Dim05212024

Darrera actualitzacióDim, 30 Abr 2024 4pm

Back Estàs aquí:Inicio Agroalimentació Ofertes tecnològiques Mètode d'extracció de biocomponents de l’espirulina

Mètode d'extracció de biocomponents de l’espirulina

El CSIC ha desenvolupat un mètode d'extracció de biocomponents d’espirulina, d’interès per la seva activitat anti-hipertensiva, anti-hiperlipidémica i antioxidant. El mètode i l’extracte obtingut tenen aplicació en la indústria alimentària, cosmètica o farmacèutica.

Microalga espirulina (Wikimedia).L'espirulina és una microalga amb alt contingut proteic, aminoàcids essencials, minerals, oligoelements, vitamines, antioxidants, polifenols, àcids grassos essencials, esterols i carbohidrats.

S’estima que l’espirulina té propietats beneficioses per a la salut (antiviral, antiinflamatòria, antimicrobiana, antioxidant, etc.). De fet, està classificat com a ingredient de complements dietètics de Classe A. Però la seva assimilació per l’organisme no sempre és òptima.

L'obtenció d'extractes resultants de la degradació prèvia de la biomassa amb enzims, suposa un gran avenç per a l'obtenció d'extractes rics en metabòlits altament assimilables i de alta funcionalitat biològica.

Un grup d'investigació del CSIC ha desenvolupat un mètode d’extracció dels biocomponents de l'espirulina.

L'extracte aquós obtingut conté una major concentració dels components beneficiosos de l’espirulina

L'extracte aquós obtingut conté una major concentració dels components beneficiosos de l’espirulina, amb funcionalitat terapèutica i profilàctica. També s'obté un extracte oliós ric en lípids i fosfolípids d'àcids essencials omega-3, esterols, oligoelements, antioxidants, antibiòtics, antivirals, entre d'altres metabòlits.

L'extracte és de fàcil assimilació per l'organisme i molt ric en aminoàcids. Té múltiples aplicacions i pot usar-se en la prevenció i tractament de la hipertensió, anèmia, desnutrició, hiperlipidèmia, colesterolèmia, anèmia, obesitat, diabetis, suplement dietètic, nutracèutic o ingredient cosmètic.

Ara, l’equip científic busca empreses interessades en la llicència de la patent per al desenvolupament d'aquests biocomponents com a productes comercialitzables.

Contacte:

Eva Gabaldón Sahuquillo
Vicepresidencia de Transferencia
del Conocimiento- CSIC
Tel.: +34 91 568 15 50
E-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.