadors (trencaments, mossegades, esgarrapades ...) o humans (poda, esqueixos ...) poden ser una porta d'entrada a patògens causants de malalties que, en alguns casos, poden ser molt greus.

 

Científics del CSIC i del Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG) han desenvolupat un mètode per accelerar la curació d'aquestes ferides. Està basat en l'ús d'un biopolímer de cel·lulosa bacteriana.

 

La cel·lulosa bacteriana s'usa actualment en medicina per a la curació de ferides per la seva alta biocompatibilitat. Després de diversos assajos amb diferents espècies vegetals, els científics han observat que també és efectiva per a la regeneració de teixit en plantes. El biopolímer té l'avantatge que la seva estructura molecular és idèntica a la de la cel·lulosa de la planta, i que té una puresa química alta. Un altre avantatge és que, gràcies a la seva estructura, es pot combinar amb nanopartícules amb activitat antimicrobiana.

 

L'aplicació d'aquest material directament a la planta millora la formació de noves capes de cèl·lules i accelera així el procés de curació (en unes 48 hores o menys). El material és porós, té una alta capacitat per absorbir l'aigua i és transparent.