Test ràpid ultrasònic per avaluar l’eficàcia de las mascaretes

La pandèmia de la COVID19 ha disparat la demanda de mascaretes per a ús general, fet que ha augmentat la producció de mascaretes. El CSIC ha desenvolupat un test que pot assegurar de forma ràpida i eficient la qualitat del producte permetent un volum de fabricació que atengui la demanda creixent.

El mètode permet realitzar una prova ultrasònica ràpida i senzilla per al control de qualitat en la fabricació de mascaretes o com a prova ràpida per estudiar els canvis en l'eficiència de les mascaretes amb l'ús o després d'un tractament. Imatge: PixabayLa invenció consisteix en un dispositiu i un mètode indirecte per caracteritzar les mascaretes, classificar-les i determinar-ne qualsevol alteració que pugui modificar el seu comportament esperat.

El mètode permet realitzar una prova ultrasònica ràpida i senzilla per al control de qualitat en la fabricació de mascaretes o com a prova ràpida per estudiar els canvis en l'eficiència de les mascaretes amb l'ús o després d'un tractament, com ara la desinfecció.

Tots dos, aparell i procediment, es poden emprar per avaluar mascaretes completes o sols les capes que les formen, al llarg del procés de fabricació.

Una de les seves característiques principals és que permet una mesura ràpida, sense contacte, no destructiva i compatible amb entorns industrials, que permetria testejar el 100% de la producció en temps real.

El disseny presentat permet verificar de forma senzilla les propietats d'eficiència, filtratge i respirabilitat de la mascareta després d'un cert nombre d'hores, o d'exposició a certes condicions ambientals o un cert nombre de cicles de desinfecció

Es tracta d'un mètode econòmic, ràpid i no destructiu que permet verificar ràpidament l'eficiència de filtració, la integritat davant de mètodes de desinfecció, provar el rendiment de nous materials i membranes i optimitzar l'ús de materials.

Contacte:

Abel Díaz Plaza
Vicepresidència Adjunta
de Transferència del Coneixement
del CSIC
Tel.: +34 915681521
email: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.