Dis04132024

Darrera actualitzacióDim, 02 Abr 2024 11am

Back Estàs aquí:Inicio Nous materials Laboratoris Jornada Nanoquim: servei per crear materials nanoestructurats

Jornada Nanoquim: servei per crear materials nanoestructurats

El proper 27 de juny, l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona celebra la Jornada Nanoquim. Es donaran a conèixer els serveis científics i tècnics d'aquesta Sala Blanca amb capacitat per crear materials estructurats a escala de nanòmetres.

Poster de la jornada.Els materials nanoestructurats és un dels dominis estratègics de l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona del CSIC. Per aquesta raó, es va crear recentment la Plataforma Nanoquim. És una Sala Blanca classe 10.000 de 200 metres quadrats, equipada amb prop de 30 instruments científics i recolzada per un equip de tècnics. La instal•lació és part dels Serveis Científico-Tècnics de l'ICMAB.

La Sala Blanca classe 10.000 està formada per cinc laboratoris: Laboratori de Fotolitografía òptica avançada, Laboratori de caracterització materials funcionals en la nanoescala, Laboratori de caracterització Físico-Química i Nanofabricació, Laboratori de Síntesi química i Laboratori d'humitat altament controlada per solucions no aquoses i creixement de nanoestructures.

La Jornada Nanoquim pretén presentar les instal•lacions i les capacitats de la aquesta Plataforma, i donar la benvinguda a nous usuaris en tres modalitats de treball (auto usuaris, serveis amb suport tècnic i serveis realitzats per part del personal tècnic).

Durant la reunió s'oferirà la possibilitat de visitar les instal•lacions, realitzar alguns experiments en els laboratoris i avaluar amb l'ajuda del personal tècnic les presents i futures necessitats dels grups de recerca i de les empreses assistents. L'assistència és gratuïta però limitada a dos assistents per entitat.

Més informació: http://www.icmab.es/jnq2013