Dil12112023

Darrera actualitzacióDim, 05 Des 2023 9am

Back Estàs aquí:Inicio Química Laboratorios Jornada pràctica sobre formulació de productes

Jornada pràctica sobre formulació de productes

El Centre de Química Col•loïdal i Interfacial (Centre QCI) de l'Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC-CSIC) obre les seves portes el proper 26 de novembre, amb la jornada “Innovar per resoldre reptes en la formulació de productes”,  adreçada a empreses de tots els sectors que estiguin interessades en la formulació de productes i en la obtenció de materials avançats. Totalment gratuïta, la jornada consta de presentacions per mostrar les línies de recerca del centre, així com d'una visita guiada a les seves laboratoris.

 

La química col·loidal permet formular i crear emulsions amb compostos mutuament inmiscibles. Entre les aplicacions: l'encapsulació de principis actius en emulsions múltiples, productes cosmètic-textils, o la medicina.

Els principis en Química Col•loïdal permeten formular sistemes heterogenis, que inclouen compostos mútuament immiscibles. Això pot realitzar-se aplicant mètodes que requereixen poca energia, utilitzant transicions de fase per obtenir les dispersions col•loïdals.

Entre els exemples d'aplicacions es pot destacar l'encapsulació de principis actius en emulsions múltiples, la formació de nanoemulsions per mètodes de baixa energia, la polimerització en condicions ambientalment benignes, la preparació de productes cosmètic- tèxtils, l'obtenció d'emulsions bituminoses per a la pavimentació de carreteres a baixa temperatura, l’obtenció d'aliments funcionals contenint principis actius (com vitamines insolubles en aigua) i nombroses aplicacions en medicina i diagnòstic mèdic (com, per exemple, en l'alliberament controlat de fàrmacs) .
 
En aquesta jornada es mostrarà el mètode de treball del Centre QCI i les eines clau per aconseguir una formulació òptima. També es presentaran les possibilitats de transferència de tecnologia.

El Centre de Química Col•loïdal i Interfacial del CSIC és membre de TECNIO (xarxa de centres tecnològics i grups universitaris experts en recerca industrial i transferència tecnològica a Catalunya), i del Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa en Bioenginyeria , Biomaterials i Nanomedicina(CIBER-BBN) .

L'esdeveniment tindrà lloc a l'Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC- CSIC), a Barcelona, el dia 26 novembre 2013 des de les 9:30 h fins a les 13:40 h .

La participació és gratuïta, prèvia inscripció al següent enllaç http://iqac.csic.es/qci/jornadas/?page_id=23

 

Centre QCI ( IQAC - CSIC )
Jordi Girona , 18-26 , 08034 Barcelona
Tel: +34 93 400 61 00
Fax . +34 93 204 59 04
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
www.iqac.csic.es/QCI