01052025
Darrera actualització: 29/04/2025 9:04

Vols rebre les novetats?

Aqui pot suscriure's al nostre butlletí en CATALÀ. Si us plau, ompliu l'àrea de negoci o d'interès, i la vostra adreça d'email:

Neix una plataforma internacional per contrastar i comunicar els progressos en Intel·ligència Artificial

Institucions acadèmiques i organismes d’investigació de tot el món s’han unit per crear l’Associació per a la Comprensió de la Intel·ligència Artificial (Association for the Understanding of Artificial Intelligence) o AIhub. Una organització sense ànim de lucre per connectar la comunitat que treballa en IA i funcionar com a filtre de qualitat i contrast per comunicar els avenços de la investigació a la resta de la societat.

Captura de la pantalla inicial de https://aihub.org/.Captura de la pantalla inicial de https://aihub.org/.La iniciativa es va llançar a la fi de 2019 i està integrada per un consell de direcció format per personalitats de deu institucions internacionals. Carles Sierra, director de l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial del CSIC (IIIA-CSIC), n’és un d’ells.

“La intenció és contrastar la informació i comunicar-la de forma veraç, sense generar expectació en avenços als quals encara no hem arribat”, explica Sierra. “Encara que hi ha hagut grans processos recents, hem de ser previnguts. Hem passat «molts hiverns» en Intel·ligència Artificial, és a dir, períodes de desil·lusió per expectatives no complertes, i tenim l’obligació d’informar adequadament perquè la societat no pensi que el treball en IA és sempre revolucionari i immediat”, afegeix sobre la necessitat d’una millor educació en les possibilitats de la IA.

AIhub.org funciona ja com un web amb actualitzacions diàries i gratuïtes, que busca publicar informació de qualitat, elaborada per les persones que treballen en el propi camp i sense intermediaris. Una organització internacional i independent per, expliquen, garantir una cobertura imparcial sobre la IA i generar un debat enriquidor sobre el seu paper en la societat.

Sabela Rey Cao / Delegació del CSIC a Catalunya