Dis07272024

Darrera actualitzacióDic, 03 Jul 2024 1pm

Back Estàs aquí:Inicio Nous materials Ofertes tecnològiques Finestres intel•ligents més barates

Finestres intel•ligents més barates

Investigadors del CSIC han desenvolupat una tecnologia econòmica que permet controlar la quantitat de llum que passa a través d'un vidre i reduir així la visibilitat de manera instantània o actuar com a protector enfront de la radiació solar. La seva producció és més senzilla i barata que tecnologies similars, el que obre la porta a un ús més ampli de les anomenades "finestres intel•ligents".

Prototip basat en la nova tecnologia.La tecnologia, desenvolupada per l'equip dirigit per David Levy i Mrcos Zayat del Departament de Materials Fotònics de l'Institut de Ciència de Materials de Madrid del CSIC, no té precedents. El seu principi de funcionament es basa en l'activació controlada d'una combinació de reaccions químiques i físiques que són les que produeixen el canvi de opac a transparent en el vidre. Com a resultat, el dispositiu regula la quantitat de llum solar i redueix la visibilitat al seu través.

A la pràctica, això té diferents usos. Entre altres, augmentar la privacitat, reduir la càrrega d'aire condicionat d'un edifici a l'estiu i la de calefacció a l'hivern, o regular l'entrada de llum en llocs on sigui necessari.

El seu funcionament es pot activar amb un controlador a distància. Té un temps de resposta de segons, més ràpid que la majoria dels sistemes convencionals de finestres intel•ligents.

La tecnologia pot utilitzar-se en diferents elements d'un edifici: finestres o portes, panells divisors en oficines, portes corredisses, elements de regulació o protecció contra la llum, pantalles de visualització d'informació, panells de sostre, lluernes, miralls per a aplicacions en arquitectura, decoració en interior o exteriors d'edificis, o elements de regulació o protecció contra la llum, entre d'altres.

La simple i fàcil preparació del dispositiu i el fet que utilitzi materials més barats que els convencionalment utilitzats en altres finestres intel•ligents, fa que els costos de fabricació siguin baixos. Per això, pot permetre la producció massiva d'estructures intel•ligents de gran superfície (metres quadrats), amb materials compatibles amb el medi ambient. Té una alta foto-estabilitat quan s'exposa a la llum del sol i es pot utilitzar sobre superfícies flexibles, així com sobre superfícies planes, corbes, de vidre o polimèriques.

Contacte:

Marisa Carrascoso Arranz
Área de Ciencias de Materiales
Vicepresidencia Adjunta de Transferencia del Conocimiento
Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC)
Tel.: + 34 – 91 568 15 33
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.