Dim03212023

Darrera actualitzacióDil, 13 Mar 2023 5pm

Back Estàs aquí:Inicio Tecnologies físiques Ofertes tecnològiques Suport per analitzar films i mostres de pols ajustant temperatura i angle de mesura

Suport per analitzar films i mostres de pols ajustant temperatura i angle de mesura

Investigadors del CSIC i de l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) han desenvolupat i patentat un suport de mostres per analitzar films o mostres de pols en un fluorímetre o un espectròmetre UV-Vis-NIR en mode de transmissió o de reflexió. Permet controlar la temperatura i l’angle de mesurament. Es pot adaptar a equips de diferents marques.

Esquema del nou suportEls actuals espectrofotòmetres UV-Vis, fluorímetres i instruments espectroscòpics són cada vegada més compactes i fàcils d'utilitzar. El desavantatge d'això és que els equips són cada vegada més específics per a mesuraments determinades, però menys flexibles i modulables. Això és especialment cert en el cas de les càmeres i els suports on es col·loquen les mostres.

Per compensar això, els proveïdors ofereixen diferents accessoris que permeten anàlisis més específiques. Però aquests accessoris sovint no tenen algunes característiques, el que pot dificultar la tasca perquè generalment són útils per a un equip concret però no per a altres equips espectroscòpics de la mateixa marca ni per al mateix tipus d'equips de diferents marques.

El nou suport permet analitzar films (transparents o opacs) o mostres de pols en un fluorímetre o un espectròmetre UV-Vis-NIR en els dos modes (transmissió i reflexió). El suport permet condicions per assegurar un escalfament homogeni i estable de la mostra, per sobre de la temperatura ambient i fins a 200ºC, i un angle de mesura adaptable, per ajustar la incidència de la llum i l'angle de detecció. Pot adaptar-se a molts instruments d'espectroscòpia, i permet un ràpid canvi de mostres i una configuració fàcil.

Contacte:

Isabel Gavilanes Pérez
Vicepresidencia Adjunta
de Transferència de Coneixement- CSIC
Tel.: +34 93 594 77 00
E-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.