Div03242023

Darrera actualitzacióDij, 23 Mar 2023 1pm

Back Estàs aquí:Inicio Tecnologies físiques Ofertes tecnològiques Desenvolupen un sensor de temperatura sobre suport de paper

Desenvolupen un sensor de temperatura sobre suport de paper

Un equip del CSIC ha desenvolupat un sensor de temperatura sobre un substrat de paper. L'ús de paper com a substrat fa que aquest sensor sigui barat, fàcil de produir i biodegradable. Pot aplicar-se en el sector tèxtil, per monitoritzar la temperatura corporal a través de la roba, o en els envasos, per al control de temperatura de conservació d'aliments.

El sensor pot aplicar-se a la roba per a controlar la temperatura corporal. Foto: PixabayEl camp de l'electrònica basada en paper s'ha vist impulsat en els últims anys a causa de la demanda de components de baix cost que tinguin el menor impacte possible sobre el medi ambient.

L'electrònica de paper permet dipositar sobre paper components electrònics i obtenir, així, components electrònics com sensors, kits de diagnòstic o bateries, tots ells més econòmics que els seus equivalents convencionals i no generen quasi residus.

Un equip del CSIC ha desenvolupat un sensor termo-resistiu per al control de la temperatura que té com a components un element semiconductor i paper estàndard d'impressora.

Alta sensibilitat i ràpida resposta

El sensor respon pràcticament de manera immediata a canvis bruscos de temperatura (en aproximadament dues dècimes de segon) i el seu temps de recuperació és d'1 segon.

Té una alta sensibilitat a canvis bruscos de temperatura, més gran que la de sensors anàlegs basats en grafit, en fils de nanotubs de carboni, o en metalls com el platí, el coure o el níquel. El sensor és barat, fàcil de produir i biodegradable.

Fins ara s'ha aplicat amb èxit com a dispositius de monitorització de la respiració. També es pot aplicar per monitoritzar la temperatura corporal mitjançant la integració del sensor a tèxtils. Així mateix, en el sector de l'envàs i embalatge, poden resultar de gran utilitat per controlar les condicions tèrmiques durant el trasllat de mercaderia sensible a canvis de temperatura.

Es busquen empreses del sector de l'electrònica, fabricants de sensors o de components; empreses del sector tèxtil o de la manufactura de paper, interessades en la llicència de la patent per a la seva explotació comercial.

Contacte:

Patricia Thomas Vielma
Vicepresidencia Adjunta de Transferencia (CSIC)
Tel.: +34 91 568 18 25
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.