Thu08182022

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Biomass and high value molecules from mustard

The CSIC’S Instituto de Agricultura Sostenible has obtained and patented a new mustard plant variety that can be used for simultaneously obtaining biomass and high-value compounds. Seed and biomass companies are sought for license agreements.

 

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Meet the olives trees through their pollen

Spanish scientists at the Estación Experimental del Zaidín, in Granada, have developed a method to genetically identify the variety of olives trees through their pollen.

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Árboles en la fitorremediación de suelos y en la conservación de la biodiversidad

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Investigadores del CSIC trabajan en el desarrollo de chopos y abedules modificados genéticamente para limpiar suelos contaminados por metales pesados, como plomo o cadmio, y derivados de explosivos. También trabajan en la mejora genética del castaño y en la crioconservación de árboles selectos de España, como los robles y castaños, para lo cual están creando un banco de germoplasma, una herramienta útil en la conservación de la bioversidad.

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Delaying the leaf blackening in cut flowers

A product based on antioxidants delays the leaf blackening in cut flowers.

 

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