Dic05222024

Darrera actualitzacióDim, 30 Abr 2024 4pm

Back Estàs aquí:Inicio Nous materials Ofertes tecnològiques Memòries magnètiques flexibles

Memòries magnètiques flexibles

L'ICMAB-CSIC ha desenvolupat un nou dispositiu de gravació magnètica que es pot doblegar, mantenint la informació imborrable i segura. El dispositiu pot emmagatzemar informació com una banda magnètica d’una targeta de crèdit o un codi de barres o memories magnètiques encara més avançades. Una vegada escrita, la informació roman inalterable i camuflada.

El desenvolupament de material funcional sobre substrats flexibles és una linia de recerca en ràpid creixement donada la demanda d’aplicacions potencials per a mòbils i tecnologies portàtils.

Els materials magnètics són coneguts com a suports d’emmagatzematge de dades, com en els elements de memòria d’accés aleatori magnètic (MRAM) i els discos durs (HD). Aquests dispositius es basen en una classe particular de materials magnètics, anomenats "materials ferromagnètics".

Els materials antiferromagnètics també poden emmagatzemar informació magnètica d’una manera més robusta i, d’importància per a algunes aplicacions, que es mantingui segura. S’han proposat elements d’emmagatzematge de dades basats en antiferromagnètics, però sempre sobre substrats que no es poden plegar.

La present invenció és un dispositiu de gravació antiferromagnètica plegable amb un aliatge antiferromagnètic com a element de memòria que comprèn: un material flexible metàl·lic com a substrat cobert amb un material elèctric aïllant, i un aliatge metàl·lic antiferromagnètic cristal·lí.

A temperatura de treball, l’aliatge metàl·lic cristal·lí es troba en el seu estat antiferromagnètic i la informació es manté i s’emmagatzema de manera robusta. La informació es llegeix elèctricament de manera no destructiva.

Aquest material suposa el primer pas per tenir un dispositiu d’enregistrament antiferromagnètic que es pot doblegar. Les dades es mantenen en estat AFM i es poden utilitzar diferents tècniques d’escriptura.

Contacte:

Alfonso del Rey
Institut de Ciencia de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC)
Tel.: +34 935801853
E-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.